Lokale retter rundt om i verden

Noget af det vi savner ved at kunne rejse, er blandt andet alle de forskellige retter, der er mulighed for at smage, når man rejser rundt i den store fantastiske verden. Vi har her fundet fire lande og nogle af de retter, der er blandt de mest kendte i disse lande.

 

Vietnam – Phở

Den vietnamesiske suppe Phở som udtales fuh, fås flere steder over hele verden, men suppen smager nu alligevel bedst i Vietnam, hvor den oprindeligt stammer fra. Suppen består af bouillonvand med tyndt skåret kød, grøntsager og risnudler. I Vietnam bliver denne ret typisk serveret til morgenmad, der er dog flere steder, hvor det er muligt at få retten serveret hele dagen.

 

Storbritannien – Fish and chips

De fleste har nok smagt Fish and chips før, men den bedste udgave af Fish and chips finder du i Storbritannien. Fish and Chips er stegt fisk, typisk torsk, der er friturestegt i dej og serveret med fritter til og ofte maste grønne ærter. Denne ret er helt klart en klassiker og en af de retter vi bestemt glæder os til at spise igen, når det igen er muligt at rejse til Storbritannien.

 

Canada – Poutine

Hvis du ikke allerede har været i Canada og prøvet deres nationalret, Poutine, så er det bestemt noget vi anbefaler, når det igen er muligt at rejse hertil. Indtil da kan du nøjes med at drømme om denne lækre ret. Poutine består af sprøde fritter med et lag ostemasse over og til sidst, lige inden retten serveres, hældes der et lag tyk brun sovs over retten, som gør at ostemassen smelter ud over fritterne. Denne ret er simpelthen så populær, at der flere steder i Canada er årlige fejringer af retten.

 

Spanien – Paella

Mange tænker nok på Paella, når de tænker på rigtig spansk mad, og det forstår vi godt! Denne ret fås i flere forskellige varianter, om du så er mest til den traditionelle ”Paella valenciana”, der indeholder kylling og kanin eller om du mere til ”Paella de marisco” med skaldyr som muslinger, rejer og blæksprutte. En ting er i hvert fald sikkert, denne ret smager helt fantastisk - og allerbedst i Spanien.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud