Smag på Costa del Sol

Drømmer du om en ferie til Costa del Sol, og elsker du også spanske specialiteter som vin og ost? Så har vi her fundet tre vingårde samt en enkelt osteproduktion nær den spanske solkyst. Til fælles har de, at de alle er steder, der tilbyder smagsprøver på produkterne.

 

Bodegas Sánchez Rosado

Ca. en halv times kørsel væk fra hotellet i Costa del Sol kommer man til en charmerende vingård, der er startet op i 1998 af familien Sanchez – Rosado. Her kan I komme på en komplet rundvisning af vingården, mens I får forklaret hvordan hele vinproduktionen fungerer. Herefter vil der være vinsmagning serveret med lækker tapas af spansk skinke, manchego ost, pølse og brød til.

Normalt starter denne guidet tur kl. 11.00 mandag – lørdag og tager ca. 2–2,5 time. Det er dog muligt at forespørge på andre tidspunkter, hvis I er en større gruppe.

Prisen for vinsmagning og guidet tur rundt på vingården er 20€ pr. person svarende til ca. 150 kr. Hvis I er en gruppe på 3 personer eller under, er prisen 60€ lige meget hvad. For at besøge vingården skal I bestille plads mindst 48 timer før. Læs mere her

 

Viña & Bodega Remsamen

Denne hyggelige vingård ligger oppe i bjergene, i en lille by der hedder Monda ca. 50 minutter fra hotellet. Denne vingård har siden 2018 kun lavet Chardonnay. På vingården kan I - efter aftale - få en guidet tur, hvor der fortælles om fremstilling af vinene. Efter turen rundt på vingården får I muligheden for at smage en Chardonnay og to rødvine fra tidligere år, som serveres med lidt godt til ganen.

Turen tager ca. 2–2,5 time og koster 15€ pr. person svarende til ca. 115 kr. Læs mere her

 

Bodega Gross Hermanos

Denne vingård ligger ca. 1 time og 15 minutter væk fra hotellet. Vingården befinder sig i 780 meters højde i et kalkstensterræn med en fantastisk udsigt. Her får I en guidet tur rundt på vingården, hvor der forklares om hele processen i at lave vin. Efter rundvisning kan I smage på en af gårdens vine, der vil blive serveret med en lille appetizer til. Denne tur tager ca. 2 timer og kræver at I er mindst 4 personer, derudover koster det 20€ pr. person svarende til ca. 150 kr.

I kan også vælge at smage to af deres vine serveret med tapas til og afslutte med et måltid i vineriet. Denne mulighed koster 35€ pr. person svarende til ca. 260 kr., og her skal I være mindst 3 personer. Denne mulighed tager ca. 3–3,5 timer. Læs mere her

 

El Pastor del Valle

Til sidst på listen har vi en familieejet ostefabrik, der sælger gedeoste. El Pastor del Valle ligger ca. 40 minutter fra hotellet i Costa del Sol. Denne ostefabrik har vundet flere priser for deres oste, både nationale og internationale. Her kan I komme på en workshop hvor I lærer mere om det, at lave oste. I får endda også selv lov til at prøve at lave ost og kan få jeres egen hjemmelavet ost med hjem. Denne workshop koster 15€ pr. person svarende til ca. 115 kr. og tager ca. 1–1,5 time.

Hvis I ikke ønsker at lave jeres egen ost, kan I dog også bare høre om deres produktion og slutte af med smagning af deres oste for 10€ pr. person svarende til ca. 75 kr. Læs mere her

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud