Pemuteran - Bali og Vest Bali

Grupperejse til Pemuteran, Vest Bali

Fra DKK 14.995,-

Pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse. Varighed: 12 dage.

Dato Afrejsested Pris fra DKK
07-10-2020 Aalborg 14.995,-
 • Fly Aalborg - Denpasar (Bali) t/r med KLM via Amsterdam
 • Forplejning på flyrejsen
 • Morgenmad i forbindelse med alle overnatninger på Bali
 • Alle transfers på Bali
 • Dansk rejseleder under hele opholdet og på udflugterne
 • 1 nat i Denpasar
 • 8 nætter i Pemuteran
 • 2 nætter i Ubud
 • Introduktion til Biorock koralrev-genoprettelsesprojektet inkl. snorkling på revene
 • Udflugt: Bedugul-søerne med stop ved Ulun Danu templet. Frokost inkluderet
 • Udflugt: Heldags bådtur til Menjangan Island med snorkling. Frokost inkluderet
 • Udflugt: Tempeltur til tre Hindu templer
 • Udflugt: Besøg på vingård og perlefarm
 • Udflugt: Vilde delfiner, Buddhatempel og varme kilder i junglen
 • Udflugt: UNESCO verdensarv: Risterasserne fra det 900-århundrede i Jatiluwih
 • Cooking-class med 5-retters Balinesisk middag
 • Enkeltværelse: DKK 1.450,-
 • Afbestillingsforsikring: DKK 500,-
 • Udflugter - se fanen ovenfor
 • Afrejse fra anden dansk lufthavn

 

Daseferie med spændende udflugter og snorkling samt mulighed for dykning og golf

Vest Bali er den skjulte juvel på Gudernes Ø, fjernt fra de kendte turistdestinationer i syd. Samspillet mellem havet, strandene med det fine sorte vulkansand og det smukke sceneri med bjergene langs kysten, skaber den energi Balineserne kalder "Nyegara Gunung". Helt som det danske ”hygge”, er det svært at oversætte.

Udover sine betagende omgivelser byder Pemuteran på vilde delfiner, unikke aktive templer, vingårde, varme kilder i junglen, snorkling på koralrev, den ubeboede ø Menjangan Island og det prisbelønnede BIOROCK-projekt omhandlende genoprettelse af koralrev. Alt det oplever I i et mix af afslapning og spændende udflugter på denne grupperejse - og de sidste to dage oplever I kunstnerbyen Ubud. Undervejs hertil besøger I risterasserne i Jatiluwih, der er UNESCO verdensarv.

Dertil kan du glæde dig til mange daglige oplevelser i Pemuteran, og har du mod på mere, end der er i programmet, kan du tilkøbe udflugter på de to dage til egen disposition.

Kontakt vores Indonesien kyndige

Udover at du kan kontakte Samson Travel mandag til fredag 08:30 - 16:00 på 98 42 78 00 er du også meget velkommen til at kontakte vores Indonesien kyndige, Peer Holm Jørgensen, direkte på phj@samson-travel.dk  

Hvis du ønsker det, kan I aftale et tidspunkt for en telefonsamtale og gerne aften eller weekend, hvis det passer dig bedst.

Peer fortæller: "Min baggrund er, at jeg kom til Indonesien første gang i 1963, som 17-årig. I 2009 blev jeg den første danske forfatter, siden H.C. Andersen, der udkom på Bahasa Indonesia, det indonesiske nationalsprog, hvor jeg skriver om Indonesiens farverige historie, dynamiske nutid og fremtid. 

Jeg er rejseleder på grupperejserne til Pemuteran."

Dag 1

Ankomst Bali

I lander i Denpasar tidligt på aftenen, hvor I bliver modtaget af jeres danske rejseleder og indkvarteret på et lækkert hotel.

Afhængig af visum-processen i lufthavnen, ankommer I til hotellet mellem 21:30 og 22:00. Det giver næppe tid til at gå ud og se på byen, men der er frit slag om I vælger at slappe af, spise ude eller på hotellet.

Rejselederen er til disposition til kl. 23:00, hvis I har spørgsmål af den ene eller anden art. Det gælder i øvrigt under hele jeres ophold.


Dag 2

Bedugul-søerne og Pemuteran, halv dag+

Efter morgenmaden går turen mod Pemuteran. På vejen besøger vi Bedugul-søerne med Ulun Danu Beratan tempelkomplekset bygget i 1634 til ære for Hindu treenigheden Brahma-Vishnu-Shiva.

Frokosten indtager vi på en restaurant med udsigt til Balis grønne bjerge.

Vi planlægger at ankomme til Pemuteran ved firetiden, hvor Biorock er jeres hjem de næste 8 nætter. Her bliver I modtaget af Tata, stifter af Kembang Travel.

Der er tid til at friske sig op og eventuelt en lille tur de 200 meter ned til stranden.

Klokken seks er der en lille velkomst i haven, hvor rejselederen også fortæller lidt mere om Pemuteran og næste dags udflugt.


Dag 3

Menjangan Island - hel dag

I sejler ud til den ubeboede ø Menjangan, der også er kendt som Deer Island (Krondyrenes ø). Ifølge legenden fik den navnet af de lokale, der hvert forår så store flokke af hjorte svømme de cirka 10 kilometer ud til øen, hvor de i dag lever frit over hele Menjangan og bader fra strandene. Øen huser flere templer heriblandt andet Gili Kencana Templet, der er Balis ældste. Andre templer er Segara Giri Temple, Klenting Sari Temple and Gajah Mada Temple. Templerne er ikke længere i funktion og passes i dag af en enkelt munk på turnusordning.

Havet omkring Menjangan anses for Balis bedste sted at snorkle og dykke for både begyndere og avancerede udøvere af sporten. Det var her, den Indonesiske flåde tidligere uddannede sine frømænd.

Første stop byder på snorkling og Gili Kencana, Balis ældste tempel. Der er naturligvis mulighed for at vælge en af delene fra. Snorkler man ikke, er der en fin strand at bade fra.

Frokosten indtages på stranden.

På vej mod den anden side af øen lægger båden ud for Ganesha templet, så I kan få rigtig gode fotos af verdens mest berejste elefant. Vi går ikke i land her.

Ved næste stop er vi nødt til at tage sø-guderne i ed. Er bølgerne eller strøm mod os, må der ikke snorkles, så der fortsættes til en anden lokalitet. Snorkler man ikke, kan man bade enten fra båden eller stranden, hvis man vil det.


Dag 4

Pemuteran - Biorock, halv dag

Efter morgenmaden bliver I introduceret til BIOROCK ® koralrevsgenoprettelsesprojektet, der slutter med snorkling på revene. De, der ikke snorkler, får en guidet tur på stranden eller kan bade.

Lige så unikt BIOROCK ®projektet er, lige så usædvanligt er dets tilblivelse. Og helt som med så mange andre revolutionerende ideer, arbejdedes der i slutningen af 1990'erne mange steder på metoder, der kunne redde koralrevene fra at uddø på grund af menneskets adfærd.

Samtidig huserede La Nina og El Nino og gjorde livet vanskeligt for de fleste indonesere. For at få flere fisk op af havet hurtigere, begyndte fiskerne i Pemuteran og andre steder, at fiske med dynamit og cyanid, hvilket skadede koralrevene voldsomt.

Ejeren af et lokalt dykkercenter så sit livsgrundlag gå til, for hvem vil snorkle eller dykke på et uddødt koralrev.  Han kontaktede en tysk og amerikansk marinebiolog, og i samarbejde med en lokal hotelvært, der var med på at finansiere projektet, var BIOROCK®projektet født. Initiativtagerne mødte voldsom modstand fra de lokale fiskere, fordi de fik forbud mod at bruge dynamit og cyanid og dødstrusler blev hverdag for hotelværten. Trods det, etablerede han en organisation til beskyttelse af koralrev og i samarbejde med landsbyens råd implementeredes et beskyttelsesprogram for havet.

De fiskere, der ikke er vendt tilbage til det traditionelle fiskeri, fra før dynamit og cyanid, arbejder i dag for Biorock-projektet eller sammen med de øvrige beboere i Pemuteran med bevarelse af miljøet.


Dag 5

Vingård og perlefarm - halv dag

Vi besøger en vingård, der på grund af klimaet altid har gang i alle stadier af processen med vinfremstilling.

Området vi besøger er vingårdens forsøgsareal på 11 ha, hvor vi får gennemgået de forskellige vinsorter, de arbejder med. I får naturligvis lejlighed til at smage på produkterne.

I 2019 havde de været i gang med de oprindelige Balinesiske druer i 25 år og har i dag hyret australske vinmagere. Et stort areal er samtidig udlagt til forsøg med australske vinstokke. I 2020 skal der høstes fra dem for første gang og alle er spændte på om druerne giver grundlag for udvikling og egentlig produktion, der kan eksporteres.

Selve den kommercielle del foregår på et andet areal på 45 ha.

På perlefarmen får vi vist hele forløbet med tilblivelsen af en perle, fra allerførste stade til perlen bliver et smukt forarbejdet smykke.

På vej tilbage til Pemuteran, stopper vi ved en lille restaurant, hvor I kan købe takeaway til frokost. I får selvfølgelig vejledning i, hvad de forskellige retter består af. Priserne ligger på IDR 6 – 20.000 (3 til 10 kroner for en ret)

Har I lyst til at slutte dagen med at opleve solnedgangen, er BUKIT KURSI, med et lille tempel på toppen, et godt sted. Opstigningen sker ad stier på omkring 300 ikke så stejle trin. Templet er ikke i sig selv noget specielt, men udsigten over Pemuteran Stand er formidabel.

Vi foreslår en tur med transport til pladsen nedenfor bakken og afhentning, samme sted, hvorefter turen kan gå til Warung Pencar ved stranden, hvor middagen indtages.

Hvis der er gæster, der kun vil spise med på Warung Pencar, klarer tager vores chauffør også det.


Dag 6 og 7

Til egen disposition

Udover at nyde stranden eller udforske Pemuteran på egen hånd, giver de to dage til egen disposition også mulighed for at tage på korte eller længere ture på Bali. Vi hjælper gerne med forslag og at arrangere dem. Alle ture afregnes direkte med vores partnere.

Læs mere om tilkøb af udflugter i fanen ovenfor.


Dag 8

Tempeltur - halv dag - samt Cooking class

Vi besøger 3 templer i lokalområdet:

Pulaki templet er til ære for den javanesiske præst Nirartha Danghyang, der ankom til Bali i det tidlige 16. århundrede.

Templet ligger på et fladt plateau med grå klipper, der rejser sig som en kulisse bag templet.

I junglen lever der mange makakaber. Legenden siger, at da Nirartha Danghyang slog sig ned her, eskorterede aberne ham ind i junglen. Af respekt for ham slog de sig ned i templet som vagter.

Desværre er aberne i dag så mange, at det har været nødvendigt at beskytte templet med trådhegn, mod deres ødelæggelser.

Pura Pabean templet ligger ved havet næsten overfor Pulaki. Her beder fiskerne om sikkerhed på havet. Templet rummer en usædvanlig udsmykning i en blanding af både Kinesisk og Balinesisk kunst.

Det er her ved Pura Pabean forskere i 1991 og 1994 fandt først kinesisk porcelæn, der kunne dateres til Yim dynastiet og senest 4 menneskeskeletter dateret til omkring år 2.500 B.C. - og stadig med intakte armbånd. Fundene har ledt frem til at, der har ligget en toldstation her allerede for 4.500 år siden.

Melanting templet er de handlendes tempel grundlagt i 1500-tallet. Her beder handels- og forretningsfolk for rigdom og held. På grund af sin rige historiske arkitektur og dets særlige beliggenhed, er det det bedste lokale tempel at besøge. Det ligger på skråningerne af Mount Pulaki omgivet af tropisk skov og lokale vingårde. Med sin rigdom af historisk arkitektur og dets beliggenhed giver besøget de fleste en helt speciel oplevelse, og i modsætning til den uro de ofte møder i andre templer, er der fred og naturlig stilhed til at nyde templets skønhed.

Om eftermiddagen samles vi til en cooking-class, hvor de, der har lyst, lærer at tilberede mange af de lækre Balinesiske retter og om de ingredienser og krydderier, der indgår. Undervisningen sker med en Balinesisk kok. Efter tilberedningen er retterne dagens middag.


Dag 9

Vilde delfiner – Buddha tempel og varme kilder – halv dag+

I dag skal I tidligt op og opleve vilde delfiner i solopgangen. Grundet naturens orden kan der være få eller i dusinvis. Det er sjældent, der ingen er. Skulle det ske, kompenserer solopgangen delvist for det.

Brahmavihara – Arama templet

Til forskel fra de fleste templer, er dette templet tilegnet Buddha og har en helt særlig historie og slet ikke den alder, man umiddelbart forventer. Det stod først færdigt i 1973, som erstatning for et andet tempel i nærheden. Den nye placering gav mulighed for at bygge en mindre kopi af Borobudur, verdens største Buddha tempel i Yogyakarta på Java.

Templet er usædvanligt rigt udsmykket med gaver fra blandt andet Sri Lanka og Thailand.

Vi slutter udflugten ved de århundrede gamle varme kilder i Banjar, hvor det varme vand siges at have rekreativ og terapeutisk effekt på grund af sit svovlindhold.

Det fortælles, at området blev opgraderet under den japanske besættelse af Indonesien i Anden Verdenskrig, da vandet kurerede adskillige hudproblemer og reumatiske lidelser.

Medbring badetøj, hvis I vil dyppe jer i poolen.

For de sultne er der to restauranter med et rimeligt udbud.

Om eftermiddagen, er det så tid til at tage afsked med Pemuteran.

Måske en sidste snorkling. En sidste tur langs stranden. Eller noget hel tredje.


Dag 10

Risterasserne i Jatiluwih/Tabanan på vej til Ubud

Efter morgenmaden sætter vi i gang mod Ubud. Undervejs besøger vi først en Luwak kaffeplantage, metoden hvor kaffebønnerne passerer gennem en luwak, af desmerdyr-familien og risterasserne i Jatiluwih.

Dyrkning af ris på terrasser hedder Subak på Balinesisk. Det blev udviklet i det 9. århundrede og har tætte relationer til Balinesernes religiøse liv. Alle beslutninger fra hvilke sorter, der skal dyrkes til rette tid til at sætte planter ud og fordeling af vand, bliver diskuteret og truffet i fællesskab, så alle sikres ligelig fordeling.

Subak blev i 2012 anerkendt som UNESCO verdensarv.

Udover det store område med risterasserne, er Risens Gudinde Dewi Sri naturligvis også repræsenteret, gengivet i bambus.

Der er mulighed for vandre-/trekkingture på stier efter behov.

Efter frokost sættes kursen mod Ubud, hvor vi planlægger I ankommer ved firetiden om eftermiddagen.

For at få lidt afstand til det intense liv i centrum, bor I i bungalows i rolige omgivelser lidt oppe på en bakke. Her er der ofte en behagelig vind. Der er både en lille swimmingpool og lokal restaurant.

Der er kun 8 – 10 minutters gang til hovedstrøget med dets cafeer, butikker, markedet og det royale palads.


Dag 11

Ubud på egen hånd

Balis kunstnerby har masser af turister, intens trafik, forretninger med alt hvad hjertet kan begære, museer, det royale palads og meget mere. Der er ingen frembrusende gadesælgere, heller ikke på markedet. Taxichauffører tilbyder deres service ved at holde et skilt op, men gør sig ikke de store anstrengelser for at hverve kunder. Også her har Balineserne tid nok.

Hvis jeres rejse skal sluttes af med river rafting, elefantsafari eller down-hill-biking fra Batur vulkanen, arrangerer vi det gerne.

Foretrækker I at slappe af, er en ide måske en Balinesisk helkropsmassage på cirka 1 time for langt under 100 kroner.

Det er bare at sige til, så opfylder vi og vores partnere jeres ønsker.

Besøg et af de forskellige, nærliggende spa, eller lad jer måske friste af de mange spa-tilbud i byen, hvor der også udbydes healing, yoga og næsten alt indenfor alternativ behandling, baseret på den Balinesiske livsform.

Inden vi ankommer til Ubud, får I en oversigt over, hvad der kan være værd at se. Og selvfølgelig vejledning i, hvordan I finder dem.


Dag 12

Eftermiddag - Afrejse fra Bali

Ved tre-tiden om eftermiddagen er det tid til at sige farvel til Ubud og køre til Denpasar Lufthavn.

Inden I går gennem sikkerhedskontrollen, siger jeres danske rejseleder farvel og tak for denne gang, måske også på gensyn, hvis ikke på Bali, så måske et andet sted i Indonesien, eller i resten af verden.

 

 

 

Generelt om udflugter på turen

Alle udflugter er om formiddagen, undtagen heldagsudflugter.

Der er mulighed for, at vi ændrer lidt på rækkefølgen i udflugterne. 
Det sker, hvis vi på forhånd ved, at et af vores udflugtsmål vil have mange gæster på ”vores” dag, så ændrer vi til en anden dag, hvor der er færre.

En anden mulighed for ændring er, hvis der er mulighed for at være med til at hjælpe en lille skildpadde på vej ud i verden. 
Opstår den mulighed sker det mellem 9 og 10 om morgenen. Så udsætter vi afgangen på dagens udflugt én time, så de, der har lyst kan få lejlighed til at hjælpe en lille skildpadde og dens slægt til mulig overlevelse. Det koster det IDR 50.000 (25,- kroner)

I tager selv skildpadden op af bassinet, hvor den er vokset op, navngiver den og bærer den til stranden og sætter den ud. I får et certifikat og der er endda mulighed for at snorkle, så I kan følge skildpadden på vej.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Udflugter (tilkøb)                 

Vi laver gerne et forhåndstilbud på ekstra udflugter. Flere af dem kan kombineres. Hvad enten I bestiller og køber før afrejse, eller når I er i Pemuteran, sikrer vi os, at udflugterne lever op til jeres forventninger.

Vi garanterer samtidig lavest mulige pris for samme ydelse.

 

Tempelceremoni

Her følger I et af ritualerne, Tirta Penglukatan, hvor krop og sind renses. Til denne ceremoni er det obligatorisk at bære sarong.

 

Fiskeri med de lokale 

Sker fra udriggerkanon, den traditionelle fiskerbåd, og fangsten tilberedes og spises.

 

Sekumpul vandfaldene

Turen byder både en stejl vandretur gennem en dal med jungle og frugtplantager og ”trapper”, samt krydsning af en flod eller to for at nå frem til først to imponerende nabovandfald, hvor det ene kommer fra en kilde og det andet fra en flod. De falder 80 meter ned i en pool, hvor der kan svømmes.

 

Trekking i regn- og monsunskov (Bali Barat National Park)

Nationalparken strækker sig over et areal på 19.000 ha, der omfatter lavlandsregnskov, monsunskov, mangroveskov, savanne, et område med søgræs og også et undervandsområde. Der er et rigt fugleliv med mere end 50 forskellige arter. Tropiske selvfølgelig.

 

Fuglekik, 2-3 timer

Fugleturen til West Bali National Forest byder på mulighed for at spotte mere end 50 forskellige arter.

Her i blandt: Beach Thick-knee; Pink-headed Green Pigeon Orange-breasted Green Pigeon; Grey-cheeked Green Pigeon, Javan Cuckoo-shrike; Black-winged Myna (Starling); Javan Banded Pitta; Bali Myna (Starling); Java Sparrow.

 

Mount Batur

Mount Batur er stadig aktiv som vulkan. Den strækker sig 1.717 m over havets overflade omkring 120 kilometer fra Pemuteran. Med en rimelig god fysik kan den bestiges på omkring to timer.

Køreturen frem og tilbage tager cirka 3½ time hver vej

 

Ijen crater, Banyuwangi, Øst Java

Den største kratersø på Java, hvor svovlsøen ligger mellem ætsede klipper. Søen er 200 meter dyb og rummer omkring 38 millioner kubikmeter dampende syreholdigt vand. Samtidig har krateret et væld af smukke sten.

Et forbløffende syn er minearbejderne, der kravler ned i krateret og samler omkring 10 kilo gullige sten i sin kurv, før de igen kravler på ad kraterskrænten for at sælge sin last, inden de rutinemæssigt igen kravler ned i krateret for at hente en ny last. Mere utroligt er måske, at minearbejderne ved lægeundersøgelser ikke viser tegn på at have helbredsproblemer på grund af arbejdet.

Turen, hvor I krydser Bali-strædet med færge, varer cirka 15 timer.

 

Trunyan village - lidt Indiana Jones

Trunyan Village en gammel landsby, der klemmer sig ind mellem krateret på Batur vulkanen og bredden af Lake Batur. Beboerne kalder sig ”Bali Aga” der bedst kan oversættes med Det Gamle Bali. De er efterkommere af de oprindelige Balinesere og måden de lever på, er væsentlig forskellig fra det øvrige Bali. Landsbyens tempelnavn er Puser Jagat og betyder Universets Navle. Desværre har fremmede ikke adgang til det. Indbyggerne fastholder en meget anderledes måde at begrave deres døde på. I stedet for at brænde de afdøde, som det er normalt på Bali, lægger man dem i stedet under banyantræet. Lugtgenerne overdøves på magisk vis af et duftstof fra banyantræet. Et andet banyantræ siges at være 1.100 år.

I Kuban, en mindre landsby tæt på Trunyan er der en anden gravplads, man kun kan komme til med båd. Her lægger man de afdøde ud i bambuskister så de kan kompostere og underligt nok, er der ingen stank fra dem takket være et enormt Taru (træ) Menyan (god duft) træ, der vokser på stedet. En kollektion af kranier og ben er placeret på stenformationer. Kvinderne fra Trunyan har forbud mod at komme på gravpladsen, hvis en afdød samtidig bringes der. Det udspringer af den dybtliggende tro på, at hvis en kvinde gør det, vil en katastrofe ramme landsbyen. Det kan være et jordskred eller et vulkanudbrud.

 

Dykning

Dykning på Bali blev skabt ved Menjangan Island, ud for Pemuteran, under sponsorskab af den indonesiske flåde, der i 1978 inviterede de vigtigste indonesiske dykkerklubber til øen og over tid, har dykning på Bali udviklet sig til det, vi kender i dag.

Med en unik marinbiologi er der snorkling og dykning i særklasse 5 - 7 minutters sejlads fra Pemuteran og på Napoleon og Coral Garden revene har du mulighed for at opleve store havdyr som hvalhajen, plettet ørnerokke og revhajer. Vi kan naturligvis ikke garanterer, du møder dem. Guiderne har dog en rimelig god erfaring med chancerne for at finde dem.

 

Golf

Så byder Handara Golf sig til med en af Sydøstasiens mest ikoniske baner kun halvanden times kørsel fra Pemuteran. Allerede 5 år efter sin grundlæggelse i 1974 blev banen i 1979 kåret af Golf Magazine til at rangere blandt verdens 50 bedste.

Den ligger i et vulkankrater i knap 1200 meters højde omgivet af frodige grønne bjerge, kratersøer og regnskov. Et sceneri, der giver en utrolig baggrund for indspil. På grund af beliggenheden er temperaturen mellem 14 - 24 C, hvilket for de fleste golfere et rigtigt behageligt klima at spille i.

 

Udflugterne købes direkte hos vores lokale partnere, så de kan tilrettelægges efter jeres ønsker og kan naturligvis også købes hos Samson Travel inden afrejse. Vi rådgiver gerne om indhold.

BIOROCK, golf og dykning

Læs mere om BIORICK-projektet, golf- og dykkermulighederne herunder

BIOROCK

BIOROCK-projektet, der har sit udspring i Pemuteran i begyndelsen af årtusindeskiftet, genopretter succesfuldt koralrev. Projektet er prisvindende og rummer også et kulturelt aspekt, hvorfor der også er statuer og templer på havbunden.                                                                                                                       

Ligeså unikt projektet er, ligeså usædvanligt er dets tilblivelse.

Da ideen til projektet opstod hos ejeren af et lokalt dykkercenter i samarbejde med en tysk og amerikansk marinbiolog, samt en lokal hotelvært, der var med på at finansiere projektet, mødte de voldsom modstand fra de lokale fiskere, fordi de fik forbud mod at bruge deres sædvanlige fangstmetoder med dynamit og cyanid - og dødstrusler blev hverdag for hotelværten. Trods det, etablerede han en organisation til beskyttelse af koralrev, og i samarbejde med landsbyens råd implementeredes et beskyttelsesprogram. De fiskere, der ikke er vendt tilbage til det traditionelle fiskeri, fra før dynamit og cyanid, arbejder i dag for Biorock-projektet eller sammen med de øvrige beboere i Pemuteran med bevarelse af miljøet.  

Biorock-projekter findes i dag flere steder i Indonesien, og vi hjælper gerne med at arrangere ture dertil.

Som erfaren dykker kan du som frivillig i BIOROCK-projektet blive en del af et team, der gør en forskel for koralrevene.

Du kan booke et ophold i Pemuteran hos os, på præcis det antal dage du vil, til en favorabel pris, og til en særlig pris, hvis, hvis du regelmæssigt vender tilbage. Få et tilbud på individuelt/langtidsophold

Er du ikke dykker, har du mulighed for at sponsorere din egen koral, hvis udvikling du kan følge.

Har du ikke dykkercertifikat kan du erhverve PADI certifikat hos Bali Diving Academy, som vi samarbejder med. 

 

Golf

Halvanden times kørsel fra Pemuteran byder Handara Golf Resort sig til med en af Sydøstasiens bedste baner.

Her kan du spille 18 eller 9 huller, og spille ekstra huller samme dag til favorable priser, få undervisning enten på driving range eller som 18 huller på banen, slå bolde ud og leje udstyr og sko.

Vi laver gerne et konkret tilbud efter jeres ønsker. Her er cirka priser for 2020 for en enkelt dag på banen:

Golf fee = green fee 18 huller, caddie, vogn, spillerforsikring, frokost samt transport Pemuteran-Handara Golf Course t/r per person ved 2 personer DKK 1.500,-

Hvis I ønsker at spille ekstra huller samme dag, koster:
18 huller DKK 475,- per person

9 huller DKK 375,- per person

Eventuelt lejet udstyr dækker naturligvis også ekstra huller.

Vi kan også arrangere et ophold for dig; enten en enkelt nat eller flere dage.

Priseksempel ved 1 overnatning i Golf View de Luxe værelse for 2 personer:
- inkl. Green-fee 18 huller, caddie, vogn, spillerforsikring, samt transport Pemuteran-Handara Golf Course t/r per person ved 2 personer DKK 1.650,- 
- I beholder samtidig værelset i Pemuteran, så I ikke skal slæbe hele bagagen med.

 

Dykning

- Vil du møde havets venlige gigant i dens rette element?

Dykning på Bali blev skabt ved Menjangan Island, ud for Pemuteran, under sponsorskab af den indonesiske flåde, der i 1978 inviterede de vigtigste indonesiske dykkerklubber til øen og over tid udviklede dykning på Bali sig til det, vi kender i dag.

Vi samarbejder med Bali Diving Academy, der med sin 100% safety record siden 1991, tilbyder hele paletten fra begynderundervisning fra 8-10 år, over erhvervelse af PADI-certifikat, til kurser i fridykning og kursus i redning.

Med en unik marinbiologi er der snorkling og dykning i særklasse 5-7 minutters sejlads fra Pemuteran og på Napoleon og Coral Garden revene har du mulighed for at opleve store havdyr som hvalhajen, plettet ørnerokke og revhajer. Vi kan naturligvis ikke garanterer du møder dem. Guiderne har dog en rimelig god erfaring med chancerne for at finde dem.

Dykning kan købes fra et enkelt dyk til flere dages dykninger, fra "lige uden for døren" til verdensklasse dykninger på Menjangan Island, der skønnes at have de mest spektakulære koralrevs- og klippevægsdykninger på Bali med generel høj sigtbarhed, der gør både snorkling og dykning til en fornøjelse på alle niveauer.

Bali Agung Village

I lander med KLM i Denpasar omkring halv otte om aftenen. Efter visum, der udstedes ved ankomst, og bagageudlevering går turen til BALI AGUNG VILLAGE, der ligger 15–30 minutter fra lufthavnen, afhængig af trafikken.

Hotellet er holdt i traditionel Balinesisk stil og ligger i en frodig tropisk have med swimming pool.

Dets restaurant serverer både europæiske, kinesiske og indonesiske retter.

Hotellet ligger tæt på centrum, butikker, restauranter og underholdning.

 

Biorock Pemuteran

Næste morgen går turen til Pemuteran, hvor vi bor i bungalows. Efter beslutning fra beboerne er der ingen deciderede hoteller, udover ét med 58 værelser, der faktisk også er bungalows.

Vi bor primært på Biorock, der er indrettet som 5 "kæde-bungalows" på hver cirka 35 km2, med soveværelse, "open air" privat bad, overdækket veranda, samt et dobbeltværelse uden veranda.

Mellem bungalowerne er der en tropisk have.

Der er gratis wifi, aircondition og adgang til et dele-køkken, hvis man selv vil lave mad. Morgenmad er inkluderet.

Biorock ligger i landsbyen, med 200 meter til stranden, Bali Diving Academy’s dykkercenter og BIOROCK ® koralrev projektet, samt 5-10 minutters gang til små hyggelige spisesteder og landsbyens små butikker.

Vores naboer er fire lignende compounds. Alle bygget til formålet og ejet af indbyggere i Pemuteran.

Hvis Biorock er optaget, indkvarterer vi vores gæster på et af dem.

Green Taman Ubud

I Ubud bor vi i bungalows 8–10 minutters gang fra hovedstrøget. Hotellets bungalows er samlet om et langt stræde, der slutter med en lille swimmingpool. Tre af de 11 bungalows ligger ved swimmingpoolen. Konceptet er at alt, så vidt muligt, baserer sig på bæredygtige materialer og selv de traditionelle plastflakser til vand, er af glas.  

Langs bungalowerne i den ene side af strædet er der et vandløb med koi karper.

 

OBS: 

I Indonesien har man ikke den samme regelrette inddeling af hoteller, bed and breakfast med mere, som det kendes i Danmark. Der bruges ofte "hotel" med inddelinger i standard, eco, de luxe og flere betegnelser i de store byer fremfor antal stjerner

Udenfor de store byer anvendes som hovedregel "home stay," der spænder fra et værelse hos en familie til luksus gæstehuse bygget til formålet. Det vil sige at "home stay" ikke nødvendigvis er, hvad man kunne forledes til at tro, at man bor privat hos en familie.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud