Få mere ud af din ferie til Costa del Sol

Hvis I på jeres ferie til solkysten ønsker at se lidt mere af Spanien end kun Costa del Sol, kan I med fordel leje en bil og udforske flere dele af Andalusien. Vi har her prøvet at lave en guide til en køretur til nogle af de andre byer i Andalusien samt hvad I kan opleve her.

 

Dag 1 - Granada

Den første dag går turen til Granada, der ligger ca. 2 timer og 15 minutter væk fra Costa del Sol. Når I er ankommet til Granada, er det mauritiske palads Alhambra, bestemt noget af det, I skal opleve.

Alhambra kom i 1984 på UNESCO’s verdensarvsliste. Paladset ligger på Sabika bjerget, så der en fantastisk udsigt fra Alhambra. Gennem tiden er Alhambra blevet udvidet med nye tilbygninger, når der kom en ny sultan til magten. Én ting er hvordan Alhambra ser ud ude fra, men det er endnu mere fantastisk når I kommer indenfor med forskellige symboler, udskæringer og mønstre.

Der er meget at opleve på Alhambra med de mange gårdhaver, skulpturer, springvand og paladser, så det er en god idé at sætte god tid af til at besøge paladset.

For at komme ind på Alhambra er det en gode idé at have købt billet online, inden I tager afsted, eftersom der er begrænsning på antallet af besøgende.

Efter at have brugt det meste af dagen på at se Alhambra kan I tage ned i Granada by om aftenen. Her er der masser af lækre spisesteder, og de fleste steder i Granada får du et stykke gratis tapas, når du bestiller en drink.

 

Dag 2 - Granada

Næste dag kan I tage ud til Bodegas Muñana, som er en vingård der ligger ca. en time væk fra Granada. Her er der hver lørdag kl. 12.00 rundvisning på vingården, mens der fortælles om processen med at lave gårdens vine. Herefter er der vinsmagning på 3 af vinene. Rundvisning og vinsmagning tager ca. en time.

Når I kommer tilbage til Granada, kan I tage hen til Albayzin kvarteret hvor gaden Caldereria ligger. Gaden er fyldt med små arabiske butikker. Her vil I opleve duften af røgelse, krydderier og friskbrygget te. I vil også kunne finde sko, tøj og tæpper i alle mulige farver og mønstre. Det er bestemt en oplevelse værd at gå på udgik i dette hyggelige kvarter.

Jeres sidste aften i Granada kan I tage op på toppen af San Miguel-bakken til solnedgang. Her vil I kunne se den smukke solnedgang imens I nyder en helt fantastisk udsigt udover byen.

 

Dag 3 - Sevilla

Efter at have tilbragt to dage i Granada går turen videre til Sevilla, som er Andalusiens hovedstad. Turen tager ca. 2 timer og 30 minutter og på turen vil I køre igennem et fantastisk landskab fyldt med oliventræer.

 

Når I er ankommet til Sevilla, er Katedralen bestemt noget I skal se. Katedralen er svær at overse, eftersom det er den største gotiske katedral og den tredjestørste kirke i verden. Katedralen er på UNESCO´s verdensarvsliste, og er stedet hvor bl.a. Christopher Colombus er begravet. Katedralen er en tidligere moské, der er blevet ombygget til en kirke. Når I kommer til katedralen, vil I kunne se en masse flotte udsmykninger og udskæringer både udenfor, men også indenfor i kirken.

Om aftenen kan I tage på en sejltur på Guadalquivir floden, hvor I vil kunne se smukke Sevilla fra båden.

 

Dag 4 - Sevilla

Den sidste dag i Sevilla kan I starte med at besøge Maria Luisa parken. Parken er helt fortryllende med flotte blomster og planter i alle mulige farver og flotte springvand. Det er også i Maria Luisa parken I kan se det flotte palads, Plaza de España.

Efter I har været i Maria Luisa parken kan I tage videre til Metropol Parasol, som er seks kæmpe svampe lavet af træ. De er bestemt et besøg værd og I har muligheden for at komme op i toppen af svampene og gå langs den snoede gangbro og se udsigten udover byen.

Herefter kan I tage hen til Calle Sierpes, der ligger under 10 minutters gang fra Metropol Parasol. Calle Sierpes er en gågade i centrum af Sevilla, hvor I finder spændende butikker med flamencokjoler samt andre sjove ting og souvenirs.

Sevilla er særligt kendt for deres flamenco shows. Derfor kan det klart anbefales at I på jeres sidste aften i Sevilla tager ud og oplever et af de fantastiske flamencoshows, der findes rundt omkring i byen.

 

Dag 5 - Costa del Sol

Efter at have haft et par dage i Sevilla går turen tilbage til Costa del Sol. På turen tilbage til Costa del Sol kan det anbefales at besøge byen Jerez de la frontera som er særlig kendt for deres sherryproduktion. Her kan I finde mange steder, hvor I kan komme på rundtur og få at vide hvordan produktionen foregår samt få smagsprøver på deres sherry.

Derudover er det også værd at besøge Royal Andalusian School of Equestrian Art hvor I kan se et flot dressurshow, få en rundvisning i staldene og måske endda se hestene træne. Det er forskelligt hvilke dage der er dressurshow, så tjek deres hjemmeside inden, for at I ikke kommer forgæves.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud