Skotland og Irland med dansk rejseleder

Besøg Skotland og Irland på en temarejse

Fra DKK 13595,-

10 dage - Inkl. fly, 3- og 4-stjernede hoteller med halvpersion og udflugter.

Dato Afrejsested Pris
11-09-2017 København 13995,-
  • Fly Aalborg/ København - Edinburgh t/r
  • Transfers lufthavn - hotel t/r
  • 2 nætter på 3* hotel inkl. halvpension
  • 7 nætter på 4* hotel inkl. halvpension
  • Udflugter iflg. program
  • Dansk rejseleder
  • Enkeltværelse DKK 2.850
  • Afbestillingsforsikring DKK 500 pr. pers.

Skotland og Irland er især kendt for sine maleriske, grønne omgivelser, som turister i mange år har rejst til for at beundre. Vi har sammensat et spændende program til jer, som starter i den skotske hovedstad, Edinburgh, og som fører dig til "den grønne ø", Irland. På turen vil du få rig mulighed for at udforske de fantastiske omgivelser og blive klogere på henholdsvis den skotske og den irske historie. Inkluderet i turen er naturligvis besøg med smagsprøver på whisky. 

Dag 1

Ankomst til Edinburgh

Vi modtages af vores guide i Edinburgh lufthavn, som tager os med på rundtur i byen. Skotlands historiske hovedstad er en af de smukkeste byer i verden, og uanset hvornår på året, du besøger Edinburgh, vil du få en uforglemmelig oplevelse, hvor du har mulighed for at udforske byens mange museer, teatre og butikker. Rundtur som inkluderer et besøg på Edinburgh slot, hvor man kan opleve den storslåede udsigt over byen. Derudover inkluderer den entré til slottets udstilling, ”Honours of the Kingdom”, som blandt andet omfatter de skotske kronjuveler og ”the Stone of Destiny”, ”skæbnens sten”.


Dag 2

Perthshire – Pitlichry – Inverness

I dag forlader vi den skotske hovedstad for at tage til Pitlochry, som er en billedskøn by, der er karakteriseret af sin victorianske arkitektur. Byen er især kendt for Edradour distelleriet, og du vil i løbet af din guidede rundvisning høre alt om destillationsprocessen ledsaget af en ”wee dram”!


Dag 3

Loch Ness søen – Fort William – Oban

I dag tager vi til Oban, og vi vil på turen køre langs Loch Ness søen, som har en imponerende længde på 38,5 km, og som udgør en del af den Kaledoniske kanal. Søen er ideel at sejle i – især hvis man interesserer sig for historierne om dens mystiske beboer, Loch Ness uhyret, som søen i særdeleshed er kendt for. Ved søens bred skal vi besøge ruinerne af Urquhart slot, som er et af de største slotte i Skotland, men som i 1600-tallet gik i forfald.


Dag 4

Isle of Mull – Iona klosteret

I dag går turen til Mull øerne og Iona. Mull er et meget smukt sted, som rummer alt fra indbydende landsbyer og bjerge til slotte. Byen er et meget populært sted for turister at gøre stop – blandt andet på grund af dens væld af farverige bygninger, som skaber en idyllisk stemning. Efter vi har besøgt Mull, vil vi tage færgen til den lille, rolige ø, Iona, hvor vi vil besøge Iona kloster, som blev grundlagt i 563 af Columba. Vi vil tage færgen tilbage til fastlandet sent om eftermiddagen.


Dag 5

Loch Lomond søen – Glasgow

Vi drager i dag mod Glasgow, og vi stopper ved Loch Lomond søen, som er den længste indlands vandssø i Storbritannien, og den er omgivet af et skønt bjerglandskab. Vi tager på en sørejse af en dags varighed på Loch Lomond. Herefter går turen til Glasgow, og her vil du komme på rundvisning i Skotlands største by. Byen er Storbritanniens forhenværende ”hovedstad” for arkitektur- og design, og du har her mulighed for at udforske fascinerende bygninger i adskillige arkitektoniske stilarter. Før turen går til hotellet, vil vi besøge St. Mungo katedralen, som også kaldes High Kirk of Glasgow.


Dag 6

Irland – Belfast

Turen går nu fra videre fra Skotland mod ”smaragd øen”, Irland. Syd for Glasgow tager vi færgen fra Cairnryan til Belfast, hvor vi vil udforske den Nordiske hovedstad – vi vil blandt andet komme forbi rådhuset, Queens Universiset og Stormont slot. Resten af dagen på egen hånd.


Dag 7

Nordkysten – Dunluce slot

Tur til det berømte Old Bushmills destilleri. I løbet af rundturen vil du opdage forskellene mellem skotsk og irsk whisky, og du vil selvfølgelig smage på ”livets vand”. Vi besøger dernæst ”kæmpernes landevej”, en 60 millioner år gammel stenformation, og vi vil gøre stop ved Dunluce slot, som fremstår idyllisk på toppen af en klippe.


Dag 8

Bru Na Boinne – Dublin

Besøg i den irske hovedstad, Dublin. Vi rejser gennem den storslåede Boyne dal og stopper ved Bru Na Boinne, som er et af de største forhistoriske stenmonumenter i Europa. Herefter går turen til Dublin, hvor det er guidet rundvisning. Her vil vi blandt andet vil komme forbi det storslåede postkontor, GPO, og Phoenix park, som er den største offentlige park i Europa.


Dag 9

County Wicklow – Glendalough

Turen går mod County Wicklow, som befinder sig syd for Dublin, og som er kendt som ”Irlands have”. Her vil vi besøge den meget anerkendte ejendom, Powerscourt House and Gardens. Her findes der haver, som stammer fra 1740’erne, og som rummer over 200 forskellige træsorter. Vi vil desuden besøge Glendalough, hvor vi vil opleve St. Kevins kloster som blev grundlagt i det sjette århundrede.


Dag 10

Afrejse

Transfer til Dublin lufthavn og hjemrejse.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.