Grækenland på egen hånd

Oplev Athen og øen Evia

Fra DKK 4.895,-

Rejseforslag: pris pr. pers. ved 2 pers. i delt dobbeltværelse. Varighed: 8 dage

Rejseforslag til Grækenland

  • Fly fra Aalborg til Athen med mellemlanding t/r
  • 3 nætter i Athen på 3 stjernet centralt beliggende hotel
  • 4 nætter i Chalkida på 3 stjernet centralt beliggende hotel
  • Billeje (kategori midsize) i hele perioden med afhentning/levering i lufthavnen

Grækenlands hovedstad og landets næststørste ø

Grækenland er meget mere end badeferie og flotte strande på de populære øer som Kreta og Rhodos. På fastlandet finder du hovedstaden Athen og landets næststørste ø Evia, som du kan besøge på egen hånd med bil. Vi har sammensat et rejseforslag, hvor I besøger storbyen, men også bor på den knapt så kendte ø hvorfra I har et væld af spændende oplevelsesmuligheder og gode restauranter.

Athen og Chalkida

Athen er Grækenlands hovedstad og landets største by. Byen er nok allerbedst kendt for Akropolis, som stolt tårner over byen 150 m.o.h. Selvom der findes mange akropoliser i Grækenland er denne nok den mest kendte, som også besøges af mange turister hvert år. 

Fra Akropolis med det imponerende Parthenontempel har du overblikket over byen, som i forbindelse med OL 2004 gennemgik en kæmpe modernisering: bl.a. renovering af en del af de store pladser, øget fokus på renovation og flere bilfri gader – således byen nu fremstår frisk og moderne.

Chalkida er beliggende på vestkysten af Grækenlands næststørste ø, Evia, cirka 60 km nord for Athen. Fra byen forbinder en bro det græske fastland med den - for mange danskere - ukendte ø. Byen er flittigt besøgt af grækerne, hvor de specielt i sommerhalvåret nyder ferien i de flotte omgivelser. 

Fra Chalkida er der mange muligheder for spændende seværdigheder. I fanen "Seværdigheder" kan du læse mere om nogle af de oplevelser, I kan opleve på en ferie til området.

 

Skræddersyet efter jeres ønsker

Vil I have flere dage i Athen, tage et par overnatninger på halvøen Peloponnes eller kombinere storbyferien med øhop rundt til de små græske øer? Vi kan sammensætte ferien helt efter jeres ønsker, så tøv ikke med at kontakte os for et uforpligtende rejsetilbud. Vores dygtige rejsekonsulenter sidder klar til at hjælpe og dele ud af gode råd til jeres næste rejse.

Athen

Filosofér over livet ved de græske templer på Akropolis og besøg Agora markedspladsen, hvor du finder et kæmpe udvalg af råvarer. I bydelene Plaka og Syntagma kan du slappe af i storbyparkerne, og i den nordlige del af byen besøger du Athens imponerende museer.

Byen rummer uendeligt mange seværdigheder, så det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Men hvad med bare at tage en slentretur rundt i de smukke gader og mærke stemningen uden de store planer? Mulighederne er mange!

 

Floden i Chalkida

Chalkida forbinder øen Evia med fastlandet via en bro. Under broen strømmer floden, som er kendt for et helt bestemt fænomen, nemlig at strømretningen ændrer sig op til 12 gange i døgnet. Cirka hver sjette time ændrer vandstrømmen retning, hvor I kan opleve det såkaldte "stående bølger", inden strømmen cirkulerer i den anden retning.

 

Delfi og Meteora

Fra Chalkida kan I opleve Delfi og Meteora indenfor henholdsvis cirka halvanden og tre timers kørsel. 

Delfi er et historisk sted for Grækenland. Legenden fortæller at den græske gud Apollon dræbte det slangelignende uhyre Python, som herskede over Delif. Herefter blev stedet hjemsted for oraklet i Delfi, som var Apollons orakel kaldet Pythia.

Meteora er helt klart køreturen værd! Meteora betyder "klipperne i himlen" og det syn, der møder jer, findes ikke andre steder. Meteora er en klippeformation, hvor seks klostre er bygget på toppen af de enorme naturlige søjler, der imponerer i de naturskønne omgivelser. 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud