10 lokale retter i Paris

I Paris finder du utrolig mange lækre retter, især hvis du har en sød tand! Mange af dem har du måske hørt om før, men derfor er de bestemt stadig værd at prøve!

 

Soupe à l’Oignon

Først starter vi med en suppe, der er lavet af oksekød og karamelliseret løg, ofte serveret med brødcroutoner og ost på toppen. Denne ret er perfekt på en kold vinterdag i Paris.

 

Baguette

Man har vel ikke rigtig været i Frankrig, hvis ikke man har fået en baguette. I Frankrig er der simpelthen konkurrencer for hvem, der laver den bedste baguette. Derfor finder du lækre baguettes over hele Frankrig, også i Paris. Du kan få de lækre baguetter som sandwich med fx skinke og ost, som er perfekt til et måltid.

 

Fransk ost

Frankrig er også kendt for deres mange lækre oste. Rundt omkring i Paris finder du små ostebutikker, hvor det er muligt at få smagsprøver i mange af dem. Det er bestemt værd at smage nogle af de mange forskellige oste, især deres cremede camembert er Frankrig kendt for.

 

Croissant

Man kan vel næsten ikke snakke om Frankrig uden at nævne croissant. Dette lækre stykke brød har du sikkert smagt før, men croissanten smager bare bedst i Paris. Croissanten smager allerbedst når den er varm og den sprøde dej, fyldt med smør, nærmest smelter i munden.

 

Pain au Chocolat

Dette minder utrolig meget om en croissant, der fyldt med chokolade og den smager helt fantastisk! Pain au Chocolat minder måske mest om en dessert, men det er helt acceptabelt at spise den som morgenmad eller en snack i løbet af dagen. Ligesom en croissant smager Pain au Chocolat også bedst når den er varm.

 

Macarons

Macarons er to små bløde småkager sat sammen med en form for creme. Dette er bestemt også en af de ting, du bare må prøve, når du er i Paris. Du kan finde macarons i flotte pastelfarver og med stort set alle smagsvarianter over hele Paris.

 

Crêpes

Dette er en form for tynd pandekage med fyld. Crêpes fås både som en dessertudgave og en madpandekagelignende udgave. Dessertudgaven fås med fx Nutella i og er helt perfekt hvis man har en sød tand. Madpandekageudgaven kan fås med fx skinke og ost i, og fungerer super som frokost på farten.

 

Éclairs

Éclairs er en aflang kage lavet af vandbakkelse, fyldt op med creme eller flødeskum og toppet med glasur. Denne lækre dessert finder du også over hele Paris, og den er bestemt også værd at prøve, når du er i Paris.

 

Créme Brûlée

Som sagt så er Paris det perfekte sted, hvis du har en sød tand, hvilket også er tydeligt med alle de tidligere nævnte desserter. Men en dessert man bestemt heller ikke må glemme, når man er i Paris, er créme brûlée. Créme brûlée består af en form for vaniljemousse, som er dækket af et lag karamelliseret sukker – og det smager helt fantastisk. Du kan finde créme brûlée på stort set alle restauranter i Paris.

 

Varm chokolade

Dette lyder måske ikke af noget særligt, men varm chokolade i Paris er rent faktisk chokolade og ikke kakao. Chocolat chaud som er fransk varm chokolade, er mørk chokolade smeltet med mælk. Det er ikke lige så sødt som kakao normalt er, men det smager fantastisk! Chocolat chaud passer også helt perfekt som tilbehør til alle de tidligere nævnte desserter.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud