Prag

”Den gyldne stad” er en fantastisk smuk og indtagende by og én af de smukkeste hovedstæder i Europa – en malerisk by mellem gammelt og nyt. Oprindelig bestod Prag af fire byer og den dag i dag kan man stadig opleve de forskellige særpræg som præger de forskellige bydele. Oplev f.eks. det gamle centrum med Wenzelspladsen, Markedspladsen med Rådhuset og det berømte Astronomiske Ur og den jødiske bydel.

Man kan ikke besøge Prag uden en gåtur på Karlsbroen, som er den mest kendte seværdighed i byen og én af de smukkeste og mest atmosfærefyldte broer bygget i gotisk stil. Her er altid liv og aktivitet af enhver art, da mange af byens musikanter og gadesælgere holder til her. Der er også mulighed for at opleve Prag til søs. Man kan tage en skøn sejltur på floden Mouldau, som går gennem den centrale del af byen hvor man får sat mange af byens seværdigheder for søsiden.

Kultur - shopping - mad & drikke

Som kulturby har Prag også uendeligt meget at byde på, bl.a. sine berømte musik-og teaterforestillinger.

Det er stadig billigt at shoppe i Prag og der gøres mange fordelagtige indkøb. Tjekkiet er bla. meget kendt for sin produktion af krystalglas »Crystal«, som er blevet fremstillet siden slutningen af 1600- tallet. Og når aftenen falder på er det oplagt at tage ud og smage på den gode tjekkiske mad samt nyde en udskænkning fra fad her i øllets land. Der findes et hav af forskellige ølstuer, hvor man kan smage på den gode tjekkiske øl for næsten ingen penge.