Rundt om Skotland

Kør-selv-ferie i Skotland

Fra DKK 4.295,-

Pris pr. pers. ved 2 pers. i delt dobbeltværelse. Varighed: 8 dage

  • 8 dages billeje (grp. B - Vauxhall Astra eller lign.)
  • Fri miles
  • Alle relevante forsikringer
  • Kørselsvejledning
  • 7 nætter i delt dobbeltværelse inkl. skotsk morgenmad
  • Fly til/fra Skotland
  • Flere dages kør-selv-ferie

Oplev Skotland på egen hånd

Oplev Skotlands enestående natur, sagnomspundne søer & slotte, smag på whisky og lyt til musikken fra de traditionelle sækkepiber. Skotland er et land, der oser af historie og som i mange hundrede år har været plaget af interne klanopgør og krige mod englænderne. Landet i dag tiltrækker turister fra hele verden, som lader sig fascinere af den enestå­ende natur og kultur. I Skotland finder du mange smalle og dybe søer, som stadig er omgærdet med en vis mystik, heriblandt sagnet om Loch Ness uhy­ret - drag afsted og udforsk denne mystiske sag om søuhyret på egen hånd. 

Kørselsforslag

Rejsen kan tilpasses jeres ønsker, men vi har herunder lavet en kort oversigt over et kørselsforslag til en bilferie i Skotland. Programmet er beskrevet yderligere i fanen "Program" øverst på siden. 

Dag 1: Edinburgh 

Dag 2: Loch Lomond – Oban

Dag 3: Isle of Mull, Iona & Staffa

Dag 4: Glencoe – Isle of Skye

Dag 5: Isle of Skye

Dag 6: Loch Ness – Inverness

Dag 7: Speyside – Perthshire

Dag 8: Fife – St. Andrews – retur til Danmark

 

Flere rejseforslag

Læs også vores rejseforslag "Smagen af Skotland", hvor vi har sammensat nogle højdepunkter på en 4 dages kør-selv-ferie til Skotland. 

Er du også interesserede i Irland? Læs mere om vores 8 dages kør-selv-ferie "Irlands højdepunkter", som blandt andet kommer forbi Cliffs of Moher, Ring of Kerry og Dublin.

Dag 1

Ankomst – Edinburgh området 

Ankomst i Edinburgh/Glasgow, hvor du henter din lånebil. Tag til Edinburgh og aflæg Edinburgh slot et besøg eller tag på en panoramisk rundtur i byens tour bus. Overnatning i Edinburgh området. 


Dag 2

Loch Lomond – Oban 

Rejs nordpå langs Loch Lomond søen, stop ved Luss og besøg den lille, smukke landsby ved søens bred. Fortsæt mod vest, hvor du kan gøre stop og spise frokost på Loch Fyne Oyster Bar, før du tager videre gennem Inveraray for at se slottet og fængslet. Fortsæt nordpå til Oban og tilbring lidt tid i Kilmartin Glen og oplev stendysserne fra den neolitiske tid og bronzealderen med sine stencirkler og stenudskæringer. Besøg Dunadd Fort, Skotlands gamle hovedstad, dengang kendt som Dalriada. Overnatning i Oban området.  


Dag 3

Isle of Mull, Iona og Staffa 

Brug dagen i dag på at udforske Mull og Iona i bil eller tag en dags bådtur til Mull, Iona og Staffa. Rundturen starter i Oban havn og har ry for at være en af de bedste dagture i Storbritannien, og den byder på en smuk tur gennem den skønne Mull ø og et besøg på Iona øen, hvor Skt. Columba i 563 bragte kristendommen til fra Irland. Du kan også besøge det berømte kloster, grundlagt af Skt. Columba, før du fortsætter til den ubeboede ø, Staffa. Staffa er bedst kendt for sine bjergformationer, hvoraf den mest berømte er Fingals Cave grotten, som blev udødeliggjort i Mendelssohns sang ’Hebridean Overture’. Vend tilbage til dit overnatningssted i Oban.        


Dag 4

Glencoe – Isle of Skye

Fortsæt i dag nordpå gennem Glencoes spektakulære landskab og kør til Fort Williams, som befinder sig ved foden af Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg. Følg vejen til Mallaig og tag færgen til øen Skye eller fortsæt langs vejen til Kyle og kryds broen for at udforske Skye – den største og mest naturskønne af de øer, som tilsammen danner øgruppen Hebriderne. Overnatning på øen Skye. 


Dag 5

Isle of Skye 

Nyd en hel dag på øen Isle of Skye. Tag sydpå mod Cuillin Hills, som er øens mest kendte attraktion. Vær dog opmærksom på, at klippetoppene kun er for erfarne klatrere. Der er mange udsigtsposter, hvor man kan opleve fantastiske, panoramiske udsigter. Tag tilbage til dit overnatningssted via Glenbrittle, hvor de berømte Fairy Pools vandfalds smukke, krystalklare, blå vand løber ned i floden, Brittle. Der er her mulighed for at tage nogle fantastiske billeder. 


Dag 6

Loch Ness – Inverness 

Kør i dag mod øst, til området Inverness, der bugter sig langs søen Loch Lochys bredder. Fortsæt til Loch Ness søen, hvor du på vejen vil se Urquhart slot, som stammer fra det 12. århundrede. Slottet var oprindeligt bygget med det formål, at det skulle afspærre vejen, der går gennem dalen. Hvis du tør, har du mulighed for at tage en sejltur på Loch Ness søen, som især er berømt for sagnet om det legendariske søuhyre. Kør tilbage til overnatningsstedet i Inverness.     


Dag 7

Speyside – Perthshire 

Besøg i dag området øst for Inverness. Her kan du besøge slagmarken ’The Battlefield of Culloden’  samt gravkamrene ’Claya Cairns’, som stammer fra det 3. årtusinde f.Kr. Clava Cairns udgøres af tre imponerende runde stenkamre, som omkranses af en cirkel af sten. Kør langs ruten Speyside og oplev ruten ’The Malt Whisky Trail’. Området Speyside er hjemsted for mere end halvdelen af landets destillerier samt tøndebindere, som hvert år reparerer whiskytønderne, der er lavet af eg. Fortsæt mod Perthshire gennem Braemar og Royal Deeside. På vejen kommer du forbi slottet ‘Balmoral’ og ‘Crathie’ kirke, en af Dronning Elizabeths boliger, før du kommer til skistedet Glenshee. Fortsæt sydpå til Perth/Fife, hvor du finder dit overnatningssted.     


Dag 8

Fife – St. Andrews 

Hvis der er tid, bør du besøge Skt. Andrews, som er navngivet efter Skotlands skytshelgen. Besøg de imponerende ruiner fra katedralen, som engang var den mest storslåede katedral i landet, og besøg Skt. Andrews slot, hvor besøgende kan vandre gennem fugtige, mosbeklædte tunneller og se fangekældrene. Skt. Andrews er desuden også stedet, hvor golfen stammer fra – der er blevet spillet golf på the ’Old Course’, verdens ældste golfbane, siden 1500-tallet. Fortsæt langs kysten gennem Elie og Pitenweems små fiskerbyer. Kryds dernæst Forth road bridge, hvorfra du vil have en fantastisk udsigt over the Firth of Forth fjorden samt det nyligt udnævnte UNESCO verdensarvsområde, the ’Forth Rail Bridge’, før du vender tilbage til Edinburgh/Glasgow og tager flyet hjem. 


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud