Lissabon storbyferie

Oplev Lissabons charme på egen hånd

Eventyrlig storbyferie i eget tempo

Eventyrlig storbyferie i eget tempo 

I Rua da Conceiçao, nord for Praça do Comércio, kan man hoppe på sporvogn linje 28, der kører mod øst ad stejle og smalle gader gennem den ældste del af Lissabon, Alfama. Til endestationen (Martim Moniz) varer turen ca. en time, men det afhængigt helt af, hvor mange biler, der holder og spærrer sporet.

På højdedraget vest for Baixa ligger bydelen Bairro Alto, som bl.a. er kendt for ruinen af det gotiske Carmokloster, kirken São Roque samt parlamentsbygningen. Desuden er der mange caféer og restauranter, hvor der underholdes med den karakteristiske portugisiske fado-sang. Den store niveauforskel mellem bydelene Baixa og Bairro Alto og andre bydele er for fodgængere bl.a. løst med den berømte elevador - på Rua de Santa findes en ’rigtig’ 45 meter høj gadeelevator konstrueret (udsmykket) i 1902 af Eifel’s elev Raul Mesnier du Ponsard, som var portugiser.
Endelig kan vi fremhæve Lissabons hyggelige, lille forstad; Belém, hvor du (sammen med flere grønne områder) netop også finder nogle af Lissabons vigtigste attraktioner; museer, kulturcenter, præsidentbolig, Jerónimos-klosteret og Torre de Belem. I det hele taget er Belém et hyggeligt sted at gå tur, bl.a. langs den lange promenade med et flot mindesmærke for Portugals mange søfarende.

Et andet udflugtsmål kan være Sintra, en anden charmerende forstad som også er på UNESCOs Verdensarvliste pga. sin arkitektur. Byen var yndet af mange forfattere og digtere i det 18. århundrede og var også sommerresidens for den kongelige familie. Den romantiske arkitektur i Sintra ses nok bedst i det berømte "eventyrs-slot" Palacio da Pena med sine mange tårne i forskellige farver.

Hotel Miraparque***

Hotel Miraparque ligger inden for gåafstand fra Marques de Pombal-pladsen, Liberdade Avenue, 200 meter fra et af de største indkøbscentre i Lissabon, El Corte Inglés, og 500 meter fra Gulbenkian-museet. Hotellet vender mod Eduardo VII Park, og byens seværdigheder er nemt tilgængelige via offentlig transport.  Restauranten præsenterer et stort udvalg af nationale og internationale retter. De provinsielle oste og pølser er appetitvækkende at nyde sammen med en bred vifte af specielle lokale vine eller øl i baren.

Værelserne på Miraparque er indrettet i klassisk stil, klimatiseret og eksklusivt til ikke-rygere. Alle værelserne er udstyret med gratis Wi-Fi, LCD-tv, telefon, minibar, safety boks og hårtørrer på badeværelset.

Afstand til Marquês de Pombal-pladsen:  500 m.  Afstand til Baxia: 2 km

Hotel Principe Lisboa***

Hotellet er beliggende tæt på Lissabons centrum, nær ved Marques de Pombal-pladsen og Park Edward VII, og kun 4 metrostationer væk fra det historiske centrum Baixa-Chiado, Bairro Alto og Rossio. Det fremragende transportnet og den nærliggende metrostation, São Sebastião, gør det nemt og bekvemt at udforske seværdighederne i byen.
Restauranten er åben til morgenmad men ellers lukket, dog ligger der i nærheden af hotellet fine restauranter, som tilbyder god mad og service.

Hotellet har moderne indrettede standardværelser og kan tilbyde 24-timers reception, bar, elevator, aircondition, trådløst internet, sat-TV, minibar, safety boks og hårtørrer.

Afstand til Marquês de Pombal: 2 km. Afstand til Baxia: 4 km.