Krydstogt til Island og Færøerne

Krydstogt til Island og Færøerne

Fra DKK 21.845,-

Krydstogt fra Hamborg til Norge, Island og Storbritanien inkl. bustrander t/r og danske rejseledere ombord

Dato Afrejsested Pris fra
01-07-2018 21.845,-
 • Bustransfer Danmark-Hamborg t/r med flere opsamlinger undervejs
 • Danske rejseledere ombord
 • All Inclusive drikkevarepakke
 • 15 dage ombord på Norwegian Jade
 • Fuldpension ombord
 • Vand/kaffe/te ombord
 • Roomservice fra kl. 5.00-24.00
 • Underholdning/aktiviteter ombord
 • Brug af fitnesscenter, pool, teater m.m.
 • Servicecharge
 • Skatter og afgifter

 

 • eksklusiv udflugter

15 DAGE MED SPÆNDENDE OPLEVELSER

Glæd dig til et oplevelsesrigt krydstogt, med mange spændende rejsedage i vente. Ombord på Norwegian Jade, kan du se frem til 15 dage fyldt med oplevelser, smukke landskaber og spændende byer. Skibet bringer dig både til Norge, Shetlandsøerne, Island, Færøerne og Storbritanien. På turen oplever vi bl.a. Shetlandsøernes grønne vidder, vi besøger de
mest charmerende kystbyer og der bliver også tid til at udforske det smukke skotske højland. På Island vil den imponerende, uberørte natur tage dig med storm.

BUS FRA DANMARK TIL HAMBORG
Krydstogtet både starter og slutter i Hamborg. Derfor har vi arrangeret bustransfer fra Danmark t/r. På dag 1 afgår bussen fra København og Aalborg tidlig morgen og sætter kurs mod Hamborg. Undervejs har vi opsamlinger flere steder på Sjælland, Fyn og i Jylland. 

Vi ankommer til Hamborg over middag, hvorefter vi checker ind på krydstogtskibet. Her kan der spises og slappes af, inden skibet kl. 17.00 sætter kurs mod Norge. Nyd den flotte udsejling af Hamborg via Elben ud i Nordsøen.

ISLANDS USPOLEREDE NATUR
Du snyder dig selv, hvis du ikke mindst én gang i dit liv krydser det nordatlantiske hav og besøger Island. Her finder du de mest spektakulære naturfænomener. Oplev storslåede vandfald, isgletsjere, naturlige thermiske bade, brusende gejsere med kogende vand og lavalandskaber præget af tidligere tiders vulkanudbrud. Skibet lægger til ved Reykjavik og Akureyri.

FÆRØERNE
På Færøerne kan du bl.a. opleve Thorshavns gamle bydel, Tinganes. Kverteret består af små træhuse med græstage - nogle er næsten 500 år gamle.

DE BRITISKE ØER
De Britiske Øer giver dig mulighed for at udforske de landlige egne, besøge slotte, haver og whiskydistellerier, fordybe dig i historien på spændende museer eller blot nyde en gåtur i de charmerende bydele.

BUS TILBAGE TIL DANMARK
Krydstogtet ender i Hamborg. Herfra går turen med bus hjem til Danmark igen. Dette er afslutningen på et oplevelsesrigt krydstogt i Nordatlanten.

 

Prisoversigt (ved bookning inden den 30. marts 2018)

Indvendig kahyt (kat IE) fra DKK. 21.845 pr. person i delt dobbeltkahyt

Udvendig kahyt (kat OA) fra DKK. 26.345 pr. person i delt dobbeltkahyt

Kahyt med balkon (kat BA) fra DKK. 30.245 pr. person i delt dobbeltkahyt

 

Se mere klik på billeder herunder

 

 

Dag 1

Bus fra Danmark til Hamborg

Bustransfer fra morgenstunden med opsamlinger flere steder på Sjælland, Fyn og i Jylland. Ankomst til Hamborg og check in på skibet, der lægger fra kaj kl. 17.00. Nyd udsejlingen af Hamborg via Elben ud i Nordsøen.


Dag 2

Til havs

Ombord på Norwegian Jade er der god mulighed for at nyde det fantastiske landskab, som passeres på vejen til Norges kyst. Nyd roen, fordyb dig i en bog på soldækket eller besøg skibets flotte kunstgalleri.

 


Dag 3

Ålesund, kl. 08.00-17.00

Ålesund er en fiskeriby. Se en hel bydel i Art Nouveau stil – resultatet af en genopbygning af byen i 1904, efter en storbrand. Gå også de 418 trin op ad Aksla Fjeldet, hvor der er en fantastisk udsigt ud over byen og havet.

 


Dag 4

Bergen, kl. 08.00-19.00

Bergen, Norges næststørste by, ligger ved kysten og er omgivet af bjerge. Fløibanen bringer gæster op på udsigtsbjerget. Byen er fuld af kulturrelle seværdigheder, og bydelen Bryggen er med på UNESCO’s verdensarvsliste.

 


Dag 5

Lerwick, kl. 08.00-17.00

Lerwick er den største havn på Shetlandsøerne, med et rigt dyreliv og unik natur. Lokalbefolkningen har stærke rødder i den maritime historie og musikken. Besøg Shetland Musem eller se rådhuset, bygget i gotisk stil.

 


Dag 6

Til havs

Nyd en dag i selvforkælelsens tegn. Få en afslappende massage eller hop i jacuzzien med en drink. Du kan også lægge vejen forbi skibets fitnesscenter. Efter aftensmaden kan du tage en shoppingtur i skibets butikker.

 


Dag 7-8

Reykjavik, kl. 8 (dag 7) - kl. 16 (dag 8)

Reykjavik er Islands hovedstad. Gå en tur langs byens hippe hovedgade, Laugurvegur. Nyd det smukke landskab, der vidner om Islands vulkanske oprindelse. Tag også en svømmetur i den varme kilde, Den Blå Lagune.


Dag 9

Akureyri, kl. 10.00-20.00

I Akureyri findes en meget særpræget natur, hvor grønne bjerge med sneklædte toppe, pryder det unikke landskab. Gå en tur gennem den flotte botaniske have eller besøg det smukke vandfald, Godafoss.

 


Dag 10

Til havs

Norwegian Jade byder på mange aktiviteter for hele familien. Brug f.eks. en dag ved poolen eller tag en dyst på tennisbanen. Til aften kan du nyde et lækkert måltid, efterfulgt af et spektakulært Broadway-show i teatret.

 


Dag 11

Thorshavn, kl. 07.00-15.00

Thorshavn er hovedstad på Færøerne. Her kan du opleve den gamle bydel, Tinganes. Her ligger bl.a. det færøske parlament, Lagtinget. Kvarteret består af små træhuse med græstage – nogle er næsten 500 år gamle


Dag 12

Invergordon, kl. 08.00-17.00

Invergordon er en by med en fantastisk historie, der strækker sig tilbage gennem to verdenskrige. Besøg det imponerende Dunrobin Castle eller læg vejen forbi vandfaldet, Falls of Shin, med en imponerende udsigt.

 


Dag 13

Newhaven (Edingburgh), kl. 08.00-18.00

Edinburgh er en meget attraktiv by, med elegante gader og charmerende pladser. Se den flotte St. Giles Katedral og besøg Edinburgh Castle, beliggende højt oppe på en vulkansk klippeskrænt, med en fabelagtig udsigt over byen.

 


Dag 14

Til havs

Et begivenhedsrigt krydstogt har snart nået sin ende. Den sidste dag skal nydes ombord på Norwegian Jade, hvor der kan slappes af i behagelige rammer. Gør brug af skibets mange aktiviteter en sidste gang.

 


Dag 15

Hamborg, kl. 08.00 + bus til Danmark

På dag 15 ankommer vi til Hamborg kl. 08.00. Efter check ud af skibet, holder bussen klar ved kajen til at bringe os hjem til Danmark igen.
Vi håber I står tilbage med minder
om et fantastisk krydstogt.

 


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Udflugter

Reykjavik - Den gyldne Cirkel - 7. juli 2018
På dagens udflugt kommer vi helt tæt på nogle af Islands mest berømte steder i området omkring Reykjavik, også kaldet den gyldne cirkel. Første stop på udflugten bliver ved den historiske nationalpark Thingvellir ca. 40 km Nordøst for Reykjavik. I området kan man se hvor de tektoniske
plader mellem Nordamerika og Europa skilles. Thingvellir er stedet hvor det islandske Alting blev dannet omkring år 950. Næste stop på turen er Fridheimar, hvor der dyrkes tomater og agurker ved hjælp af den geotermiske varme fra Islands undergrund. Her får vi vores frokost som er en
dejlig tomatsuppe-buffet, som indtages i cafeen midt i drivhuset. Tilbage på bussen kører vi videre til Geysir i Haukadalur, der er kendt for sine aktive gejsere. Her vil vi opleve, at det bobler fra undergrunden og vi vil se den berømte gejser Strokkur, der ca. hvert 5. - 8. minut skyder en ca.
20 meter høj vandsøjle op i luften. 
Herfra går turen videre til det smukke vandfald Gullfoss, som er et af Islands mest kendte vandfald. Her vil der blive tid til at gå ned til vandfaldet og få taget nogle billeder inden vi kører retur til Reykjavik og slutter udflugten på havnen.
Prisen inkluderer: Transport, lokalguide (dansktalende) og frokost hos Fridheimar.
8 timer - DKK 1.025 pr. person

Akureyri - Naturreservatet Mývatn - 9. juli 2018
Dagens udflugt går til naturreservatet Mývatn. Selve søen er dannet i et vulkanudbrud og kan godt kaldes et af naturens vidundere. Mývatn er kendt for sin smukke og særprægede natur der er præget af lava formationer og den geologiske aktivitet i området. 
På turen rundt om søen vil vores lokalguide fortælle nogle af de gode historier - både om naturen og hvad vi kommer forbi, men også nogle af de mange historier der findes i den islandske folklore.
Undervejs kommer vi forbi vandfaldet Godafoss som også kaldes Gudernes Vandfald. Vandfaldet er et af Islands mest spektakulære vandfald og vi gør her et kort stop, hvor der bliver mulighed for at spise undervejs på et af de stop der gøres.
Sidste stop på turen vil være ved det geometriske område ved Namafjell
Hverir - også kaldet "Helvedes forgård". Her er der grå/blå/grønne boblende
og kogende mudderkilder og en "dejlig" stank af svovlbrinte (som
lugten af rådne æg). Her bliver der et kort ophold inden vi kører retur til
havnen i Akureyri og udflugten sluttes.
Prisen inkluderer: Transport, madpakke og lokalguide.
6 timer - DKK 1.025 pr. person


Færøerne/Tórshavn - Sightseeingtur - 11. juli 2018
Turen starter med en gåtur rundt i den gamle bydel af Tórshavn "úti á Reyni" og verdens ældste parlament "Tinganes", hvor I får et rigtigt godt indblik i historien og kulturen. Turen i Tórshavn slutter med et stop på fortet "skansin".
Videre med bus til Kirkjuøur - Færøernes historiske kulturcenter. Se den ca. 900 år gamle Roykstovan (som regnes for at være verens ældste beboede træhus), som stadig beboes af kongsbonden, den 17. i rækken. Her får vi kaffe og kage.
I kommer også til at opleve Ólav's kirken fra år 1111 og opkaldt efter Kong Olav den Hellige. Kirken er den ældste på Færøerne og stadig i brug. Vi ser ruinerne af Skt. Magnus katedralen, som anes for én af de største kulturattraktioner på Færøerne.
Dagens tur slutter med en køretur over den gamle fjeldvej "Oyggjavegurin", hvor I har en smuk panorama udsigt, samt en fantastisk udsigt over Tórshavn.
4 timer - DKK 675 pr. person


Invergordon - Sightseeingtur - 12. juli 2018
Vi møder vores engelsk talende guide på havnen, hvorefter bussen tager os til Urquhart Castle. Borgen er opført fra 13. - 16. århundrede, men menes at være funderet på resterne af befæstningen fra den tidlige middelalder. Der er tale om en af de største borgruiner i Skotland, og herfra kan
udsigten over Loch Ness nydes.
Efter en times tid kører vi videre til Inverness og besøger en af de store kirker i byen, fx St. Mary's Roman Church; den første katolske kirke i Inverness.
Hvis kirken er optaget af cermonielle handlinger på dagen, besøges en anden kirke i byen.
Efter besøget i kirken er der 1½-2 timer på egen hånd i Inverness til shopping, sightseeing og eventuel frokost på en lokal pub.
Turen slutter på havnen ved skibet ca. kl. 16.00
6 timer - DKK 675 pr. person

 

Der tages forbehold for ændring i rækkefølgen af aktiviteter på de enkelte udflugter, vejrforhold der kan påvirke udsigten på de enkelte udflugtsmål, aflysning af udflugter pga. vejret samt andre uforudsete omstændigheder, der ligger uden for Samson Travels kontrol.