Kaffeguide til Spanien

I Spanien kan det godt være svært at finde ud af hvilken type kaffe, du skal bestille - det er nemlig ikke altid du kan finde en café latte eller espresso på menukortet. Vi har derfor lavet en guide til forskellige kaffetyper i Spanien, så du stadig kan få din fortrukne kop kaffe eller måske prøve noget nyt.

 

Café con leche

Café con leche er spaniernes svar på en café latte, dog er den lidt kraftigere i smagen end normalt. Det er en kop kaffe, der består af halv espresso og halv mælk. Du kan nogle gange opleve at blive spurgt om du vil have kold (fría) eller varm (caliente) mælk i din café con leche.

 

Café solo

Det her er det, de fleste nok kender som et espressoshot. Det er en lille kop kaffe, der er meget stærk, også ofte stærkere end vi kender den fra Danmark, så det skal man lige være forberedt på. Dette er den mest populære form for kaffe i Spanien, og den bliver ofte drukket efter maden.

 

Café leche manchada

Dette er den perfekte kop kaffe, hvis du lige er begyndt at drikke kaffe og måske ikke er helt vildt med kaffesmagen endnu. Leche manchada er nemlig en kop varm mælk med et par dråber kaffe i, så den har kaffefarven og et lille snert af kaffe, men består hovedsaligt af mælk.

  

Café bombón

Har du en sød tand, så skal du helt sikkert prøve en café bombón. Dette er ligesom en café con leche, men i stedet for almindelig mælk er det kondenseret mælk. Så du har en kop kaffe med halv espresso og halv kondenseret mælk, der giver en helt fantastisk sødme til kaffen.

 

Americano

Dette er stort set en café solo, men med lidt mere vand i så den ikke er så kraftig i smagen. Det er altså en helt almindelig kop kaffe.

 

Café con hielo

På en varm sommerdag i Spanien er denne kop kaffe helt perfekt. Her vil du få serveret to glas: et med espresso i og et med isterninger i. Det er så meningen, at du selv skal hælde espressoen over i glasset med isterninger og et øjeblik efter, har du iskaffe. Du kan også få det med mælk i, så kaldes det en café con leche con hielo.

 

Descafeinado

Descafeinado er meget simpelt en helt almindelig kop koffeinfri kaffe. Denne type kaffe er dog ikke særlig populær i Spanien, så det er ikke alle steder du kan få den maskinlavet. Mange steder fås den blot som instant kaffe. Hvis du vil have den med mælk, skal den bestilles con leche.

 

Carajillo

Dette er en kop espresso, men serveret med et shot alkohol i. Du kan selv vælge hvilken type alkohol, du vil have i. De mest populære er dog brandy, whisky eller rom.

 

Cortado

Denne kop kaffe er espresso med lidt varm mælk eller mælkeskum i. Dette er nok det tætteste, du kommer på en cappuccino i Spanien.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud