10 lokale retter i Amsterdam

Ønsker du også at prøve nogle anderledes retter end dem, du er vant til, når du er ude at rejse? Vi har her samlet en liste over 10 retter, hvis du skal spise som de lokale i Amsterdam

 

Stroopwafel

Den første og nok også en af de mere populære er en Stroopwafel. Denne Stroopwafel er lige noget for personen med en sød tand; den består af to tynde vafler med et sødt lag karamelsirup i midten. For at den er allerbedst skal du spise den imens den stadig er varm. Du kan typisk købe en Stroopwafel enten ved et bageri eller en madbod.

 

Herring

En anden hollandsk specialitet er Herring, som er et stykke rå fisk, der typisk bliver serveret med løg og syltede agurker. Benene er blevet fjernet så fisken er lige til at spise. Hvis det bliver for meget med sådan et stykke rent rå fisk, kan du dog også vælge at få den serveret i en sandwich, en såkaldt ”broodje haring”.

Hvis du skulle ske at være i Amsterdam mellem maj og juli, skulle dette være det bedst tidspunkt at prøve den specialitet, eftersom den skulle være sødere i smagen på dette tidspunkt af året. Denne Herring finder du også i madboderne i Amsterdam.

 

Kibbeling

Hvis rå fisk måske ikke lige er dig, kan du prøve Kibbeling i stedet for. Denne hollandske specialitet består af friturestegt fisk, typisk torsk. Kibbeling bliver oftest serveret med en mayonnaise lignende dressing, og kan findes ved madboderne rundt omkring i Amsterdam.

 

Poffertjes

Denne lille luftige pandekage finder du i flere restauranter, men de bedste finder du alligevel i madboderne. Poffertjes er også noget lige for den søde tand, de bliver serveret varme og typisk med smør og drysset med flormelis.

 

Frites

Dette ligner måske helt almindelige pomme frites, som vi kender dem fra USA, men man kan næsten ikke have været i Amsterdam uden at have prøvet deres Frites, der er ekstra gode og noget helt specielt. Disse fås stort set over det hele i Amsterdam, både i madboder og på restauranter. Frites bliver ofte serveret med godt med dressing og løg til.

 

Hollandske oste

Hvis du elsker ost, så er Amsterdam lige det rette sted for dig. Osteindustrien er en stor del af Holland og over hele Amsterdam finder du madboder og butikker, der er fyldt med alle mulige forskellige slags ost. Langt de fleste steder er der gratis smagsprøver på mange af ostene, så du kan finde din favoritost. Især deres Gouda, også kendt som ”kongen” af hollandsk ost, er et ”must try” når du er i Amsterdam.

 

Bitterballen

Disse Bitterballen er den ultimative bar snack og er især god sammen med en hollandsk øl. Du finder Bitterballen på stort set alle barer i Amsterdam. Bitterballen er en form for friturestegt kødbolle, der bliver serveret med sennep til. Når du spiser Bitterballen skal du dog være opmærksomme på at de kan være utrolig varme i midten, så det er en god idé at være lidt forsigtig når du tager den første bid.

 

Snert

Her er der en traditionel hollandsk ret, der egner sig godt til en kold vinterdag i Amsterdam. Denne ret er det hollandske svar på ærtesuppe. Suppen består af en tyk ærtemasse med porre, løg, selleri og svinekød. Du kan finde denne ret på flere restauranter i vintermånederne, derudover er der flere madboder der står og sælger dem til skøjteløberne på de frosne kanaler.

 

Æbletærte

Denne lækre dessert af en æbletærte er bestemt også noget af det, du er nødt til at prøve, når du er i Amsterdam. Æbletærten er lavet med kanel og rosiner, den serveres med flødeskum til. Især toppen af tærten er noget helt særligt og er nok også en af grundene til at denne dessert står højt på de fleste restauranters menukort.  

 

Oliebollen

Sidst, men bestemt ikke mindst, er der Oliebollen. Denne lækre snack er det hollandske svar på kransekagen, Oliebollen bliver nemlig typisk spist nytårsaften i Holland. Du kan finde Oliebollen i december og januar i små Oliebollen-boder på gaden i Amsterdam. Oliebollen er en friturestegt dumpling, der normalt er med en form for frugt, rom eller rosiner og bliver serveret med flormelis til.

 

 

De bedste tilbud

Tilmeld dig Samson Travels nyhedsmail og hold dig opdateret med de nyeste rejser og bedste tilbud