Undgå dårligt vejr på din rejse

Australien

Australiens størrelse byder på masser af klimatiske variationer - men uden alvorlige ekstremer. De nordlige stater har typisk lidt varmere vejr og de sydlige stater kan opleve kolde vintre. Sæsonerne er "modsatte" vores på året.

Det bedste vejr i Sydaustralien:    november – marts
Det bedste vejr i Nordaustralien:  april – november

Bali, Indonesien

Indonesien er et stort ørige og det ligger både nord og syd for ækvator og har tropisk klima. Temperaturerne svinger ikke meget fra ø til ø, den store forskel i vejret er regnmængder og regnsæsoner. Luftfugtigheden er generelt høj, selv om den typisk falder noget, når man kommer i højderne.

Det bedste vejr på Bali:  maj – september

Fillipinerne

Klimaet er tropisk med høj luftfugtighed og temperaturer omkring 30° stort set hele året. I højlandet er det knap så varmt og fugtigt. Samme vejrmønster som Thailand, dog har de ofte store orkaner efterår og vinter.

Det bedste vejr på Fillipinerne:  december – april

New Zealand

New Zealand ligger på den sydlige halvdel af jordkloden og det betyder, at det er sommer i New Zealand, når vi i Danmark har vinter, og omvendt. Landet befinder sig tæt på Antarktis, hvilket gør at der kan være temmelig koldt på øerne i vintermånederne, selvom man er relativt tæt på Ækvator. Her er mellem 20 – 30 grader og tørt. Den nordlige del er varmest.

Det bedste vejr i New Zealand:  november – marts

Thailand

Thailands klima er tropisk og præget af monsunen med klar adskillelse mellem regntid og tørtid. Thailand kan besøges hele året. I perioden maj – november kommer der dagligt korte, kraftige byger - i samme periode falder der gennemsnitligt mindre regn i Den Thailandske Golf.

Det bedste vejr i Thailand:  december - april

Vietnam

Det nordlige Vietnam, hvor Hanoi ligger, er varmest i april – oktober med en tropisk regnskylle af og til og har relativt køligt vejr om vinteren. I hvert fald sammenlignet med Sydvietnam, hvor Saigon og Mekong-deltaet ligger. Her er klimaet tropisk med gennemsnitstemperaturer på 25 – 35 grader året rundt, og tørt i november – marts.

Det bedste vejr i Vietnam:  december – april

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud