Baskerlandet - spansk kunst, natur, kultur og vin

Temarejse til Baskerlandet

Fra DKK 9.995,-

Pr. person - 8 dage - inkl. morgenmad, 3 aftensmåltider samt stort oplevelsesprogram

 • Fly Aalborg - Barcelona / Bilbao - Aalborg 
 • Transfers
 • 2 nætter på 3★ hotel i Zaragoza inkl. morgenmad 
 • 5 nætter på 4 hotel i Bilbao inkl. morgenmad 
 • Velkomstmiddag i Zaragoza 
 • Middag på hotel i Bilbao 
 • Typisk spansk middag i Bilbao
 • Guggenheim biletter
 • Besøg på en vingård samt vinsmagning  
 • Udflugter iflg. program 
 • Dansk rejseleder ved ankomst/ afrejse samt på udflugterne
 • Enkeltværelse: DKK 3.900  
 • Afbestillingsforsikring: DKK 500

Spændende kunst, overvældende natur, kultur og vin hvad mere kan man ønske sig af en rejse.

Oplev Zaragoza en af Spaniens vigtigste byer, da den ligger ved floden. Vi skal opleve den industrielle storby Bilbao med det ikoniske Guggenheim museum undervejs besøges også en vingård, hvor der er mulighed for vinsmagning. 

San Sebastián må vi heller ikke gå glip af, det er en af de smukkeste byer i Nordspanien.  


Flere ture til baskerlandet under udarbejdelse

Dag 1

Ankomst til Barcelona og transfer til Zaragoza (Hotel Ramiro I)

Efter ankomsten til Barcelona lufthavn er der transport med vores dansktalende guide til hotellet i Zaragoza for den første nat.


Dag 2

Rundvisning i Zaragoza, eftermiddag fri

Zaragoza er én af Spaniens vigtigste byer og ligger ved floden, Ebro, som er den længste flod i Spanien. Zaragoza er én af de vigtigste byer i Spanien og har en farverig historie. På formiddagens rundvisning vil vi høre om maurernes indflydelse og deres arkitektur i denne del af Spanien, såvel som den nyere historie inklusiv Borgerkrigen. Vi vil se de vigtigste bygninger og vartegn i denne storslåede by, og der er besøg i Basílica El Pilar.
Der vil være tid på egen hånd til frokost i Zaragozas mange barer og restauranter efterfulgt af en eftermiddag egne oplevelser. Vi mødes igen til fælles aftensmad på en meget speciel restaurant. Vand & vin inkluderet.


Dag 3

Transfer Zaragoza-Bilbao med ophold i Haro og besøg på vingård samt frokost

Aftensmad på hotellet.
Vi forlader Zaragoza og kører nordpå mod Bilbao. Undervejs er der forskellige spændende indslag. Først er der mulighed for en let gåtur ad den berømte Pilgrimsvej, som udgør en vigtig del af Spaniens historie. Derefter fortsætter vi til Haro, som er hovedstad i vindistriktet, La Rioja. Her besøger vi en vingård, smagsprøve inkluderet, hvorefter der er tid til frokost på egen hånd. Efterfølgende går det videre til vores hotel i Bilbao, hvor der er aftensmad.


Dag 4

Rundvisning i Bilbao med besøg på Guggenheim-museet. Eftermiddag og aften på egen hånd

På samme måde som OL 92 i Barcelona har indvielsen af Guggenheim-museet virkelig sat Bilbao på landkortet. For ikke så mange år siden var Bilbao bare en industriel storby. Nu kan vi tage en dejlig spadseretur langs floden på vejen til en af vor tids største arkitektoniske vidundere, Guggenheim-museet. Efter besøget på dette specielle sted er resten af dagen på egen hånd. Til frokost anbefales det at prøve de lokale ”tapas”, som i denne del af Spanien hedder ”pintxos”. Tag guiden med på råd for bedst udnyttelse af eftermiddagen.


Dag 5

Heldagsudflugt til San Sebastian med frokost på egen hånd

San Sebastian er så afgjort den smukkeste by i Nordspanien. Den spanske overklasse inkl. de kongelige har tilbragt deres somre her siden 1800-tallet. Dette ses tydeligt i arkitekturen langs de smukke boulevarder. Det er en glansbilledeby, og strandene og promenaderne er overvældende. Rundvisning med guiden, som vil udpege de største seværdigheder samt ”casco viejo”, hvilket betyder den gamle bydel, hvor de bedste tapasbarer findes. Sen eftermiddag går det retur til Bilbao.


Dag 6

Heldagsudflugt til Gernika, Bermeo og San Juan de Gaztelugatxe, frokost på egen hånd

Denne udflugt tager os til hjertet i Baskerlandet, Gernika, som er en symbolsk by for baskerne og var scene for én af de mest grusomme bombninger på den civile befolkning i nyere krigstid. Picasso beskriver denne tragiske begivenhed i sit mest berømte maleri, Gernika. Derefter besøger vi en typisk fiskerby, hvor der vil være tid til frokost. Fiskeri er stadig et vigtigt erhverv i Baskerlandet, og Bermeo er et klart eksempel. For at afrunde dagen kører vi en tur til Juan de Gaztelugatxe med en meget smuk kirke, som ligger ved kysten på en lille halvø. Udsigten er vidunderlig, og der er mange legender, som knytter sig til dette specielle sted.


Dag 7

Dag på egen hånd i Bilbao. Afskedsmiddag på lokal restaurant

Dagen er afsat til udforsking af området på eget hånd. Rejselederen vil hjælpe med råd og anvisninger. Man kan tage metroen op til den smukke landsby, Plentzia, nyde atmosfæren ved den gamle havn, Algorta eller besøge Bilbao Kunstmuseum m.m.


Dag 8

Hjemrejse

Transfer til Bilbao lufthavn.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hotel Ibis Ramiro I 3 Zaragoza

Godt beliggende i centrum af Zaragoza, kun 150 meter fra det antikke romerske teater og i gåafstand fra katedralen og Basilica del Pilar. 

Hotellet tilbyder 24 timers reception, morgenmadsrestaurant, elevator og Wi-fi. Pæne og rummelige værelser med aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, telefon samt badeværelse med hårtørrer. 

Adresse: Coso 123, 50001 Zaragoza, Spanien

Tlf.: 0034 976298200

Hotel Bilbao Nervión 4 Bilbao

Dejligt 4-stjernet hotel med suveræn beliggenhed lige overfor Nervión-floden, kun 200 meter fra Guggenheim museet og 10 minutters gang fra den gamle bydel. 

På hotellet findes restaurant, pianobar, gavebutik, fitness-rum, cykeludlejning og parkering. 
Hotellets 350 værelser er moderne møbleret og har badeværelse med bad/ bruser, hårtørrer, telefon, fladskærms-tv, Wi-fi samt aircondition. 

Adresse: Campo Volantín 11, 48007 Bilbao, Spanien

Tlf.: 0034 94 445 4700