Sydafrika - mange rejseforslag

Rejs på egen hånd eller med guide

Vi har i mere end 30 år samarbejdet med JENSEN SAFARIS i Pretoria. Og vi er leveringsdygtige i stort set alle typer rejser til dette område:


Fly & Drive 

En del skandinaviske gæster har mod på kør selv ferie, også i det sydlige Afrika. Vi sørger for at der er en dansksproget plan, der sørger for fantastiske oplevelser og personlig sikkerhed. Et lokalkendskab til alle planlagte ruter, gør at vi kan sammensætte en gennemførlig og sikker køreplan, så at gæsterne når frem i god behold og inden mørkets frembrud. Vi sammensætter gerne en sådan kør-selv ferie.

For de rejsende som ikke ønsker at køre selv, kan vi arranger en privatchauffør, og en bil tilpasset til antallet af personer. Prisen afhænger af, om det er korte sightseeing i f.eks. Cape Town, eller længere strækninger med overnatninger. Disse chauffører/guider er meget professionelle og engagerede. Lad os sammensætte en rejse med privat guide/chauffør, og læn Dem tilbage og nyd Sydafrika.
Få evt. mere inspiration på Jensens Sarfari side (se nederst).

Badeferie

Sydafrika er med 2.798 km kystlinje en stor badedestination, og mange vælger at afsætte nogle døgn til at bade og dase på stranden.

Fotosafari 

Grænsehegnet nær Sabie Sands Game Reserve og Kruger National Park er taget ned, så dyrene frit kan bevæge sig mellem parken og Sabie Sands Game Reserve. Der er større fordele ved at opholde sig i dette område, da man kan færdes mere frit, og komme tættere på dyrene. Der er også større mulighed for at se de såkaldte "Big Five", d.v.s. løve, elefant, leopard, næsehorn og kafferbøffel. Køreturen i de åbne biler kan forekomme koldt om morgenen og om aftenen.

Der er stor forskel på kvaliteten af safari lodges i Sydafrika. I Sabie Sands er vildet lige uden for døren, og det gør oplevelsen så meget større – det her er "rigtig" BIG 5 Safari.

Luksustog 

Det er en stor og luksuriøs oplevelse at køre med Rovos Rail "The Pride of Africa", som har base i Pretoria. Toget kører til mange forskellige steder bl.a. “Safari Rute” fra Pretoria til Durban. En af de mest populære ture er op til Victoria Falls, her standser toget næsten ved indgangen.

Billeje 

Selskabet AVIS/BUDGET RENT-A-CAR er det eneste selskab der benyttes, da det er det mest udbredte selskab i Afrika, desuden har de en god service, hvis der er tekniske problemer.
I alle biler tilbydes der nu lån af en forudindstillet dansksproget GPS. Det er meget nemmere at navigere rundt i de store byområder med hjælp fra en GPS. Den vil være indstillet med ruter til turistattraktioner og hoteller.

Golfferie 

JENSEN SAFARI har erfaring i at skræddersy golfrejser, da de har gjort det i mange år. Disse rejser sælges mest til det skandinaviske marked. Det er mest individuelle golfrejser, hvor gæsterne ikke kun oplever golfbaner, men samtidigt får en spændende ferie med safari- og naturoplevelser. 

Individuelle rejser 

Individuelle rejser er specialet – derfor kontakt os, og vi sammensætter rejsen efter dit ønske.

Besøg også Jensen Safaris website for inspiration til din drømmerejse.

Rejseforslag

Udrejse kan ske f.eks. med KLM Royal Dutch Airlines

Efter afhentning af bagagen: afhentning af udlejningsbil hos AVIS biludlejning.

Bilgruppe type C – Toyota Corolla el. lign.

Udlevering Johannesburg Airport City Office

Aflevering Durban Airport

Pris inkl. fri km og alle relevante forsikringer og skat.


JENSEN SAFARIS GUESTHOUSE

Pretoria

3 overnatninger inkl. morgenmad

Jensen Safaris Guesthouse i hovedstaden Pretoria genskaber atmosfæren fra det gamle Afrika som de allerførste pionerer oplevede det. Tanken bag etableringen af gæstehuset har været at skabe et lille fristed fra den stressede hverdag, hvor vore gæster kan nyde et ophold under private former. Overalt er der anvendt gedigne lokale materialer - afrikansk teak og mahogni dominerer gulve og møbler, og kunsthåndværk i særklasse giver hver suite sit helt specielle afrikanske præg. Samtlige 18 værelser har privat en suite badeværelse med toilet, vaskekumme og bruser. Gæstehuset er beliggende i et fredeligt og sikkert forstadskvarter, omgivet af tropiske planter og træer. En swimmingpool står til gæsternes rådighed og indkøbscentret Brooklyn Mall & Square er beliggende kun et stenkast fra gæstehusets dør, med et stort udvalgt af restauranter og biografer. Austin Roberts Bird Park er 5 minutters gang fra gæstehuset, ligesom der er 7 golfbaner indenfor 20 minutters kørsel.

Tilkøbsmuligheder:

Heldags sightseeing tur (inkl. frokost og entreudgifter)

Soweto/Johannesburg/Gold Reef City R1450 pr. person

Spændende kosmopolitansk oplevelse med utrolige kontraster og mange overraskelser - inkluderer frokost på lokal "Shebeen"

 

Kørsel fra Pretoria til Idube Game Lodge ca. 425 km

IDUBE GAME LODGE

2 overnatninger i Luxury Chalets

Denne safari lodge er suverænt vort mest populære produkt.  Lodgen er pæn uden at være prangende, men det er den enestående beliggenhed i hjertet af Sabie Sands Private Game Reserve, og det særdeles service orienterede personale, som gør Idube Game Lodge til en oplevelse helt i særklasse.

Der findes mange lodges i den østlige del af Sydafrika, som kækt nok markedsføres under det opfundne navn ”Greater Kruger National Park”, men i virkeligheden er der tale om lodges beliggende halvanden til to timers kørsel fra Krugerparken, og safarierne foregår på offentlige veje i parken – de fleste af dem asfalterede, og skulle en løve eller andet interessant være så uforsigtig at placere sig selv indenfor en 200 meters radius af en vej, så opstår der hurtigt trafikkaos! På Idube er det en helt anden historie – der findes ingen asfaltveje, og en stor del af safarien foregår ”off-road”, hvor man konfronterer Big 5 på få meters afstand inde midt i bushen. Det her er nemlig ”rigtig” safari, og kun gæster der har oplevet begge dele, kan værdsætte den kolossale forskel på et suverænt safari produkt og en safari på etablerede veje i offentlige nationalparker.I bor lige midt i dyrelivet, og på grund af intensiviteten i disse safari oplevelser, bor de fleste gæster kun 2-3 døgn på stedet. Næsten alle oplever BIG 5 allerede på ankomstdagen, og det er ikke nogen sensation at se leoparder på tæt hold 3-4 gange på et sådant ophold

 

Kørsel fra Idube til Swaziland – ca. 295 km

Swaziland er et lille kongedømme, der end ikke er halvt så stort som Danmark. Både den nordlige og den sydlige del af landet grænser op til Sydafrika, mens de godt 1 million indbyggere over den østlige grænse kan se ind til deres naboer i Mozambique. For rejsende der skal rejse fra KwaZulu/Natal provinsen til Kruger Nationalpark, eller modsat, er Swaziland et fantastisk land at køre gennem, og intetsteds i det sydlige Afrika har man chancen for at komme tættere på de afrikanske traditioner og kulturer. Swazierne har sat en dyd i at håndhæve traditionerne omkring kongen og landets specielle styrereform. Der afholdes hvert år en række forskellige ceremonier og ritualer, der tilbeder kongen og hans forgængere. Man behøves på ingen måde at frygte at den kongelige familie skal uddø, for så vidt vides havde den tidligere kong Sobhuza 77 koner, så landet vrimler nærmest med prinser og andre kongelige. Den nuværende Kong Maswati III har dog foreløbig kun 15 af slagsen, installeret i forskellige paladser og kongelige landsbyer "Royal Kraals".

Forester Arms Hotel
2 overnatninger i standard dobbeltværelse

Et på alle måder idyllisk hotel med pæne værelser og omgivelser, uden at være prangende, og De vil uden tvivl nyde hver overnatning på Foresters Arms Hotel***. Dagtimerne fordrives med flere aktiviteter - der er gode muligheder for sightseeing ture i området, både til fods, på cykel og på hesteryg. Derudover er der i nærheden mulighed for tennis, golf, squash og naturligvis en tur med fiskestangen i en ørredsø. Denne del af Swaziland har en helt fantastisk flora, og sammenholdt med det kuperede landskab er der fra hotellet en dejlig udsigt. Klimaet skaber fantastiske forhold til vegetationen, og hele området er meget grønt og frodigt. Udsigten kan også nydes på en af liggestolene, der står placeret rundt omkring hotellets pool.

 
Kørsel fra Swaziland til St. Lucia – ca. 350 km

St. Lucia Wetlands Park blev i 1999 udpeget af UNESCO som et "World Heritage Site", hvilket indikerer at der er tale om et stykke særdeles bevaringsværdigt natur med et rigt varieret dyreliv. Hvor ellers finder man klodens ældste overlevende dyreart (næsehornet) sammen med verdens største pattedyr elefanten, som deler et økosystem med verdens ældste fisk coelacanth og verdens største marine pattedyr hvalen? Og hvilket andet sted i verden deler krokodiller og hajer det samme farvand? Fordelen ved at benytte dette område som badeferie er at man i tilfælde af dårligt vejr ved stranden har talrige udfoldelsesmuligheder i og omkring St. Lucia, og derfor er det en favorit destination for de gæster som rejser mellem Swaziland og Zululand.

Hver dag kan vore gæster tage med udflugtsbåde på lagunen ved Lake St. Lucia - et unikt økosystem, hvor hajer deler vandet med krokodiller og flodheste. Der findes et rigt fugleliv i området, bl.a. fiskeørne og goliathejrer, samt naturligvis isfugle og andefugle. I måderne juni-november byder området på spændende ture på Det Indiske Ocean på udkig efter hvaler. Hvalerne parrer sig i den varmere del af Det Indiske Ocean, for senere at bevæge sig ned mod Kaplandet, hvor kalvene fødes.

I måderne november - januar er det muligt at tilmelde sig spændende aftenture for at opleve havskildpadder, som på denne tid af året kommer på land for at lægge æg på det samme sted som de selv er født. Senere, omkring februar måned, kan man opleve de nyudklækkede afkom på vej til bage til Det Indiske Ocean. Der er to forskellige typer - de enorme leatherback turtles og desuden loggerhead turtles.

 

Vi samarbejder med ejeren af to dejlige gæstehuse i området, hvor man virkelig føler sig hjemme. Kør-selv turister får gode råd og bliver assisteret med reservationer, mens guidede gæster får al den opmærksomhed de kunne ønske sig. Derfor er African Ambience Guesthouse**** og African Dreamz** B&B blevet meget populære. Ejeren er tilmed byens bedste fiskeskipper, og mange af vore gæster benytter mulighed for at tage på storfiskeri på Det Indiske Ocean, hvilket rummer fremragende oplevelser.

 

Kørsel fra St. Lucia til Zululand ca. 154 km

Zululand er et område som stadigvæk i kraftig grad præges af zulustammen og dens traditioner. Intetsteds opleves det mere intenst end i den lille intime Simunye Zulu Lodge, men Zululand strækker sig vidt og omfatter også områderne omkring St. Lucia, som vi ofte kombinerer med besøget i zululandsbyen.

1 overnatning i dobbeltværelse på

Simunye Zulu Lodge er en kulturel perle, hvor virkelig mange af vore gæster overnatter - det er meget mere end en overnatning - derimod en totaloplevelse, hvor gæster bliver indbyggere i en landsby og følger døgnrytmen. Mest velegnet for kør-selv gæster, som selv kører ind til lodgen og parkerer bilen, men ønsker man ikke at køre selv, sørger vi for afhentning enten fra St. Lucia eller Durban International Airport. Ved ankomsten til lodgen bydes gæsterne velkommen og efter en traditionel zulumiddag følger dans og underholdning, og den følgende morgen en rundtur i landsbyen hvor man får en lynkursus i Zulu sproget og møder høvdingen og lærer om de forskellige indbyggeres funktioner og hierarkiet inden for en typisk Zulu familie. Alt i alt en betagende oplevelse!

 

Kørsel fra Zululand til Durban Airport – ca. 203 km.

Fly fra Durban til Cape Town

Efter udlevering af bagage: afhentning af bil hos AVIS Biludlejning– Bilgruppe type C – Toyota Corolla el. lign.

Udlevering Cape Town Airport Office

Aflevering Cape Town Airport Office

Pris inkl. fri km og alle relevante forsikringer og skat.


City Lodge Victoria & Alfred Waterfront ***

5 overnatninger i dobbeltværelse 

Dette hotel er en klar favorit blandt vore gæster i Cape Town Hotellet repræsenterer nemlig det vi betegner som "værdi for pengene". Det er velbeliggende ved Victoria & Alfred Waterfront***, og selvom der måske mangler prismelysekroner er det pænt og ordentligt. I Cape Town er der ganske enkelt ingen af vore gæster som benytter ret meget tid på selve hotellet - man er ude på sightseeing hver dag, og om aftenen frister Waterfronten med de mange restauranter og butikker, og derfor synes vi at man hellere skal ofre pengene på en god safari lodge nordpå.

 

Hjemrejse kan ske f.eks. med KLM Royal Dutch Airlines

Pris pr. person 21.375kr

Prisen inkluderer:

 • Flybillet med Lufthansa Aalborg-Johannesburg/Cape Town-Aalborg inkl. p.t. kendte skatter og afgifter
 • Flybillet med British Airways Durban-Cape Town inkl. kendte skatter og afgifter
 • 2 nætter Jensen Safaris Guesthouse inkl. morgenmad
 • 9 dages AVIS Billeje gruppe C Ovenfor nævnte ydelser. Afh. I Johannesburg airport – aflv. Durban airport
 • Heldagstur Soweto/Johannesburg
 • 2 nætter på Idube Game Logde Safari Chalet inkl. Samtlige måltider og alle safari aktiviteter
 • 2 nætter på Forresters Arms Hotel i Swaziland
 • 2 nætter på African Ambiance Guesthouse
 • 1 nat på Simunye Zulu Logde
 • 6 dages AVIS Billeje gruppe C inkl. ovenfor nævnte yderlser. og afl. i Cape Town Airport
 • 5 nætter på City Lodge V& A Waterfront i Capetown

Forbehold for ændringer i tider og priser.

 

 

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud