Undgå dårligt vejr på din rejse

Australien

Australiens størrelse byder på masser af klimatiske variationer - men uden alvorlige ekstremer. De nordlige stater har typisk lidt varmere vejr og de sydlige stater kan opleve kolde vintre. Sæsonerne er "modsatte" vores på året.

Det bedste vejr i Sydaustralien:    november – marts
Det bedste vejr i Nordaustralien:  april – november

Bali, Indonesien

Indonesien er et stort ørige og det ligger både nord og syd for ækvator og har tropisk klima. Temperaturerne svinger ikke meget fra ø til ø, den store forskel i vejret er regnmængder og regnsæsoner. Luftfugtigheden er generelt høj, selv om den typisk falder noget, når man kommer i højderne.

Det bedste vejr på Bali:  maj – september

Fillipinerne

Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed og temperaturer omkring 30° stort set hele året. I højlandet er det knap så varmt og fugtigt. Samme vejrmønster som Thailand, dog har de ofte store orkaner efterår og vinter.

Det bedste vejr på Fillipinerne:  december – april

Malaysia

Malaysia kan besøges hele året. I Vestmalaysia ligger temperaturen på 27 grader stort set hele året, mens Østmalaysias temperaturer svinger mellem 22 og 33 grader. Her strækker regnperioden sig fra oktober til februar, mens Vestmalaysias regntid stopper allerede i december.

Den østlige del med områderne Perhentian Islands, Tioman og Malaysisk Borneo har bedst vejr i dansk sommersæson.
Vest har områderne Penang, Langkawi og Pangkor Laut bedst vejr i den danske vintersæson.

Det bedste vejr i Malaysia:  hele året

New Zealand

New Zealand ligger på den sydlige halvdel af jordkloden og det betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi i Danmark har vinter, og omvendt. Landet befinder sig tæt på Antarktis, hvilket gør at der kan være temmelig koldt på øerne i vintermånederne, selvom man er relativt tæt på Ækvator. Her er mellem 20 – 30 grader og tørt. Den nordlige del er varmest.

Det bedste vejr i New Zealand:  november – marts

Thailand

Thailands klima er tropisk og præget af monsunen med klar adskillelse mellem regntid og tørtid. Thailand kan besøges hele året. I perioden maj – november kommer der dagligt korte, kraftige byger - i samme periode falder der gennemsnitligt mindre regn i Den Thailandske Golf.

Det bedste vejr i Thailand:  december - april

Vietnam

Det nordlige Vietnam, hvor Hanoi ligger, er varmest i april – oktober med en tropisk regnskylle af og til og har relativt køligt vejr om vinteren. I hvert fald sammenlignet med Sydvietnam, hvor Saigon og Mekong-deltaet ligger. Her er klimaet tropisk med gennemsnitstemperaturer på 25 – 35 grader året rundt, og tørt i november – marts.

Det bedste vejr i Vietnam:  december – april

Japan

Klimaet i Japan er ofte mildt og behageligt med svale vintre og varme og fugtige somre. I april blomstrer de berømte kirsebærtræer, og vejret er smukt. Oktober og november er stabile, behagelige måneder vejrmæssigt, hvor du kan opleve de smukkeste efterårsfarver.

Det bedste vejr i Japan:  april – maj og igen oktober – november

Kina

Kina er i naturmæssig forstand delt af en lodret linje næsten lige i midten. Området vest for denne linje er fyldt med høje bjerge og plateauer, mens landskabet bliver fladere mod øst med få, lave højdedrag og store, lavtliggende sletteområder. 
Kina er bedst forår og efterår. Sommeren er meget varm omkring Beijing, og der kan komme sandstorme fra Gobiørkenen i Mongoliet. Vinter i nord kan være meget kold. 

Det bedste vejr i Kina:  april – maj og igen september – oktober

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud