Færøerne fra nord til syd

Færøerne fra nord til syd

Fra DKK 14.995,-

pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse. 8 dage/7 nætter. Kun 3 værelser til denne pris. Ud af rejsens 7 overnatninger drejer det sig om 2 overnatninger på Hotel Tvøroyri på Suðuroy, hvor 3 dobbeltværelser har fælles bad og toilet på gangen tæt på værelserne. De tre dobbeltværelser samt et enkeltværelse deles om tre badeværelser. Ellers er der eget bad og toilet til alle værelser på alle hoteller.

Dato Afrejsested Pris fra DKK
07-04-2020 Aalborg 14.995,-
 • Fly
 • Hoteller
 • 7 morgenmad
 • 2 middage på hotellerne
 • 3 heimablídni – middag hos lokale i deres hjem
 • 1 middag med påskelam i restaurant på Suðuroy
 • 1 middag på restaurant i Klaksvík
 • 6 frokoster
 • Udflugt til Vestmanna inkl. sejltur
 • Besøg hos trækunstner
 • Udflugt til Kirkjubøur
 • Guidet tur i Klaksvik
 • Guidet tur i Viðareiði
 • Udflugt til Gjógv, Eiði, Risin & Kellingin, Tjørnuvík
 • Guidet tur i Tórshavn på Tinganes
 • Aften med færøsk kædedans
 • Påskegudstjeneste i Tvøroyar Kirke
 • Udflugt på Suðeroy
 • Trille påskeæg med lokal familie
 • Let vandretur på Vagár
 • Udflugt til Bøur og Gásadalur Vandfaldet
 • Rejseleder på Færøerne
 • Lokalguider
 • Entréer
 • 1 færgesejlads t/r
 • Dobbeltværelse med eget bad og toilet på Hotel Tvøroyri kr. 500,- pr. person.
 • Enkeltværelse kr. 1.500,-.
 • Mad på fly – vejl. pris kr. 45,- hver vej. Skal bestilles på https://www.atlanticairways.com/da senest 24 timer inden afrejse.
 • Afbestillingsforsikring kr. 500,- pr. person.

På denne unikke påskerejse oplever du både Færøernes allerstørste seværdigheder og nogle af de mindst besøgte øer og steder. Vores rejseleder, Oda W. Andreasen, er indfødt færing men har også været turistchef i Løkken i en årrække. Nu er hun flyttet tilbage til Færøerne og glæder sig til at vise jer en perlerække af sine favoritsteder.

Vi følger blandt andet i Barbaras fodspor, når vi besøger Færøernes nordligste ø, Viðoy. Forfatteren Jørgen-Frantz Jacobsen gjorde hende berømt i sin bog af samme navn. Bogen er også blevet til en populær og elsket film af Nils Malmros.

Da det er en påskerejse, er der flere færøske påsketraditioner på programmet. På den sydligste ø, Suðuroy oplever vi en færøsk påskegudstjeneste, spiser traditionelt påskelam samt hygger os med at trille påskeæg – en rigtig færøsk familietradition.

Vi besøger naturligvis også berømte seværdigheder som Vestmanna fuglefjeldene, Tórshavns historiske bydel Tinganes og det gamle, religiøse centrum, Kirkjubøur.

Fra du lander på Færøerne til du flyver hjem igen, er alle udflugter og måltider inkluderet (ekskl. drikkevarer).

 

Flyafgange 
Afrejse Aalborg kl. 13.35 - ankomst Færøerne kl. 14.30 
Afrejse Færøerne kl. 12.25 - ankomst Aalborg kl. 15.10 
Der tages forbehold for evt. ændringer i flytiderne

Vi gør opmærksom på følgende 
Medbring kuffert med hjul, så er det nemt at få bagagen med ombord på færgen
Ikke egnet for gangbesværede 
Max 20 personer

 

Dag 1

Ankomst Vágar – Tórshavn, Streymoy

I flyver med Færøernes eget flyselskab, Atlantic Airways, direkte fra Aalborg til Færøerne. Ankomst i lufthavnen på øen, Vágar. Her bliver I mødt af Oda W. Andreasen, som er jeres rejseleder på hele turen.

Busturen til Tórshavn byder på de første flotte udsigter til Færøernes imponerende fjelde. I kører også igennem nogle af Vágars fine, små byer samt via undervandstunnellen til den største ø, Streymoy, hvor I tager vejen over fjeldet og har et kort fotostop ved udsigtspunktet Norðadalsskarð. Turen varer cirka en time.

Check in på Hotel Hafnia, der ligger i centrum af Færøernes hovedstad, Tórshavn. Lige bag hotellet ligger den smukke, historiske bydel, Tinganes. Her finder I snævre små stræder og lave træhuse med græstage.
3 retters middag på Hotel Hafnia (ekskl. Drikkevarer).
Efter middagen ser I Nils Malmros’ film om den rebelske præstefrue fra Viðoy, Barbara, på hotellet.


Dag 2

Tórshavn – Vestmanna, Streymoy

Morgenmad på Hotel Hafnia.

Oda informerer om dagen.

Med bus gennem det imponerende landskab til Vestmanna på den nord-vestlige del af Streymoy. Her skal I på bådtur til en af Færøernes allermest berømte seværdigheder – Vestmannabjørgini. På den cirka to-timers guidede sejltur kommer I tæt på både fuglefjelde og grotter. I april er I sikre på at se mallemukker, edderfugle og en lang række mågearter. I kan også være heldige at se lunder, lomvier, alker eller tejster, her hvor ynglesæsonen begynder. Der er også mulighed for at se sæler, marsvin – og engang imellem – endda delfiner og hvaler. (Antal fugle kan variere fra dag til dag. Mulighed for at sejle ind i grotterne kan være begrænset på grund af vejr og søforhold. Der tages forbehold for aflysning grundet vejrforhold).

Efter sejlturen er det tid til frokost på Restaurant Fjørukrógvin i Vestmanna (ekskl. drikkevarer).

På vejen tilbage til Tórshavn kører vi til Leynar og besøger trækunstneren, Ole Jakob Nielsen, og ser hans hobbithule, der er inspireret af J.R.R. Tolkiens berømte bøger om ”Ringenes Herre.”

Ole Jakob har arbejdet med træ, siden han fik sin første lommekniv som to-årig. I dag er han fuldtids trækunstner og er især kendt for sine skåle og drejede lampeskærme, der er så tynde, at de er transparente, så lyset kan passere igennem.

Tilbage på Hotel Hafnia har I cirka en halv time til at bliver frisket op, inden bussen henter jer igen for at køre jer til ”heimablídni” – middag i et privat hjem – hos Anni, hvis hus ligger utroligt smukt lige ned til havet i Syðradalur. (Ekskl. drikkevarer).


Dag 3

Tórshavn – Kirkjubøur, Streymoy – Klaksvík, Borðoy

Efter morgenmad checker I ud af Hotel Hafnía.

Herefter kører vi med bussen til Kirkjøbøur, der i middelalderen var Færøernes kulturelle og religiøse centrum. Det er også den sydligste bygd på Streymoy. Det var her bisperne havde sæde indtil reformationen. Ruinen af den tidligere domkirke ”Sankt Magnus” dominerer den dag i dag indtrykket af dette lille samfund. Umiddelbart ved siden af den gotiske kirkeruin ligger den fine sognekirke med havet og øen Hestur som baggrund. Nærmest i centrum for kirkerne finder I den tæt på 1.000 år gamle Roykstovan. Den var oprindeligt en del af bispeboligen og er i dag Europas ældste beboede træhus. Inde i denne idylliske kongsbondegård får I et et godt indtryk af, hvordan livet foregik her i middelalderen.

Så kører I med bussen mod nord over Eysturoy til Borðoy og Færøernes næststørste by, Klaksvík, hvor I checker ind på Hotel Klaksvik for de næste to nætter.

Efter en velfortjent frokost (ekskl. drikkevarer) er det tid til en guidet tur rundt i Klaksvík. Her hører I blandt andet om byens vigtige fiskeindustri og besøger den helt unikke Kristianskirkjan, hvor I kan se den lokale kunstner, Edvard Fugløs, flotte relieffer i krypten.

Efter et lille hvil på hotellet, kører I til det stemningsfulde og hyggelige Garðahúsið Heimablídni i Søldafjørður, hvor der bliver disket op lækre færøske retter som fiskesuppe, røget laks, hjemmelavet rullepølse og kødpølse samt æg direkte fra hønsegården(ekskl. drikkevarer). Det hele afsluttes med kaffe, te og småkager.

Efter denne middag hjemme hos en privat færøsk familie kører bussen jer tilbage til hotellet.


Dag 4

Klaksvík – Viðareiði, Viðoy

Morgenmad på Hotel Klaksvik

Efter morgenmad besøger I Færøernes nordligste ø, Viðoy. Det kan kun lade sig gøre, fordi I er en lille gruppe, idet store busser ikke kan komme igennem tunnelen fra Borðoy til Viðoy.

I skal til den idylliske landsby Viðareiði, der ikke får besøg af mange turister. Her går I i fodsporene på den rebelske præstefrue, Beinta Broberg, der inspirerede den færøske forfatter, Jørgen-Frantz Jacobsen, til hans mest berømte bog ”Barbara.” Bogen er oversat til utallige sprog og filmatiseret af danske Nils Malmros.

I spiser frokost (ekskl. drikkevarer) på Hotel Nord i Viðareiði.

Midt på eftermiddagen kører bussen tilbage til Klaksvík, hvor I har tid til at udforske byen, parken eller butikkerne på egen hånd, inden der er middag på en restaurant, der ligger få minutters gang fra hotellet (ekskl. drikkevarer).


Dag 5

Eysturoy –Tjørnuvík, Streymoy – Suðuroy

Efter morgenmad checker I ud af Hotel Klaksvík.

Herefter skal I på en fantastisk flot bustur til den nordlige del af Eysturoy og Streymoy.

Her får I udsigt til Færøernes højeste tinder, der strækker sig næsten 900 meter mod himlen.

Gjógv betyder slugt på færøsk, og denne charmerende lille bygd ligger netop ved en slugt helt mod nord-øst på Eysteroy. Den er særligt kendt for sin maleriske landingsplads for fiskerbåde, der ligger for enden af en stribe vand, klemt inde mellem stejle skrænter.

Efter en hyggelig gåtur rundt i Gjógv, spiser I frokost på Gjáargarður (ekskl. drikkevarer) med deres berømte pandekage til dessert.

Herefter kører bussen mod vest til fiskerbygden, Eiði. På vejen er der blandt andet udsigt til de berømte klipper, Risin og Kellingin – Jætten og Kællingen. Disse to giganter får I også at se fra en anden vinkel, når I lidt senere kommer til den smukke og afsides beliggende bygd Tjørnuvík, der ligger i ly i en bugt, omgivet af høje fjelde, allernordligst på Streymoy. På vejen kan I også opleve Fossá, Færøernes højeste vandfald.

Fra Tjørnuvík kører I til Tórshavn gennem Streymoys kuperede landskab med mange udsigter til hav og bugter. I Tórshavn forlader I bussen og tager selv jeres kufferter og tasker med ombord på færgen. Nu venter en sejltur på cirka to timer til Tvøroyri på Færøernes sydligste ø, Suðuroy. Vel ankommet til Suðuroy tager I også selv jeres bagage med ud af færgen til bussen, der venter på havnen i Tvøroyri, klar til at køre jer den korte vej til Hotel Tvøroyri, der ligger i centrum af Suðuroys næststørste by.

Her checker I ind for de næste to nætter.

Umiddelbart efter indcheckningen kører bussen jer til Sumba på den allersydligste del af Suðuroy. Her venter en hyggelig aften i bygdehuset med ”hemiablídni” (ekskl. drikkevarer) og traditionel færøsk kædedans. Sidst på aftenen kører bussen jer tilbage til Tvøroyri.


Dag 6

Suðuroy

Efter morgenmad på hotellet er det tid til en guidet gåtur i Tvøroyri, der er smukt beliggende langt inde i Trongisvágsfjorden. Såvel Tvøroyri som Suðuroy er ikke særligt besøgt af turister. På denne rolige søndags formiddagstur besøger I også det kombinerede By- og Søfartsmuseum, inden det er tid til at opleve en traditionel påskegudstjeneste i Tvøroyar Kirke.

Efter gudstjenesten skal I nyde en frokost i den hyggelig café Glasstovan (ekskl. drikkevarer)midt i Tvøroyri.

Herefter henter bussen jer til en tre-timers tur rundt på øen. Her oplever I den flotteste natur lige ved vejkanten. Der er blandt andet stop ved Ruth Smith Museet. Ruth Smith var en fremragende, færøsk maler, der kom fra Vagúr her på Suðuroy. Hun døde i 1958 kun 45 år gammel. Hun var gift med arkitekten Poul Morell Nielsen, der stammede fra Aalborg.

Efter busturen er det tid til en rigtig færøsk påsketradition: Trille påskeæg. I slår følgeskab med en lokal familie, der vil introducere jer til denne fornøjelige påskebeskæftigelse.

Herefter er det tid til et lille hvil på hotellet, inden bussen kører til påskemiddag med lam og flødekartofler i Matstovan (ekskl. drikkevarer) i bygden, Porkeri, lidt syd for Tvøroyri.

Ud på aftenen kører bussen jer tilbage til hotellet.


Dag 7

Suðuroy – Tórshavn –Vágar

Efter tidlig morgenmad checker I ud af Hotel Tvøroyri og kører med bussen til havnen. Her tager I selv jeres bagage med ombord på færgen til Tórshavn. Efter sejladsen på cirka to timer, sørger I også selv for at tage bagagen med ud af færgen.

I Tórshavn venter en times guidet gåtur i den historiske og idylliske bydel, Tinganes, der ligger omgivet af vand på tre sider. I går ad snævre små gyder, mellem smukke, gamle træhuse med græs på tagene. Tinganes har sit navn fra vikingernes ”ting” – deres lovgivende forsamling – der blev holdt her på næsset. Den dag i dag er det også her, et af verdens ældste parlamenter, Færøernes Lagting, holder til.

Efter gåturen kører I med bussen til øen, Vágar, hvor I checker ind på Hotel Vágar i Sørvágur for en nat. Sørvágur ligger i bunden af fjorden, Sørvágsfjørdur, nær lufthavnen.

Efter en frokost der består af tre stykker smørrebrød (ekskl. drikkevarer) på hotellet inviterer rejselederen jer med på en fin tre timers vandretur op på fjeldet til enten Trælanýpa, der byder på udsigt til Færøernes største sø, Leitisvatn, hvis overflade ligger 32 meter over havet, eller til den mindre kendte men utroligt smukke sø, Fjallavatn.

Efter vandreturen er der tre retters middag (ekskl. drikkevarer) på hotellet.


Dag 8

Vágar – afrejse

Efter morgenmad checker I ud af Hotel Vágar og pakker bussen.

Herefter venter de sidste store naturoplevelser, når I med bussen besøger den smukke bygd Bøur, der er kendt for sine traditionelle træhuse med græstage. Den ligger nogle få kilometer længere ude ad fjorden end Sørvagúr. Lidt længere vestpå skal I opleve det berømte Gásadalur vandfald. Det styrter ud over klipperne mere end 60 meter ned i havet med de høje fjelde og den lillebitte bygd som baggrund.

Fra Gásadalur kører i den korte strækning til lufthavnen, hvor rejselederen tager afsked med jer, inden I flyver med Atlantic Airways tilbage til Aalborg.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Læs udvidet program her
Klik på billedet nedenfor for at se et kort over turen 

Hotel Hafnía ***

Hotel Hafnía ligger i hjertet af Tórshavn lige ved siden af den hyggelige, historiske bydel, Tinganes. Hotellet blev bygget i 1950, og siden har det været en favorit for mange besøgende på Færøerne. Alle værelser er røgfri og har wifi, satellit-tv, minibar, faciliteter til at lave te og kaffe samt eget badeværelse med toilet, brusebad og føntørrer.

Adresse: 4-10 Áarvegur, FO-100 Tórshavn, Streymoy, Færøerne.

 

Hotel Klaksvik ***

Velbeliggende hotel i centrum af Færøernes næststørste by, Klaksvík. Alle værelserne er røgfri og råder over kabel-tv og wifi samt eget toilet og bad. Mange af værelserne har en fin udsigt over byen.

Adresse: Víkavegur 38, FO-700 Klaksvík, Borðoy, Færøerne

 

Hotel Tvøroyri

Suðuroys eneste hotel er beliggende centralt i øens næststørste by, Tvøroyri. Hotellet er ganske enkelt. Dette er et godt sted at overnatte og spise morgenmad, og det giver jer en enestående mulighed for at opleve denne smukke ø. 3 dobbeltværelser samt 1 enkeltværelse har fælles bad og toilet på gangen tæt på værelserne. De resterende værelser har alle eget bad og toilet. Alle værelser er røgfri og har wifi, tv med 6 kanaler samt radio.

Adresse: 5 Miðbrekkan, FO-800 Tvøroyri, Suðuroy, Færøerne

 

Hotel Vágar ***

Hotellet ligger i rolige omgivelser cirka en kilometer uden for den maleriske fiskerby, Sørvagúr, ganske tæt på lufthavnen. Alle værelser er røgfri, råder over wifi, fladskærms-tv, telefon, faciliteter til at lave kaffe og te, eget toilet med bad og føntørrer. Overalt på hotellet har I en flot udsigt over landskabet på øen Vágar.

Adresse: Djúpheiðar 2, FO-380 Sørvágur, Vágar, Færøerne.

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud