Indonesien

Java, Sumatra, Celebes kan lyde som romantiske tropeøer fra en svunden tid helt som Sumba, Flores og Molukkerne og mange flere. Men de er lige så virkelige, som Bali er i dag.

De er en del af Indonesiens 17.000 øer, der er spændt ud over tre tidszoner. Øerne udgør verdens fjerde største nation, belagt med naturscenerier, tusindårig kultur, kolonihistorie, et usædvanligt dyreliv og UNESCO verdensarv. Dermed skaber de den ideelle ramme til at virkeliggøre drømmerejsen. 

Hvad enten I foretrækker at blive en del af et lokalsamfund, trekking i regnskove, dyreliv, se vulkaner, snorkle eller dykke, spille golf, blive mættet af kultur eller spændende mad, måske bare være til eller ønsker en blanding af det hele, så klarer vi alt det praktiske - både som grupperejser og skræddersyede rejser.

Indoneserne selv er åbne og imødekommende mennesker. Trods alle genvordigheder med over 300 år som hollandsk koloni til 1945/49 (derefter periodisk frihed, 1945/49-1965, og en diktator, 1965 - 1998, fulgt af et spirende demokrati), har de nu udviklet et velfungerende demokrati. Dette inkluderer frie valg, hvor den nuværende præsident Jokowi, valgt i 2014, ikke er fra "den gamle garde." Han blev genvalgt i april 2019.    

Indonesien og Danmark: Udover turistrejserne til Bali, er Indonesien et vigtigt marked for den danske maritime industri, ikke kun fordi Indonesien er et stort ørige, men også fordi landet lægger stor vægt på at blive en førende maritim nation i Østasien.

Vi tilbyder rejser til Pemuteran på Vest Bali - både som grupperejser, individuelle rejser og langtidsophold samt individuelle rejser på egen hånd til enhver destination i Indonesien.

 

Pemuteran, Vest Bali

Vest Bali er den skjulte juvel på Gudernes Ø. Her ligger vores destination Pemuteran, som er en fiskerlandsby, der udvikles på beboernes præmisser og vilje til at bevare og beskytte miljøet. Der er ingen store kædehoteller, ingen store kæderesorts, ingen jetski og andre støjende aktiviteter, og heller ikke det natteliv, der traditionelt følger med de bedste strande. Alt foregår i en afslappet atmosfære med en imødekommende lokal befolkning, hvis daglige liv er en blanding af fiskeri og turisme, samt det at være til og en fælles beslutning om at bevare deres landsby så autentisk som muligt.

Samspillet mellem havet, strandene med det fine sorte vulkansand og det smukke sceneri med bjergene langs kysten, skaber den energi balineserne kalder ”Nyegara Gunung”. Helt som det er med det danske ”hygge” er det svært at oversætte.

Udover det frivillige prisbelønnede BIOROCK ® koralrev genoprettelses-projekt, byder Pemuteran på sine betagende omgivelser og strande af fint sort vulkansand, unikke templer (her i blandt Pulaki Templet, der bevogtes af makakaber), en perlefarm, varme kilder i junglen og snorkling direkte fra stranden på koralrev. Derudover kan I også opleve vingårde, den ubeboede Menjangan Island, kaldet Deer Island, hvor kronhjortene lever frit; Balis ældste tempel samt eviggrøn regnskov og løvfældende monsunskov, hvor I kan opleve, hvordan landbrug dyrkes i pagt med naturen. I nabolaget findes vilde delfiner og Jatiluwih risterasserne fra 900-tallet, som i dag er på UNESCOs verdensarv, og en helt unik landsby, hvor man ikke begraver sine døde, men lægger dem under træerne. På den anden side af Bali strædet til Østjava ligger Ijen Krateret med sin blå ild.

Vil I opleve det autentiske Bali, så tag med os til Pemuteran.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud