Baskerlandet - kunst, natur, kultur og vin

Temarejse til Baskerlandet

Fra DKK 9.995,-

8 dage - inkl. morgenmad, 3 aftensmåltider samt stort oplevelsesprogram

Dato Afrejsested Pris fra DKK
13-09-2018 Aalborg 9.995,-
 • Fly Aalborg - Barcelona / Bilbao - Aalborg 
 • Transfers
 • 2 nætter på 3★ hotel i Zaragoza inkl. morgenmad 
 • 5 nætter på 4 hotel i Bilbao inkl. morgenmad 
 • Velkomstmiddag i Zaragoza 
 • Middag på hotel i Bilbao 
 • Typisk spansk middag i Bilbao
 • Guggenheim biletter
 • Besøg på en vingård samt vinsmagning  
 • Udflugter iflg. program 
 • Dansk rejseleder ved ankomst/ afrejse samt på udflugterne  • Enkeltværelse: DKK 3.900  
 • Afbestillingsforsikring: DKK 500

Spændende kunst, overvældende natur, kultur og vin hvad mere kan man ønske sig af en rejse.

Oplev Zaragoza en af Spaniens vigtigste byer, da den ligger ved floden. Vi skal opleve den industrielle storby Bilbao med det ikoniske Guggenheim museum undervejs besøges også en vingård, hvor der er mulighed for vinsmagning. 

San Sebastián må vi heller ikke gå glip af, det er en af de smukkeste byer i Nordspanien.  


Flere ture til baskerlandet under udarbejdelse

Dag 1

Ankomst til Spanien, transfer til Zaragoza

Vi modtages af vores dansktalende guide i Barcelona lufthavn og kører til Zaragoza, hvor vi skal bo de første to nætter.


Dag 2

Zaragoza, Goyas fødeby

Zaragoza er én af Spaniens vigtigste byer og ligger ved floden Ebro, som er den længste flod i Spanien. Byen har en farverig historie, og på formiddagens rundvisning vil vi høre om maurernes indflydelse og deres arkitektur i denne del af Spanien, såvel som den nyere historie inklusiv Borgerkrigen. Vi vil se de vigtigste bygninger og vartegn i denne storslåede by, og der er besøg i Basílica del Pilar. Tid på egen hånd til frokost i en af byens mange barer eller restauranter. Resten af dagen er fri til egne oplevelser, indtil vi om aftenen mødes til fælles middag på lokal restaurant (inkl. vand og vin).


Dag 3

Transfer til Bilbao med ophold i Haro og besøg på vingård

Vi forlader Zaragoza og kører nordpå mod Bilbao. Undervejs bliver der mulighed for en let gåtur ad den berømte Pilgrimsvej, Camino de Santiago, som udgør en vigtig del af Spaniens historie. Derefter fortsætter vi til Rioja-vinens hovedstad, Haro, og tager på rundvisning med smagsprøver på en af de kendte vingårde. Frokost på egen hånd, inden turen går videre til Bilbao, hvor vi indlogerer os og spiser aftensmad på hotellet.


Dag 4

Rundvisning i Bilbao inkl. Guggenheim-museet

For ikke så mange år siden var Bilbao bare en industriel storby, men med indvielsen af det ikoniske Guggenheim museum kom byen virkelig på landkortet. Men også kunstmuseet og Nervión-floden med de mange broer og den gamle bydel med sit folkeliv og overflod af restauranter har været med til at gøre byen kendt. Til fods går vi langs floden til Guggenheim museet, hvor der er rundvisning og tid på egen hånd. Efter besøget er resten af dagen til fri disposition. Til frokost anbefales det at prøve de lokale ”tapas”, som i denne del af Spanien hedder ”pintxos”. Tag guiden med på råd for bedst udnyttelse af eftermiddagen.


Dag 5

Heldagsudflugt til San Sebastián

Heldagsudflugt til den uden tvivl smukkeste by i Nordspanien, hvor den spanske overklasse og den royale familie har tilbragt somrene siden 1800-tallet. Dette ses tydeligt i arkitekturen langs de smukke boulevarder. Rundvisning med guiden, som vil udpege de største seværdigheder samt ”casco viejo”, hvilket betyder den gamle bydel, hvor de bedste tapas barer findes. Sidst på eftermiddag retur til Bilbao.


Dag 6

Heldagsudflugt til Gernika, Bermeo og San Juan de Gaztelugatxe

Udflugt til hjertet i Baskerlandet, Gernika, en symbolsk by for baskerne og scene for én af de mest grusomme bombninger på den civile befolkning under den Spanske Borgerkrig, hvilket gav anledning til Picassos berømte maleri Guernica, der symboliserer krigens rædsler. Frokost på egen hånd, inden vi runder turen af ved Juan de Gaztelugatxe, hvor en smuk, lille kirke troner på toppen af den lille klippeø umiddelbart ud for kysten.


Dag 7

Fri til egne oplevelser i Bilbao. Afskedsmiddag på lokal restaurant

Dagen til fri disposition i Bilbao. Tag f.eks. metroen op til den smukke landsby, Plentzia, nyd atmosfæren ved den gamle havn, Algorta, eller besøg Bilbao Kunstmuseum, Bellas Artes, som går for at være et af Spaniens bedste med værker af El Greco, Valáques, Goya, Gaugin samt moderne kunst. Om aftenen spiser vi spansk afskedsmiddag på en spændende lokal restaurant.


Dag 8

Hjemrejse

Transfer til Bilbao lufthavn og hjemrejse.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hotel Ibis Ramiro I 3 Zaragoza

Godt beliggende i centrum af Zaragoza, kun 150 meter fra det antikke romerske teater og i gåafstand fra katedralen og Basilica del Pilar. 

Hotellet tilbyder 24 timers reception, morgenmadsrestaurant, elevator og Wi-fi. Pæne og rummelige værelser med aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, telefon samt badeværelse med hårtørrer. 

Adresse: Coso 123, 50001 Zaragoza, Spanien

Tlf. 0034 976298200

Hotel Bilbao Nervión 4 Bilbao

Dejligt 4-stjernet hotel med suveræn beliggenhed lige overfor Nervión-floden, kun 200 meter fra Guggenheim museet og 10 minutters gang fra den gamle bydel. 

På hotellet findes restaurant, pianobar, gavebutik, fitness-rum, cykeludlejning og parkering. 
Hotellets 350 værelser er moderne møbleret og har badeværelse med bad/ bruser, hårtørrer, telefon, fladskærms-tv, Wi-fi samt aircondition. 

Adresse: Campo Volantín 11, 48007 Bilbao, Spanien

Tlf. 0034 94 445 4700