Lissabon

Lissabon er den vestligste hovedstad i Europa og er én af verdens smukkeste byer. Byen er bygget op omkring syv høje og har både mange serværdigheder samt spændende arkitektur. Byen byder endvidere på museer i verdensklasse, fantastiske restauranter, små pasteis´erier med syndige kager og endvidere en livlig multikulturel stemning.

Også om aftenen er der et væld af oplevelser i byen. Alt fra teatre, diskoteker og mindre barer til restauranter med live musik fra det melankolske Fado-instrument. Mange vælger at lægge at besøg forbi to af Lissabons juveler og symboler, Jerónimos-klosteret og Tower of Belem, som dateres tilbage til det 16. århundrede. De er begge optaget på UNESCO’s liste over Verdensarv, og repræsenterer det portugisiske monarkis velmagtsdage.

Lissabons kommercielle centrum er kvarteret Baixa, som strækker sig fra floden og den monumentale plads Praça do Comércio (den tidligere slotsplads), op til Rossio, hvorfra den berømte, store boulevard ’Avenida da Liberdade’ løber og på sine 1,5 km huser mange fashionable butikker samt hyggelige fortovsrestauranter.

Kunderne siger:

Så er hverdagen startet, efter en herlig ferie i en dejlig by.

I havde fundet en lille hyggelig lejlighed i et charmerende kvarter.

Heldigvis var der en sovesofa i stuen, så Birte og jeg kunne få hver sit soverum. Det er ret vigtigt.

Alfama var et godt valg. Ingen af de andre kvarterer havde den oprindelige charme, som denne bydel har, med alle dens gyder og labyrinter og kakkeldækkede huse.

Samson Travels kontakt, igennem hvem, I havde booket bosted, Manuel, var en utrolig venlig og hjælpsom mand. Et ring, og han var lynhurtigt fremme og klar til at hjælpe. Han fortjener stor ros.

​ Vi vender frygteligt tilbage til en anden storbyferie engang ud i fremtiden.

 Mange hilsner 

 Birte og Turid