Armenien

Armenien med Nagorno-Karabakh

Det engang så lukkede land er er på vej til at blive en af Østeuropas mest populære rejsedestinationer. Armenien byder da også på en helt fantastisk, frodig natur i den sydlige del af Kaukasus-bjergene.

Her dyrkes der liflig vin i det lune klima, maleriske klostre troner på højdedragene og hovedstaden Yerevan byder på afslappet stemning med masser af caféer og restauranter. Fra Yerevan er der en vidunderlig udsigt til Ararats bjerg, der er kendt fra Biblens fortælling om syndfloden, og som er et nationalt symbol for armenerne.

Armenien er verdens ældste kristne land, og flere af landets kristne kirker og klostre er UNESCO verdensarv. Landet er berømt for sit gode køkken og i tilgift er befolkningen utroligt gæstfri.

Kristendommen har sat sine umiskendelige spor i landskabet og byerne i såvel Armenien som Nagorno-Karabakh. En mangfoldighed af katedraler, klostre og kirker fra mange forskellige århundreder er åbne for besøgende og store oplevelser venter.

Nagorno-Karabakh, også kendt som Republikken Artsakh, ligger i Aserbajdsjan ganske tæt på Armenien og har siden 1994 været en selvstændig stat med egen regering og præsident. Den er dog ikke anerkendt som stat af andre lande og hører i dag officielt under Armenien. Det er kun muligt at besøge denne enklave fra Armenien, og hovedparten af Nagorno-Karabakhs indbyggere er af armensk oprindelse.
» Send rejseforespørgsel


De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud