Piemonte

Piemonte betyder egentlig ”ved foden af bjerget”, hvilket passer meget godt, eftersom Piemonte-regionen ligger i den nordlige del af Italien ved foden af de schweiziske alper.
Regionen Piemonte er særdeles godt kendt for de eftertragtede trøfler og deres kraftige og smagfulde Barolo rødvine. Selvom Piemonte ikke er den største vinregion i Italien, er kvaliteten af deres vine helt i top. Hermed er denne destination helt perfekt, hvis du trænger til at slappe af i smuk natur, elsker lækker mad og er en rigtig vin entusiast.

Du må bestemt heller ikke glemme at byen Alba, der er Italiens chokoladehovedstad, ligger i Piemonte-regionen. Det er faktisk også fra byen Alba, den verdens berømte Nutella og de lækre chokoladekugler Ferrero Rocher oprindeligt kommer fra. Hvis du derfor elsker chokolade, er denne italienske destination bestemt det perfekte sted. Her finder du nemlig også byen Torino, hvor det dufter dejligt af chokolade, når du bevæger dig rundt i byen fyldt med gamle chokoladeforretninger.

Torino er hovedstaden i Piemonte-regionen og er en gammel by fra romertiden. Her finder du bl.a. Palazzo Reale, som er et smukt palads, hvis stuer er fyldt med guld og ædelsten. Til paladset hører der også en stor have, hvor du kan nyde en gåtur blandt de mange smukke blomster og springvand. Det er også i Torino du kan finde det ægyptiske museum Museo Egizio, der er verdens ældste museum kun med fokus på ægyptisk kultur.

Piemonte rummer meget mere end blot lækker mad og vin. Regionen har nemlig også et helt utrolig flot naturlandskab med bjerge, floder, vinmarker i lange baner og meget mere. Derudover har de hyggelige byer Torino og Alba også mere at byde på end lækker chokolade. I byerne finder du blandt andet butikker samt hyggelige restauranter og cafeer, der indbyder til shopping, en frokost eller en ægte italiensk kop kaffe.

Du kan også læse vores blog, om hvor du skal vælge Piemonte som din næste feriedestination.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud