Tyrkiet

Tyrkiet er et af de eneste europæiske lande, som kan prale med intet mindre end 300 solskinsdage om året. Landet er et oplagt rejsemål for strandglade turister, men det rummer meget mere end blot hvide sandstrande og klart badevand. Landet gemmer nemlig også på en indbydende og spændende kulturhistorie, og når du besøger Tyrkiet, har du rig mulighed for at få en masse historiske og kulturelle oplevelser.

Tyrkiet er desuden kendt for sin gastronomi, som må siges at være én af de allerbedste i verden med sine mange lokale specialiteter. Den tyrkiske nationalret er kebab, som består af grillet kød, men der lægges også stor vægt på friske krydderier og lækre grøntsager, som det solrige klima gør det ideelt at producere her. Besøger du en traditionel tyrkisk restaurant, kommer du højst sandsynligt heller ikke udenom den traditionelle snaps, raki.

Tyrkiet byder på mange historiske seværdigheder – blandt andet katedralen ’Hagia Sofia’, ’Den Blå Moské’ eller ’Grand Bazaar’, et af de største overdækkede markeder i verden, i Istanbul.