Bali på egen hånd

Oplev Bali på egen hånd

Det er ikke nogen tilfældighed, at Bali har fået tilnavnet "Gudernes ø". Med en fantastisk smuk natur, varierende landskaber, store bjerge, vulkaner og smukke badestrande kan Bali tillade sig at gøre krav på at være paradis på jord. 

Balisineserne er et utrolig positivt og smilende folkefærd med en fast tro på reinkarnation; at man bliver genfødt som et bedre individ, hvis blot man har handlet som et godt menneske i sit nuværende liv. 

Deres enestående livsglæde er med til at gøre ferien på Bali helt speciel. Det er blandt andet også derfor mange turister hvert år besøger denne vidunderlige ø. 

Seværdigheder, dykning og snorkling

I fanen herover har vi samlet eksempler på seværdigheder, der kan opleves på Bali. Udover den skønne natur, templerne og storbyen Ubud, er det også populært at dykke eller snorkle på Bali. Læs mere om mulighederne for dykning og snorkling i fanen i toppen af siden.

 

Skræddersyet rejse

Kontakt os for et uforpligtende rejsetilbud på en rejse til Bali. Vi sammensætter rejsen efter jeres ønsker og hjælper gerne med ideer til oplevelser, transport, hoteller og steder, I bare må opleve, når I besøger Bali. 

Vi kan også hjælpe med rejser til andre dele af Indonesien, så tøv ikke med at kontakte os omkring dette.

Nedenfor har vi lavet en oversigt over nogle af de seværdigheder, I har mulighed for at opleve på jeres ferie til Bali.

 

Menjangan Island

Besøg den ubeboede ø Menjangan, der også er kendt som Deer Island. Ifølge legenden fik den navnet af de lokale, der hvert forår så store flokke af hjorte svømme de cirka 10 kilometer ud til øen. I dag lever hjortene frit over hele Menjangan og bader fra strandene. Øen huser flere templer heriblandt andet Gili Kencana Templet, der er Balis ældste. Templerne er ikke længere i funktion og passes i dag af en enkelt munk på turnusordning.

Havet omkring Menjangan anses for Balis bedste sted at snorkle og dykke for både begyndere og øvede, så der er god mulighed for at opleve livet under havet her.

 

Tempeltur

Der findes mange templer på Bali, så det kan være svært at vælge hvilke, man skal besøge. Vi kommer her med et par eksempler:

Pulaki templet er til ære for den javanesiske præst Nirartha Danghyang, der ankom til Bali i det tidlige 16. århundrede.
Templet ligger på et fladt plateau med grå klipper, der rejser sig som en kulisse bag templet.

I junglen lever der mange makakaber. Legenden siger, at da Nirartha Danghyang slog sig ned her, eskorterede aberne ham ind i junglen. Af respekt for ham slog de sig ned i templet som vagter.

Pura Pabean templet ligger ved havet næsten overfor Pulaki. Templet rummer en usædvanlig udsmykning i en blanding af både Kinesisk og Balinesisk kunst.

Det er her ved Pura Pabean at forskere i 1991 og 1994 først fandt kinesisk porcelæn, der kunne dateres til Yim dynastiet. Fundene har ledt frem til at, der har ligget en toldstation her allerede for 4.500 år siden.

Melanting templet er de handlendes tempel grundlagt i 1500-tallet. Her beder handels- og forretningsfolk for rigdom og held. På grund af sin rige historiske arkitektur og dets særlige beliggenhed, er det det bedste lokale tempel at besøge. Det ligger på skråningerne af Mount Pulaki omgivet af tropisk skov og lokale vingårde.

 

Risterasserne i Jatiluwih

Dyrkning af ris på terrasser hedder subak på Balinesisk. Metoden blev udviklet i det 9-århundrede og har tætte relationer til Balinesernes religiøse liv. Alle beslutninger fra hvilke sorter der skal dyrkes, rette tid til at sætte planter ud, fordeling af vand, bliver diskuteret og truffet i fællesskab, så alle sikres ligelig fordeling.

Udover det store område med risterasserne, er Risens Gudinde Dewi Sri naturligvis også repræsenteret, gengivet i bambus.

Der er mulighed for vandre-/trekkingture på stier efter behov.

 

Ubud på egen hånd 

Balis kunstnerby har masser af turister, intens trafik, forretninger med alt hvad hjertet kan begære, museer, det royale palads og meget mere. Der er ingen frembrusende gadesælgere, heller ikke på markedet. Taxichauffører tilbyder deres service ved at holde et skilt op, men gør sig ikke de store anstrengelser for at hverve kunder. Også her har Balineserne tid nok.

Dykning på Bali blev skabt ved Menjangan Island, under sponsorskab af den indonesiske flåde, der i 1978 inviterede de vigtigste indonesiske dykkerklubber til øen og over tid udviklede dykning på Bali sig til det, vi kender i dag.

Dykning på Bali er en helt speciel oplevelse. Her har I mulighed for at opleve store havdyr som hvalhajen, plettet ørnerokke og revhajer. Derudover findes der flotte koralrev, som også er oplagt til en snorkeltur.

 

Biorock-projektet

BIOROCK-projektet, der har sit udspring i Pemuteran på Vest Bali, genopretter succesfuldt koralrev.  Projektet er prisvindende og rummer også et kulturelt aspekt, hvorfor der også er statuer og templer på havbunden.                  

Lige så unikt BIOROCK-projektet er, lige så usædvanligt er dets tilblivelse. Og helt som med så mange andre revolutionerende ideer, arbejdedes der i slutningen af 1990'erne mange steder på metoder, der kunne redde koralrevene fra at uddø på grund af menneskets adfærd.

Samtidig huserede La Nina og El Nino og gjorde livet vanskeligt for de fleste Indonesere. For at få flere fisk op af havet hurtigere, begyndte fiskerne i Pemuteran og andre steder at fiske med dynamit og cyanid, hvilket skadede koralrevene voldsomt.

Ejeren af et lokalt dykkercenter så sit livsgrundlag gå til, for hvem vil snorkle eller dykke på et uddødt koralrev. Han kontaktede en tysk og amerikansk marinbiolog, og i samarbejde med en lokal hotelvært, der var med på at finansiere projektet, var BIOROCK® projektet født. Initiativtagerne mødte voldsom modstand fra de lokale fiskere, fordi de fik forbud mod at bruge dynamit og cyanid - og dødstrusler blev hverdag for hotelværten. Trods det etablerede han en organisation til beskyttelse af koralrev og i samarbejde med landsbyens råd implementeredes et beskyttelsesprogram for havet.

De fiskere, der ikke er vendt tilbage til det traditionelle fiskeri, fra før dynamit og cyanid, arbejder i dag for Biorock-projektet eller sammen med de øvrige beboere i Pemuteran med bevarelse af miljøet.

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud