Madeira på egen hånd

Fra DKK 3.950,-

Rejseforslag: pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse. Varighed: 8 dage

Rejseforslag til Madeira

  • Fly Aalborg - Madeira med mellemlanding t/r
  • Overnatning på 3-stjernet hotel i Funchal eller omegn
  • Halvdagsudflugt med guide rundt på øen

Besøg skønne Madeira

Tag på en uges ferie til øen, der flere år i træk har vundet titlen som "verdens bedste ø-destination". Med placeringen tæt på De Kanariske Øer og Marokkos kyst, er klimaet altid behageligt på øen, men aldrig for varmt eller koldt. Selvom man kunne tænke, at øen så tilhørte Marokko eller var den 8. kanariske ø, så tilhører Madeira Portugal. På en ferie hertil får du altså det behagelige klima kombineret med den portugisiske imødekommenhed og landets mange gode drikke. Madeira er en helt unik ø, der skal opleves.

 

Funchal

Hovedbyen på øen hedder Funchal og er beliggende på den sydlige del af øen. Funchal er en hyggelig by med gamle gader, en flot havn, blomsterfyldte parker og gode restauranter. Selvom mange turister besøger øen hvert år, føles byen ikke overrendt som på mange andre rejsemål. Det er også noget af det, der er med til at gøre Funchal til en by fuld af charme. 

Besøg byens marked, hvor der sælges et væld af spændende grøntsager og frugter. Smag på de sjove frugter som kun findes her på øen. Du kan blandt andet smage på ananas-bananen, tomat-passionsfrugten eller lime-passionsfrugten, som alle er en kombination af to eller flere frugter. Tager du en tur rundt på øen, kan du også være heldig at opleve de anderleders frugte vokse på marker.

 

Et væld af oplevelsesmuligheder

Til trods for Madeiras størrelse, findes der masser af spændende oplevelsesmuligheder på øen. Om det er vandring, festival, natur, kultur, historie eller det imponerende nytårsfyrværkeri, kan det opleves her. Læs om nogle af seværdighederne i fanen ovenfor og lad dig inspirere til spændende oplevelser. 

De mange oplevelser gør også Madeira til et godt rejsemål, hvis du rejser helt alene. Øen byder på så meget, så du aldrig vil føle dig alene eller kede dig på en ferie kun i selskab med dig selv og en god bog.

 

Rejseforslag

Vi har ovenfor lavet et rejseforslag på en ferie til Madeira, som inkluderer en uges ophold, fly og en halvdagsudflugt rundt på øen. Rejseforslaget kan tilpasses jeres ønsker til varighed, budget, oplevelser og eventuel billeje. Kontakt os gerne for at høre mere eller få sammensat jeres drømmerejse til denne smukke ø.

Vandreture

Øens milde klima er perfekt til vandreture i bjergene eller gennem byerne langs vandet. Levada-vandringer er specielt populære på Madeira. Levadaer er vandingskanaler, som løber langs med markerne og sikrer vand til landmændenes planter, som ofte befinder sig på skråninger. Der findes et utal af levada-vandringer i alle niveauer, så der findes noget for enhver smag både med og uden guide.

Er du til højder og smukke udsigter, kan du tage en vandretur til øens højeste punkt, Pico Ruvio, som er beliggende 1.862 m.o.h. Der to ruter til toppen, en for de øvede og en, som alle kan være med på. Her er det også muligt at få en guide med, som kan fortælle om naturen og hjælpe undervejs.

 

Den Botaniske og Tropiske Have

Fra Funchal kører kabelbanen henover byen og op til byen Monte. Her kan det godt være lidt køligere, så husk gerne en trøje for en sikkerheds skyld. I Monte vælger mange at besøge enten Den Botaniske Have eller Den Tropiske Have. Den Botaniske Have er fuld af smukke og farverige blomster, hvor Den Tropiske Have har et asiatisk udtryk. Begge haver er skønne at besøge og man kan nemt få en hel dag til at gå her.

Når hovederne er fyldt op af smukke indtryk, kan I tage kabelbanen ned igen eller vælge den mere populære - og specielle - mulighed, nemlig kurveslæderne. Kurveslæderne er et gammelt transportmiddel, som blev brugt af de rige og fine, når de skulle ned fra det højt beliggende Monte. To mænd styrer kurveslæderne ved hjælp af deres speciallavede støvler, som bruges til at bremse direkte på asfalten. Det er en sjov oplevelse, men det går også stærkt, så hold på hat og briller, når I suser ned ad de stejle gader.

 

Biltur rundt på øen

En god måde at opleve Madeira på er ved at leje bil. Øen er nem at finde rundt på og vejforholdene er fine at køre på. Der findes mange gode steder at opleve, så vi har udvalgt vores favoritter som eksempler.

Fra Funchal er der kun 20 minutters kørsel til udkigspunktet Cabo Girão, der er beliggende 580 m.o.h. Fra den høje klippeskrænt, der er verdens næsthøjeste, har man den flotteste panoramaudsigt over havet, Funchal og naturen. Udsigtspunktet er kendt for sin glasbund, som giver de besøgende den vildeste udsigt, når de træder ud på de tykke glasplader. 

Fra Cabo Girão kan I køre videre til Porto Moniz, på den nordvestlige del af øen. Her er det de kæmpestore bølger, der imponerer, når de slår ind over lavaklipperne, som ligger fuldstændig fast i det vilde vand. Bølgernes imponerende kræfter sættes i kontrast med en dukkert i de naturlige pools, hvor vandet kun engang imellem skvulper, når en bølge formår at komme over kanten.

På hjemturen kan I køre forbi Santana, hvor de traditionelle stråtækte A-huse befinder sig. Disse karakteristiske huse er hvide, har blå karme og røde døre og vinduer - og så går stråtaget hele vejen ned til jorden.

 

Blomsterfestival

Hvert år i maj er der blomsterfestival på Madeira, som er en meget populær seværdighed. Datoerne for festivallen skifter, så kontakt os for at få oplyst hvilke datoer du skal rejse, for at opleve denne smukke festival. 

Festivallen strækker sig over 4 dage, hvor udstillinger og parader med blomster imponerer år efter år. Mange turister rejser til Madeira kun for at opleve de flotte blomster og en af øens største turistattraktioner.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud