Valpolicella - vinrejse

Valpolicella - temarejse

Fra DKK 6995,-

8 dage - inkl. bus, 3* hotel, morgenmad og udflugtsprogram

Dato Afrejsested Pris
14-10-2017 6995,-
  • Busrejse Danmark-Italien t/r
  • 2 nætter i Tyskland med halvpension
  • 5 nætter på 3* hotel med morgenmad
  • Vinsmagninger i bussen på udrejse
  • Alle udflugter iflg. program
  • Festmiddag & vinsmagninger iflg. program
  • Dansk rejseleder (Flemming Hedegaard Rasmussen)
  • Enkeltværelse: kr. 800
  • Afbestillingsforsikring: kr. 300 pr. pers. 
  • Gourmetmiddag: kr. 595 pr. pers.

Garda - Valopolicella - Amarone - behøver vi sige mere?

På denne rejse besøger vi de vinrige områder, netop når vinhøsten er i gang. Vi bor på solsiden af søen i hjertet af Garda med smagfulde spisesteder og har typisk mindre end én times kørsel til vore vinbesøg. Her smager vi vinene og har mulighed for gode indkøb til italienske priser. Vi sikrer god plads og pakning af dine vine. Vi besøger også den lokale slagter, oste- og marmeladeproducent Benedetti med smagsprøver og indkøbsmuligheder. Et bedre udgangspunkt for en oplevelsesrig vinrejse findes ganske enkelt ikke!

 

Dag 1

14. oktober 2017

Afrejse og overnatning i Tyskland
Afgang fra Danmark. De smagsmæssige oplevelser starter allerede ved busturen start, idet der er vinsmagning og information om vinproduktion, mens vi kører.  Ankomst i Sydtyskland først på aftenen, hvor vi nyder en god middag på vores hotel.

 


Dag 2

Brennerpasset og ankomst til Gardasøen
Turen går i dag videre gennem de smukke alper over Brennerpasset til vores hotel i Garda på den østlige side også kaldet solsiden af Gardasøen, som danner en velvalgt base for vores dage i Italien med store vinoplevelser. 

 


Dag 3

San Ambrogio og vinmiddag hos organisk producent 
Dagen starter med et formiddagsbesøg hos Carlo Boscaini, hvor brødrene Mario og Carlo driver vingården som tredje generation. Hjem til Garda og resten af dagen er enten til fri disposition i Garda eller som tilkøb til den rigtig spændende producent Fasoli Gino, som udelukkende producerer organisk vine samt serverer en dejlig middag med retter, der matcher deres omfattende vinprogram. Det hele foregår på et meget charmerende spisested i bakkerne syd for Verona. Alternativt aftenen fri.

 


Dag 4

Garda og San Briccio
Vi starter med et besøg i den charmerende by Bardolino, hvor der er gode indkøbsmuligheder, indtil vi sidst på formiddagen kører til Tenuta Sant Antonio øst for Verona, hvor fire brødre tager rigtig godt imod os, og vi smager hele deres omfattende produktion i dejlige omgivelser højt beliggende i San Briccio. Hjemkomst medio eftermiddag. Aftenen fri.

 


Dag 5

Lazise og Classico Valpolicella
I dag starter vi med at køre til den charmerende milddelalderby Lazise, hvor der er marked, hvor der alt, hvad hjertet kan begære. Ved middagstid er der så afgang fra Lazise gennem Fumane mod Cavalo, hvor Accordini tager imod os på den moderne og nybyggede vingård højt beliggende i classicoområdet af Valpolicella. Aftenen fri i Garda. 

 


Dag 6

Garda og San Floriano
Om formiddagen skal vi til San Floriano, hvor vinproducenten Venturini tager rigtig godt imod os. Herefter til Corrado Benedetti med rigtig gode muligheder for at smage og købe et meget varieret udbud af Venetos oste, skinker, pølser, marmelader m.m. Vi afslutter dagen med en festmiddag på ”Ristorante Tre Camini” i Costermano.

 


Dag 7

Hjemrejse og overnatning i Tyskland
Så er det tid til at tage afsked med Gardasøen og Valpolicella. Middag og overnatning på hotel i Tyskland.

 


Dag 8

Hjemkomst
Ankomst Danmark sidst på dagen og udlevering af evt. indkøb.

Forbehold for ændringer i programmets rækkefølge.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Flemming Hedegaard Rasmussen: Lærer, bosiddende på Sydfyn

Jeg har personligt besøgt samtlige producenter på denne vintur flere gange og kan garantere for en fremragende smagsoplevelse ved de intime vinsmagninger, hvor vi typisk får lejlighed til at smage det meste af deres forskellige vine, se deres vinmarker og produktions og lagringsfaciliteter. Det er mindre producenter, som alle er familiebaseret, hvilket tydeligt mærkes ved besøgene, hvor det typisk er producenten og hans familie, der står for besøget.

Vingårdsbesøg

I Pedemonte i Valpolicella Classico skal vi besøge Stefano Accordini. Fra den oprindelige familieproduktion i landsbyen har de opført en helt ny og imponerende vingård, hvor godt håndværk, stærke familietraditioner kombineres med moderne teknologi til styring af temperaturer og luftfugtighed. Glæden og stoltheden for det nye projekt nærmest lyser ud af værten, når han viser rundt i faciliteterne inden vinsmagningen af hans fremragende vine. Desuden er der er en helt vidunderlig udsigt mod Podalen fra det højtbeliggende sted.

I Sant Ambrogio Di' Valpolicella skal vi besøge Carlo Boscainis vingård, der har eksisteret siden 1948, hvor Carlo Boscainis bedstefar, som i øvrigt hed det samme og nåede den høje alder af 92, købte vingården i San Ambrogio sammen med sin søn Arturo Ernesto Boscaini. I dag er det så tredje generation med Carlo og Mario, som driver vingården. Familien har fjorten hektar vinmarker i classicozonen af Valpolicella. Carlo og Mario dyrker vinen med et absolut minimum af kunstgødning og pesticider. Alle druerne høstes manuelt, og der foregår en grøn høst i juli og august.

Højt og lidt vanskeligt tilgængeligt nord for Mezzane di Sotto skal vi besøge det ligeledes relativt nye og imponerende vinhus Tenuta Sant` Antonio, hvor 4 brødre arbejder sammen om en flot og varieret produktion af vine fra egne marker omkring Monte Garbi. De magter såvel vine, hvor pris i forhold til kvalitet er i højsædet, men ligeledes den absolutte kvalitet. Det er et mageløst og venligt sted at få indsigt i og smage deres produkter.

I downtown San Floreano aflægger vi besøg ved det helt nybyggede familiebrug Venturini, som er rigtig charmerende og intimt. Man mærker tydeligt kærligheden og respekten for nu afdøde far Massomino, når vi lytter og smager til en meget overbevisende serie Valpolicellavine, der topper med 2 Amaronevine, Classico og Campo Masua, samt den sødmefyldte Recioto.

Endelig har alle mulighed for tilkøb af et femte produkt, nemlig Fasoli Gino. De har specialiseret sig i biovine fra ren organisk producerede vinmarker. Det giver en smagsrenhed, der kombineres med et relativt højt alkoholdindhold og giver et mere personligt præg. Deres vine smager vi sammen med en veltillavet vinmenu på et charmerende spisested og ferielejlighedskompleks højt i bakkerne syd for Verona.

Holiday Inn **** - Fulda

Dette 4-stjernede hotel ligger midt i Fulda, 600 m fra hovedbanegården.

Der tilbydes gratis trådløs internetadgang og internet via kabel samt 2 restauranter og gode forbindelser til motorvejen A7.

De stilfulde værelser omfatter moderne badeværelse, behageligt sengelinned og et udvalg af puder. Samtlige værelser byder på te- og kaffefaciliteter til fri afbenyttelse.

Adresse: Lindenstr. 45, 36037 Fulda, Tyskland

Hotel Alla Torre *** - Garda

3* hotel skønt beliggende på promenaden i Gardas smukke historiske centrum, få skridt fra butikker, markeder, strand, havn og færgeleje.

Faciliteter: På Alla Torre er der læsesal samt en lille terrasse med udsigt over de gamle bymure. Du kan nyde en drink i hotellets bar, som ligger på bytorvet, og morgenmaden indtages i hotellets spisestue eller bar.  

Dbl.værelser med brus og hårtørrer, sat-tv, telefon og safety boks.

Adresse: Piazza Calderini, 1, 37016 Garda VR, Italien

City Partner Hotel Lenz *** - Fulda

City Partner Hotel Lenz er et moderne 3-stjernet hotel, centralt beliggende i Fulda.

Hotellet ligger blot en kort gåtur fra kongrescentret, den centrale togstation og den charmerende gamle bydel.

I restauranten, som også har en biergarten, kan gæsterne nyde det gode køkken og den venlige service.

Adresse: Leipzigerstraße 122 - 124, D-36037 Fulda