Valpolicella

Garda - Valpolicella - Amarone - behøver vi at sige mere?

Naturskønne Valpolicella betyder ”dalen med de mange kældre”, og er et af de smukkeste vinområder i hele Italien. Vindyrkningen har her dybe rødder, og vinentusiaster fra hele verden lovpriser de lokale vine som Amarone, Ripasso og Soave.

Dette relativt lille område nord for Verona og ved foden af norditalienske bjerge, samt tæt ved Gardasøen med en stor vinproduktion, er et unikt område for at få indsigt i vinfremstilling og lejlighed til at smage på den store variation af ædle landbrugsprodukter, som Norditalien kan byde på. Fremragende olivenolier, forædlede kødprodukter som lufttørrede skinker og pølser, vineddiker, geleer baseret på koncentreret vinsmag m.m., men vinene er i særdeleshed imponerende.

Området grænser op til og er kendt for bl.a. Bardolino og Soave hvidvine, men først og fremmest for Amarone og Ripassovine samt den søde Reciotovin. Det er en særlig produktionsmetode, hvor de høstede druer først tørres ind til nærmest rosiner for derefter at blive presset til en meget koncentreret saft, inden selve gæringen, efterfølgende lagring på træ og stål inden den færdige Recioto og Amarone er klar. Kvaset fra druerne overhældes atter og henter igen smagen ud, inden gæringen og hermed er Ripassovinen er klar til lagring. Derudover har området andre gode vinoplevelser baseret på traditionel vinfremstilling, og ikke mindst en fornem Grappaproduktion.