Tips til din næste USA-rejse

Skrevet af Kasper, rejsekonsulent

 

USA vil altid stå for mig, som det perfekte land at rejse rundt i. Her findes der blandt andet de flotteste nationalparker, smukke strande og pulserende storbyer. Det er dog ikke kun de mange seværdigheder og oplevelser, som fascinerer mig ved ”Guds eget land”. Det er i lige så høj grad amerikanerne og deres enorme gæstfrihed og imødekommenhed.

Da jeg besøgte landet for 27. gang, mødte jeg en familie på en campingplads, som jeg faldt i snak med. Efter en halv times konservering, inviterede de mig til at besøge dem i deres hjem på Manhattan i New York. Da jeg efterfølgende et års tid senere var i New York, kontaktede jeg dem og vi mødtes til en middag og hyggede med formidabel mad og vin. Og det er lige præcis det, som jeg elsker ved amerikanerne. De er enormt gæstfrie og inviterer de dig til noget, ja så mener de det skam helhjertet.

Når du skal vælge et område i USA at rejse til, er der selvsagt meget at vælge imellem. Mine personlige favoritter er Hawaii, Midtvesten og Californien.

 

Frodige vandfald og vulkaner

Hawaii er en øgruppe, hvoraf de mest kendte er Oahu, Kauai, Maui og Big Island (Hawaiian Island). Jeg har været så heldig at besøge alle fire øer, og alle er ret forskellige med deres helt egen magi.

Fra Honolulu og Waikikii Beach til frodige vandfald og Stillehavets svar på Grand Canyon, Waimea Canyon, på Kauai til vulkaner og lavasten på Big Island samt skønne Maui, som har en god blanding af det hele. Sørg for at vælge den rigtige bil, når du kører rundt på Hawaii. Her er det klart en fordel med en 4 hjulstrækker eller en cabriolet, som helt sikkert vil give dig den her ekstra dimension på rejsen.

 

Indianernes kulturarv blandet med overdådig natur

Midtvesten byder på overdådig natur, såsom Rocky Mountains, nationalparkernes smukke natur (Yellowstone National Park, som den største attraktion), den indianske kulturarv, dramatiske nybyggerhistorier og gamle guldgraverbyer.

Da jeg besøgte Midtvesten for nogle år tilbage, havde jeg små tre ugers ferie der. Her lejede jeg en bil, hvor jeg startede i Denver og sluttede samme sted. Turen gik herfra nordpå igennem Cheyenne, Rapid City, Sheridan, Billings, Yellowstone, Jackson Hole, Salt Lake City, Moab og Alamosa.

Mit tip er at udfordre dig selv og tag en stikvej væk fra de ordinære veje fra tid til anden, så du rigtigt kan møde de lokale. Jeg kan specielt anbefale et besøg i den lille by Wal, som ligger i South Dakokta. Her finder du blandt andet Wall Drug Store, hvor du kan købe stort set alt og virkelig opleve den amerikanske ånd.

 

Familie- eller parferie med alt

Californien har alt. Stor variation af natur, storbyer, forlystelser og meget andet. Det er helt oplagt at besøge denne stat både som par, men i særdeleshed også som familien. Jeg kan varmt anbefale at bruge omkring tre ugers tid og tage på road trip. Om det gøres i bil eller i motorhome, er smag og behag.

Der er mange mulige ruter, men jeg vil anbefale at starte og slutte i Los Angeles. Herfra kan I for eksempel køre mod øst igennem Joshua Tree National Park, videre mod Sedona, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco og ned langs kysten på Highway 1 for at slutte af i Los Angeles. Denne tur bringer en masse supergode oplevelser, som tilgodeser hele familien.

Af højdepunkter undervejs, kan jeg anbefale I gør stop i byen Page i Arizona og oplever Antelope Canyon. Det er det perfekte sted at tage billeder, da dette sted har et helt særligt lys, som gør at sandstensklipperne tager sig helt specielt smukt ud.

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud