Færøerne

Færøerne og Danmark er uløseligt forbundet til hinanden. Vi har en lang fælles historie. De 18 grønne øer er både en del af kongeriget Danmark og ganske selvstændige med deres eget sprog samt ­­­en fremmedartet og fantastisk natur og kultur.

Selv om Færøerne umiddelbart ser små ud, når man kigger på et kort, er naturen her storslået. Du kan nemt komme til at føle dig meget lille, når du bevæger dig rundt mellem de høje, træløse fjelde og det brusende Atlanterhav. Her er naturen virkelig i centrum.

De mange små bygder er grundlagt på steder, hvor naturen viser sig fra sin milde side. Typisk i bugter og i læ bag fjeldene, så man kunne sejle ud i nogenlunde smult vande. Fiskeri og søfart har gennem århundreder været grundstenen i færøsk økonomi. Men fårene fylder også meget i landskabet. De går rundt, hvor det passer dem, så bilister må vise agtpågivenhed, når de finder ud af, at græsset er grønnere på den anden side af vejen. Færøsk uldstrik har også oplevet en stor popularitet de seneste år. Ikke mindst i kraft af designerne Gudrun+Gudrun, der kreerede Sarah Lunds sweater i den populære danske krimiserie ”Forbrydelsen.”

Sang og musik spiller den dag i dag en stor rolle på Færøerne. Både den traditionelle kædedans og helt moderne, unge musikere, som bringer musiktraditionen videre med en helt ny lyd. 
Færøerne har også fostret store forfattere og kunstnere, som har fundet inspiration i den billedskønne og rå natur. 

Færingerne er også utroligt gæstfrie. Det kan du blandt andet opleve ved ”heimablídni” – middag i private hjem.
Her kommer du helt tæt på færingerne, deres traditioner og kultur.

Et besøg i denne gådefulde del af kongeriget Danmark er ganske enkelt uforglemmelig.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud