Sri Lanka

Rejseforslag

Fra DKK 12.995,-

Pris pr. pers. for 2 pers. i delt dobbeltværelse. Varighed: 13 dage

  • Fly Danmark - Sri Lanka t/r
  • 3-stjernede hoteller
  • Entréer
  • Opgradering til 4-stjernet hoteller: kr. 1.300,- pr. pers.

Rejsen kan tilpasses efter jeres ønsker og budget.

Herunder har vi sammensat et rejseforslag til Sri Lanka. 
Rejsen kan tilpasses jeres ønsker om længde, oplevelser, budget og periode. Kontakt os for mere information.

 

Dag 1

Ankomst – Dambulla

Ankomst til Dambulla og check in på hotellet.

Første dag er sat af til tid på egen hånd.

Overnatning: Dambulla

 

Dag 2

Sigiriya Rock Fortress – Landsbytur

Først på dagen besøges Sigiriya Rock Fortress, der er en af de mest dramatiske, inspirerende og smukke historiske lokationer i verden - og tilmed også på UNESCOs Verdensarvsliste. Fæstningen blev bygget som et palads i det 5. århundrede e.Kr. af kong Kasyapa. Den dag i dag findes der stadig rester af de fire svømmebassiner, hvor kongens elskerinder badede og fra et højt udsigtspunkt er der udkig til paladsets gamle mure, haver og damme.

Senere på dagen er det tid til en landsbytur i en bullock, som er en af de ældste transportformer, der stadig bruges på visse dele af øen. Tag en gåtur igennem landsbyen blandt marker og hjemlige haver, og oplev hvordan de lokale møder jer med et smil på vejen. Gå langs søens bredder til I når jeres næste transportform: en kanotur. Padle gennem søen i den hjemmelavede kano og se eksotiske fugle hoppe fra plante til plante.

Efter kanoturen bliver I inviteret på en kop te og får muligheden for at opleve lokal madlavning guidet af en af de lokale. Lær at lave ægte srilankanske mad i lerkrukker – præcis som de lokale gør det.

Overnatning: Dambulla

 

Dag 3

Den arkæologiske by Polonnaruwa

På en cykeltur besøgs den arkæologiske by Polonnaruwa. Byen betegnes som Sri Lankas anden hovedstad og blev bygget i det 11. og 12. århundred. Her findes ruiner af Det Kongelige Palads, Polonnaruwa-statuen og smukke Buddhastatuer, der er skåret ud i klippen.

Overnatning: Dambulla

 

Dag 4

Dambulla/Sigiriya – Matale – Kandy

Start dagen med at besøge Dambulla Rock Cave Temple – også kendt som Det Gyldne Tempel i Dambulla. Templet er det største og bedst bevarede grotte-tempel i Sri Lanka. Her findes totalt 153 Buddhastatuer, tre statuer af srilankanske konger og fire statuer af guder og gudinder.

Efterfølgende går turen til en krydderihave i Matale, hvor I kan se de mange krydderier, som Sri Lanka er kendt for. Dette indebærer krydderier som for eksempel muskatnød, karry, kanel og kardemomme. I bliver blandt andet vist hvordan krydderierne laves og forarbejdes.

Overnatning: Kandy

 

Dag 5

Elefantbørnehjemmet Pinnaweala – Kandy

Elefantbørnehjemmet Pinnawala blev etableret i 1975 og startede ud med syv forældreløse elefantunger. I dag nyder nogle af de første forældreløse elefanter synet af deres ”børnebørn”, som er født på samme sted.

5,5 km fa byen Kandy besøges herefter the Royal Botanical Gardens i Peradeniya, som besøges af mere end 2 millioner turister og lokale hvert år.

Haven er kendt for sin samling af over 4000 arter af planter; herunder orkideer, krydderier, medicinske planter og palmer. Det samlede areal i den botaniske have er 0,59 km2 og haven er beliggende 460 m.o.h. med en årlig nedbør på 200 dage.

Overnatning: Kandy

 

Dag 6

Kandy

Dagen kan bruges på egen hånd til afslapning eller aktiviteter.

Overnatning: Kandy

 

Dag 7

Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya

Dagen står på ”white water rafting” i Kitulgala.

Overnatning: Nuwara Eliya

 

Dag 8

Nuwara Eliya

Sri Lanka er kendt for at være det sted, hvor verdens bedste te laves. I Nuwaa Eliya skal temarker og -fabrikkerne besøges. Oplev hvordan te-plukkerne plukker tebladene på en helt speciel måde, og hvordan disse teblade senere bliver lavet til sort te. Nogle af maskinerne, der bruges til at lave teen, er 100 år gamle, og den gamle proces er forblevet uændret i århundrede.

Brug aftenen på en gåtur i den tidligere britiske by og besøg det lokale marked.

Overnatning: Nuwara Eliya

 

Dag 9

Nuwara Eliya – Ella – Tissa/Yala

Dagen starter med transfer til Nanu Oya togstation hvorfra I skal på en smuk togtur til Ella. Turen tager jer forbi bjerge med temarker og smukke vandfald.

Ved ankomst til Ella besøger i Ella kløften, hvorfra I har den mest imponerende udsigt over havet og sletter, der føles som langt væk, med de 915 m ned fra udsigtspunktet. Efter kløften er det en anbefaling værd at besøge Rawana Ella vandfaldet.

Overnatning: Tissa/Yala

 

Dag 10

Tissa/Yala

Yala National Park er den største af sin slags i Sri Lanka. Her skal dagen stå på jeep safari blandt vilde elefanter, bøfler, leoparder, bjørne, krokodiller og store flokke af fugle.

Overnatning: Tissa/Yala

 

Dag 11

Yala – Galle – Strand

I dag sættes kursen mod stranden i byen Galle på den sydlige den af øen.

Det anbefales at tage en gåtur i den gamle bydel, der er den fineste og mest intakte befæstede by bygget af de tidligere europæiske kolonimagter i Asien. De smalle gader i byen er foret med hollandske handelsvillaer, verandaer med søjle, udskårne døre og vinduer. Britiske og hollandske periodekontorer er stadig i brug.

Det er også muligt at besøge et skildpadderugeri.

Overnatning: Galle

 

Dag 12

Strand

Dagen kan bruges på egen hånd til afslapning på stranden.

Overnatning: Galle

 

Dag 13

Strand – Hjemrejse

Sidste dag, hvor turen igen går hjemad mod Danmark.

Hotel Saunter Paradise, Dambulla

Hotellet er beliggende i et privat jungleområde midt i Sri Lankas kulturelle trekant. Hotellet består af 45 hytter, der er fint designet og udstyret med blandt andet gratis wifi, room service, minibar og adgang til haven.

Værelsestype: Deluxe room

Læs mere om hotellet her


Hotel Topaz, Kandy

Hotellet er beliggende på det højeste punkt i byen med en betagende udsigt, og byder derudover på venligt og servicemindede personale. På værelserne findes blandt andet gratis wifi, hårtørrer, minibar og kaffe- og te-faciliteter. 

Værelsestype: Deluxe room

Læs mere om hotellet her


Hotel Heaven Seven, Nuwara Eliva

Hotellet er beliggende med udsigt over Nuwara Eliya og Gregory Lake. På værelserne findes blandt andet wifi, room service, TV og smuk udsigt over området. 

Værelsestype: Deluxe room

Læse mere om hotellet her


Hotel Elephant Reach, Yala

Hotellet er beliggende tæt ved Yala National Park og er derfor en oplagt mulighed for at opleve den smukke natur. På værelserne findes blandt andet balkon mod haven/poolområdet, hårtørrer, TV og minibar. 

Værelsestype: Superior room

Læs mere om hotellet her


Hotel Citrus Hikkaduwa, Hikkaduwa

Hotellet er beliggende tæt ved stranden i Hikkaduwa, så aktiviteter som snorkling, dykning, surfing og andre vandaktiviteter er oplagte her. På værelserne findes blandt andet wifi, balkon, minibar og TV. 

Værelsestype: Superior room

Læs mere om hotellet her


 

Ovenstående hoteller er inkluderet i rejseforslaget. Der tages forbehold for udsolgte hoteller, hvorfor de specifikke hoteller ikke kan garanteres. I tilfælde af udsolgte hoteller, findes der andre hoteller i samme standard.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud