Det bør du medbringe i din håndbagage

Vi har her lavet en liste over nogle af de ting, der er en god idé at have i sin håndbagage på flyveturen. Især hvis du skal på en længere flyvetur.

 

Pas, sygsikringskort og penge

Dette er nok det vigtigste af alle ting at huske. Det bliver svært at komme om bord på flyet hvis du ikke har dit pas, så det er vigtigt at huske. Det er træls at skulle stå ude i lufthavnen og rode hele din bagage igennem for at finde dit pas, derfor er det en god idé at have det pakket i håndbagagen fra starten.

Husk også dit blå sygsikringskort hvis du rejser i Europa, så du kan få behandling, hvis det bliver nødvendigt.

Derudover er det altid en god idé at have lidt kontanter med i den lokale valuta, hvis der skulle være noget galt med kortterminalerne, når du kommer frem.

 

Billetter og reservationer

Selvom du har flybilletterne på mobilen, kan det være en god idé også at have printet billetterne ud og ligge dem i håndbagagen, hvis der skulle opstå problemer med mobilen.

Derudover er hotelbekræftelse, billeje og diverse andre billetter og bekræftelser også en god idé at have i håndbagagen. En kopi at dit pas er også rart at have med, hvis du skulle være så uheldig at miste dit pas.

 

Medicin

Hvis du har noget medicin med på din rejse, så pak det i din håndbagage så du ikke risikere at miste det, hvis du skulle være så uheldig at din indchecket bagage skulle være forsinket eller blive væk.

I nogle tilfælde skal du have et pillepas med på din rejse. Kontakt din læge eller dit apotek for at høre, hvordan du skal forholde dig til din medicin.

 

Toiletgrej

Hvis du skal på en længere flyvetur kan det være rart lige at have de vigtigste toiletsager med. Pak derfor de vigtigste ting i håndbagagen som fx tandpasta, tandbørste og deodorant. Husk dog at du maks. må have 100 milliliter med pr. beholder, og at det er beholderens størrelse, der tæller og ikke mængden i beholderen.

 

Rejsetøj

På mange flyveture, sidder man ned i mange timer. Derfor kan det være en fordel at have behageligt og afslappet tøj på. Lad de stramtsiddende bukser blive i kufferten og find i stedet joggingbukserne frem. Det kan også være en fordel at have en ekstra trøje med, så du ikke bliver kold, når du fx bliver træt efter en lang flyvetur.

Husk også at pak skiftetøj til, når du ankommer på rejsemålet. Rejser du for eksempel om vinteren, er det rart at have et par shorts og sandaler klar til, når du lander i sydens sol og varme.

 

Tyggegummi

Tyggegummi er altid en god idé at have med på flyveturen, hvis du døjer med at få propper i ørene. Det kan nemlig hjælpe at tygge tyggegummi, hvis du vil undgå at få propper i ørene når flyet letter og lander.

 

Snacks

Det er altid godt med nogle snacks på flyveturen, især hvis du skal på en længere flyverejse. Nogle gange vil der være mad inkluderet i din flyvetur, men derfor skader det jo ikke selv at medbringe sine yndlingssnacks.

Derudover er det også altid rart at have noget vand med, så du ikke er afhængig af at vente på, at personalet kommer rundt. Dog skal du være opmærk på at du ikke må have vandet med igennem sikkerhedstjekket. En ide kan være at medbringe en tom drikkedunk med du kan fylde op i afgangshallen.

 

Underholdning

Sådan en flyvetur kan godt føles rigtig lang nogle gange, derfor er det en god idé at have noget underholdning med til turen. Du kan fx tage en bog eller et magasin med, så du har noget at få tiden til at gå med på den lange flyvetur.

Du kan også downloade din yndlingsserie eller -film, så du er underholdt på turen. På de helt lange flyveture vil der som regel også være en TV-skærm pr. passager, så du kan vælge mellem flyselskabets store udvalg af film og serier.

 

Ørepropper og nakkepude

Næsten alle kender vel til at komme til at sidde i nærheden af en mand, der snorker højlydt eller en skrigende baby. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage ørepropper med, så du kan lukke støjen ude og få slappet lidt af på flyveturen.

Er din flyvetur lang, kan det godt blive lidt ensformigt at sidde i samme sæde i flere timer. Her kan en nakkepude heldigvis hjælpe dig med at komme til at sidde lidt mere behageligt.

 

Elektronik

Det er altid en god ide at pakke al din elektronik i håndbagagen. Dette er primært af sikkerhedsmæssige årsager, men det er altså også rart at have sine værdigenstande som computer og tablet ved hånden under hele rejsen.

Derudover er det også en god idé at have en power bank med, så du kan oplade fx din mobil undervejs. De fleste lufthavne har dog også stikkontakter, så det er også muligt at oplade din elektronik, når du venter i lufthavnen.

Høretelefoner kan også være rare at have med så du kan høre musik, se film eller hvad du nu fortrækker, og lukke alt andet støj ude.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud