Korfu og Parga

Oplev det nordlige Grækenland

Fra DKK 10.750,-

Pris pr. pers. ved 2 pers. i delt dobbeltværelse. Varighed: 15 dage

 • Fly Aalborg - Korfu t/r med 1-2 mellemlandinger
 • Transfer lufthavn - hotel t/r
 • 2 overnatninger på hotel Cavalieri i Korfu by, Korfu, inkl. morgenmad
 • 7 overnatninger på hotel Maistrali i Parga, fastlandet, inkl. morgenmad
 • 5 overnatninger på hotel Pantokrator i Barbati, Korfu, inkl. halvpension
 • Transfer hotel - Korfu havn t/r
 • Færge Korfu - Igoumenitsa t/r
 • Transfer Igoumenitsa - hotel t/r
 • Udflugter (se i fanen ovenfor)
 • Enkeltværelse

"Enten bliver man forelsket i eller på Korfu"

Sådan lyder et gammel ordsprog om den lille frodige ø i det nordlige Grækenland. Ordsproget beskriver ret godt den følelse mange får, når de besøger det nordøstlige Grækenland med frodige områder, venlige lokale og skønne strande.

Vi har sammensat en rejse for dig, der gerne vil rejse på egen hånd og opleve flere steder på samme ferie. 
Grækenland er et af favorit-rejsemålene, når vi danskere skal sydpå henover sommeren - og vi forstår godt hvorfor! De varme temperaturer, den smukke natur, de flotte strande og den gode mad er alt sammen med til at danne rammerne om en skøn ferie. 

Turen til Korfu og Parga er planlagt med overnatning og transport mellem øen og fastlandet, men hvad der skal opleves er helt op til jer. 
Vi har sammensat forskellige udflugtspakker (se i fanen ovenfor), hvor vi kommer med ideer til, hvad I kan opleve på Korfu og i og omkring Parga. 

Korfu - 2 nætter 

I flyver først til Korfu, hvor I har 2 overnatninger på et hotel midt i Korfu by. Placeringen fås næsten ikke bedre med udsigt til havet og det græske fastland samt blot få meters gang til det berømte Spianada, hvor der ligger mange gode restauranter og barer. 
Tag på opdagelse i den gamle bydel, hvor et besøg i Sankt Spiridon kirken er et must. Sankt Spiridon er Korfus beskytter og menes at have beskyttet øens befolkning mod flere forsøg på angreb fra tyrkerne for mange år siden. 
Den gamle fæstning er også et populært besøgsmål i byen. Fæstningen ligger som en beskyttende borg ud mod vandet og gemmer på mange historier. Fra toppen af fæstningen har man den flotteste udsigt ind over Korfu by med kirketårne, små gader og historiske bygninger fra venetianernes, englændernes og franskmændens tid på øen. 

Parga - 7 nætter 

Efter et par overnatninger i Korfu by går turen til det græske fastland. I sejler fra Korfu Havn til havnebyen Igoumenitsa og køres herfra til den lille by Parga. Her skal I bo de næste 7 nætter. 
Parga er en af de hyggeligste byer, der findes på den nordvestlige del af Grækenland. Med gule og røde huse ligner byen nærmest et maleri, når det ses fra havsiden. Parga er en mindre by, men byder på et fint udvalg af restauranter og smukke udsigter.
Fra Parga findes der mange gode udflugtsmuligheder, hvorfor det også kan være en god ide at leje en bil for nemmere at komme rundt. Læs mere om vores udflugtsforslag fra Parga i fanen ovenfor.

Korfu - 5 nætter 

Sidste del af turen foregår igen på smukke Korfu. Her har I 5 nætter i byen Barbati, der ligger på øens nordøstlige side. Her er både lagt op til ren afslapning ved stranden eller endnu flere oplevelser i det græske. Tag de offentlige busser rundt på øen og oplev den nordlige del, hvor kærlighedskanalen Canal d'Amour indbyder til en svømmetur; tag til øens højestepunkt, Pantokrator, eller udsigtspunktet Kaisers Throne i byen Pelekas, og oplev udsigten over den frodige ø; eller tag til den vestlige del af øen og besøg byen Paleokastritsa, hvor strande, turkisblåt vand og et lille munkekloster oppefra danner rammerne for det, der siges at være den smukkeste udsigt af alle, på De Ioniske Øer. 

Udover at opleve Korfu kan I også tage en dag til Albanien og opleve det tidligere lukkede land. Læs mere om udflugten i fanen ovenfor.

Udflugter - tilkøb

Herunder kan du læse mere om de forskellige udflugtspakker, der kan tilkøbes til rejsen. Der er udflugtspakker fra Parga og Korfu, som kan kombineres efter ønske.

Udflugtspakke 1 (fra Parga)

 • Bådtur til øerne Paxi og Antipaxi
 • 2 dages billeje

Paxi og Antipaxi

Hvis du vil opleve Grækenlands svar på Caribien, skal Paxiøerne besøges. Vandet omkring øerne er helt turkist og med oliventræer og små taverner på øerne, er det helt fantastisk at gøre stop her. 

Først sejles I til Antipaxi, der med sine blot 5 km2, er den mindste af de to øer. Her er der badestop, hvor I kan nyde en kølig dukkert i det klare vand. Herefter sejler båden til den vestlige del af Paxi, hvor De Blå Grotter skal opleves. Det turkise vands farve reflekterer op på da hvide klippevægge, hvilket giver dem et blåt look. Sidst på turen sejles I til Gaios, som er en af havnebyerne på den største ø, Paxi. Her kan I nyde en sen frokost, en kølig drink eller gå en tur i den hyggelige by.

Billeje

Med billeje fra Paraga findes der mange udflugtsmål. Blandt disse kan nævnes Meteora med gamle klostre på toppen af meter-høje klippeformationer; Hadesfloden, som siges at føre til underverden, hvor den græske gud, Hades, regerer; eller de små, lokale byer, der ligger i nærheden af Parga, hvor den ægte græske charme findes. Mulighederne er mange, så der er nok at vælge imellem.

Billejen inkluderer en kategori B (Kia Picanto 1,2 L el. lign.) med aircondition, fri kilometer, fuld forsikring (ex. bilens underside og dæk). 
Kontakt os for mere information om billejen.

Pris pr. pers. DKK 995,- for hele pakken 
I højsæsonen (juli og august) er der et ekstra tillæg på 175 kr. pr. pers. 
Denne pakke kan bookes fra d. 26. april til 19. oktober.

 

Udflugtspakke 2 (fra Parga)

 • Bådtur til Paxi og Antipaxi
 • Bådtur til fem af De Ioniske Øer
 • Nationalparken Vikos-Aoös og Zagoria

Paxi og Antipaxi

Hvis du vil opleve Grækenlands svar på Caribien, skal Paxiøerne besøges. Vandet omkring øerne er helt turkist og med oliventræer og små taverner på øerne, er det helt fantastisk at gøre stop her. 

Først sejles I til Antipaxi, der med sine blot 5 km2, er den mindste af de to øer. Her er der badestop, hvor I kan nyde en kølig dukkert i det klare vand. Herefter sejler båden til den vestlige del af Paxi, hvor De Blå Grotter skal opleves. Det turkise vands farve reflekterer op på da hvide klippevægge, hvilket giver dem et blåt look. Sidst på turen sejles I til Gaios, som er en af havnebyerne på den største ø, Paxi. Her kan I nyde en sen frokost, en kølig drink eller gå en tur i den hyggelige by.

Bådtur til fem af De Ioniske Øer

Ud fra den nordvestlige del af Grækenland findes Det Ioniske Hav, hvor øgruppen af samme navn befinder sig. De Ioniske Øer består blandt andet af Lefkas, Kefalonia, Ithaka, Meganissi og Skorpios. 

På denne bådtur kommer I rundt til de fem nævnet øer med start og slut i havnebyen Nidri på Lefkas. Turen går først til stranden Porto Katsiki på Lefkas, hvor turkisblåt vand og stejle, hvide klipper imponerer og indbyder til en svømmetur. Efter en dejlig dukkert ved Lefkas, sejler båden til øen Kefalonia og gør holdt ved den farverige havn "Captain's Coralli Fiscado". Her er det oplagt at tage en gåtur rundt på havnen inden båden sejler videre til Ithaka, som igen ligger op til en skøn svømmetur eller afslapning på båden. Inden turen går hjemad mod Nidri på Lefkas igen, gøres der stop ved havgrotterne ved øen Meganissi og sidst er det igen tid til en dukkert i det smukke vand ud fra øen Skorpios.

Nationalparken Vikos-Aoös og Zagoria

I det nordvestlige Grækenland - tæt ved Albaniens grænse - findes nationalparken Vikos-Aoös. Her er det smuk og storslået natur, der imponerer. Med Vikos-kløften, der er den dybeste i verden, og frodige bjerge, er et besøg i nationalparken oplagt for naturelskeren. 

I samme område findes landsbyerne i regionen Zagoria. Det, de er specielt kendte for, er deres huse, som er bygget af sten. De mørke sten kombineret med de høje bjerge, gør at området får en nærmest dyster, men også imponerende, følelse om sig.

Pris pr. pers. DKK 1.345,- for hele pakken 
Denne pakke kan bookes fra d. 1. juni til 28. september

 

Udflugtspakke 3 (fra Korfu)

 • Albanien med færge, guide, indegange og frokost

Albanien

Cirka en times sejltur fra Korfu Havn ligger Albanien. Albanien har tidligere været et lukket land, som derfor gemmer på en lang og interessant historie. 

På udflugten til Albanien sejler I først til havnebyen Saranda, som begynder at tiltrække flere og flere turister udenfor Albaniens grænser. Efter et besøg i Saranda går turen til ruinbyen Butrint, der tidligere var en illyrisk by, som i 167 f.Kr. blev erobret af romerne. Det store område gemmer på både amfiteater, kirkeruiner, en borg og meget mere. Den dygtige engelsktalende guide vil vise jer rundt i den gamle by og fortælle om de mange historier, der hører til. 

Pris pr. pers. DKK 875,- 
Cirka halvdelen betales på forhånd og den sidste halvdel betales på færgen til Albanien. Udflugten er inkl. visum til Albanien.

 

Udflugter er tilkøb. Priserne er beregnet ud fra en rejse for 2 personer.

Hotel Cavalieri ★ - Korfu

Hotel Cavalieri er beliggende centralt i Korfu by tæt på den populære gade Spianada. Her er I blot en kort gåtur fra den gamle bydel, som byder på kirker, taverner, butikker og havet, der skiller Korfu og fastlandet ad. På toppen af hotellet findes en rooftop restaurant (åbent slut-maj til slut-september), hvorfra I har den smukkeste udsigt ud over Korfu by og den gamle fæstning, der tidligere har beskyttet byen mod angreb udefra. 
Opholdet er inkl. morgenmad

Hotel Maistrali ★ - Parga

Hotel Maistrali er beliggende blot et stenkast fra stranden Krioneri i Parga. Her findes en smuk havnefront med et godt udvalg af restauranter, hvorfra I kan nyde en god middag med udsigten ud over havet. Hotellet er familieejet, hvor de går meget op i den personlige service og hyggelig stemning. 
Opholdet er inkl. morgenmad og hotellet har egen parkeringsplads til hotellets gæster.

Hotel Pantokrator + - Korfu

Hotel Pantokrator er beliggende i byen Barbati ca 20 km fra Korfu by på øens østkyst. Hotellet er lidt højt beliggende, så I har den skønneste udsigt over havet, til Albanien og det græske fastland på den anden side samt Korfu by længere sydpå. I kort gåafstand fra hotellet findes byens strand, som anses for at have det klareste vand på hele øen. 
Opholdet er inkl. halvpension.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud