Skotland og Irland med dansk rejseleder

Besøg Skotland og Irland på en temarejse

Fra DKK 14.795,-

10 dage - Inkl. fly, 3- og 4-stjernede hoteller med halvpersion og udflugter.

Dato Afrejsested Pris fra
10-09-2018 Aalborg og København 14.795,-
  • Fly Aalborg/København - Edinburgh
    Dublin-København/Aalborg
  • Transfers lufthavn - hotel t/r
  • 2 nætter på 3* hotel inkl. halvpension
  • 7 nætter på 4* hotel inkl. halvpension
  • Udflugter iflg. program
  • Dansk rejseleder
  • Enkeltværelse DKK 2.850
  • Afbestillingsforsikring DKK 500 pr. pers.

Skotland og Irland er især kendt for sine maleriske, grønne omgivelser, som turister i mange år har rejst til for at beundre. Vi har sammensat et spændende program til jer, som starter i den skotske hovedstad, Edinburgh, og som fører dig til "den grønne ø", Irland. På turen vil du få rig mulighed for at udforske de fantastiske omgivelser og blive klogere på henholdsvis den skotske og den irske historie. Inkluderet i turen er naturligvis besøg med smagsprøver på whisky. 

Dag 1

Ankomst til Edinburgh

Ankomst i Edinburgh lufthavn. Rundtur i Skotlands historiske hovedstad, Edinburgh. Her er der rig mulighed for at udforske de mange museer, teatre og butikker. Rundtur med besøg på Edinburgh slot samt slottets udstilling, ”Honours of the Kingdom”, som blandt andet omfatter de skotske kronjuveler.


Dag 2

Perthshire – Pitlochry – Inverness

Vi forlader den skotske hovedstad for at tage til Pitlochry, en billedskøn by, der er karakteriseret ved sin victorianske arkitektur. Guidet rundvisning på byens whisky-destilleri med fortælling om destillationsprocessen og selvfølgelig en lille smagsprøve. ..... 


Dag 3

Loch Ness søen – Fort Augustus – Oban

Tur til Oban, hvor vi kører langs Loch Ness søen, som har en imponerende længde på 38,5 km. Søen er ideel at sejle i – især hvis man interesserer sig for historierne om dens mystiske beboer, Loch Ness uhyret. Ved søens bred skal vi besøge ruinerne af Urquhart slot, som er et af de største slotte i Skotland. Ved Fort Augustus passerer vi et sluseanlæg, der forbinder de to søer Loch Ness og Loch Lochy, der tilsammen udgør den Caledoniske Kanal.


Dag 4

Isle of Mull – Iona klosteret
Tur til øerne Mull og Iona. Mull er et meget smukt sted, som rummer alt fra farverige bygninger og slotte til bjerge – alt dette er med til at skabe en idyllisk stemning. Dernæst tager vi færgen til den lille, rolige ø, Iona, hvor vi vil besøge Iona kloster. Vi tager færgen tilbage til fastlandet sent om eftermiddagen.


Dag 5

Loch Lomond søen – Glasgow

Tur til Glasgow med stop ved den længste sø i Storbritannien, Loch Lomond. Sørejse af en times varighed på Loch Lomond. Herefter går turen til Glasgow, hvor vi skal på sightseeing i Skotlands største by. Byen er Storbritanniens forhenværende ”hovedstad” for arkitektur- og design og rummer adskillige arkitektoniske stilarter. Til slut besøg i St. Mungo Katedralen og Museet for verdens religioner.


Dag 6

Irland – Belfast

Turen går nu  videre fra Skotland mod ”den grønne ø”, Irland. Syd for Glasgow tager vi færgen fra Cairnryan til Belfast, hvor vi vil udforske den Nordiske hovedstad. Vi kommer blandt andet forbi Rådhuset, Queens Universiset og Stormont slot samt en rundtur gennem  de kvarterer, hvor man stadigvæk kan se modsætningerne mellem katolikker og protestanter. Resten af dagen på egen hånd.


Dag 7

Nordkysten

Besøg ved ”Giant’s Causeway”, et 60 millioner år gammelt naturfænomen, der er skabt ved vulkanudbrud. Derefter besøg på Old Bushmills whiskey-destilleri, hvor man vil opdage forskellen mellem skotsk og irsk whiskey. Herefter tilbage til Belfast hvor vi besøger Titanic Visitor Centre. Her er Titanic’s historie og skæbne illustreret på fornemste vis.  


Dag 8

Dublin

Vi forlader nu Nordirland og kører ind i Republikken Irland, hvor vores mål er hovedstaden Dublin. Vi begynder med en sightseeing i byen med stop ved bl.a. Universitetet og St. Patrich Catedral. Herefter bliver vi indkvarteret på vores hotel, hvor vi har to overnatninger. Resten af dagen på egen hånd.


Dag 9

Glendalough – Powerscourt House

Turen går mod County Wicklow syd for Dublin, kendt som ”Irlands have”. Her besøger vi Glendalough, ruinerne af et stort klosterområde. Derefter besøger vi den meget kendte ejendom, Powerscourt House and Gardens, hvor der findes haver, som stammer fra 1740’erne og rummer over 200 forskellige træsorter. Om aftenen gæster vi Merry Ploughboy Pub, hvor der er traditionel irsk af ten med middag og et sandt festfyrværkeri af musik, sang og dans.


Dag 10

Afrejse

Transfer til Dublin lufthavn og hjemrejse.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.