Julelivsnyderrejse til Rom

Temarejse til Rom i juletiden - UDSOLGT

Fra DKK 4.975,-

4 dage inkl. fly, hotel i centrum. Forfatter Helge Kamp er med på rejsen.

  • Fly fra København-Rom t/r
  • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
  • 3 nætter på Hotel Sole
  • 3 x morgenmad 
  • Udflugter ifølge program
  • Helge Kamp er med på rejsen

 

  • Enkeltværelse - DKK 995
  • Afbestillingsforsikring - DKK 250
  • Evt. entréer, transport til seværdigheder samt besøg på spisesteder
  • Provinstilslutning - fra DKK 950 

Der er mere jul i Rom end der er i London og Berlin tilsammen - og så er vejret endda så meget bedre!

Romerne har oplevet alt - lige fra 22 graders varme til snevejr juleaften, men som regel ligger temperaturen på omkring de 10 - 14 grader her i julemåneden. Så skal man give et godt råd til en Rom-rejsende i december, vil det være: Husk solbrillerne!

På denne unikke julerejse til Rom, skal vi opleve den romerske jul ”for fuld udblæsning” med julekrybber, juleudstillinger, julemarkeder og masser af juleudsmykkede butikker.

Men vi skal naturligvis også spise rigtig romersk julemad i nogle af forfatter og rom-kenderens  mange ”madhuler”, som Helge Kamp ynder at kalde sine favoritspisesteder i Rom.

Se det fulde program for turen på fanebladet program eller på nendenstående link:

8. december 2017

Dag 1

Fredag

Flyafgang fra Danmark:
Der er planmæssig afgang 7.25 fra Aalborg og afgang kl. 10:20 fra Kastrup. 

Ankomst til Rom:
Forventet ankomst til Roms lufthavn kl. 12:55.
Efter at have fået bagagen udleveret beder vi om at man straks går gennem sikkerhedskontrollen og ud i ankomsthallen. Ved ”meeting point” mødes vi med Helge Kamp.

Bustransport fra lufthavnen til hotel:
Under busturen vil Helge Kamp fortælle løst og fast om Rom og orientere nærmere om programmet for de kommende dage.

Aftenprogram:
Efter at have pakket ud, slappet lidt af efter rejsen, mødes vi med Helge Kamp foran hotel Arenula kl. 18,00 for at tage ud på en lille slentretur, der fører os til Ristorante Alfredo alle Scorfa. Dette spisested kan føre sin historie helt tilbage til 1907 og drives i dag af Mario Mozzetti, der havde en bedstefar, som var overtjener her i 1914, da den legendariske Alfredo opfandt sin berømte pastaret. Siden er ”Fettuccine Alfredo” blevet et stykke af Roms historie. Marios bedstefar købte restauranten i 1943 og i dag fører Mario de stolte traditioner videre. Efter middagen fortsætter turen i den lune romerske vinteraften - måske med et lille stop under varmelampen på en af de små cafeer foran Pantheon.


Dag 2

Lørdag

Dagen med mulighed for juleindkøbom formiddagen, unik besøg i Peterskirken og skøn middag på Terra di Siena om aftenen 
Vi mødes med Helge Kamp ved bussen (samme sted som vi blev sat af ved ankomst) kl. 14,30 for at begive os til Peterskirken. Efter besøget i Peterskirken går turen videre til et af Roms absolut bedste indkøbsområder, hvor vi får mulighed for at stifte bekendtskab med alle de spændende butikker. Under turen bliver der også tid til cafebesøg – for vi er jo på livsnyderrejse og omkring kl. 19,30 kikker vi indenfor i det hyggelige Ristorante Terra di Siena. Terra di Siena betyder direkte oversat Sienas land. Og med dette navn indikeres det, at vi her skal opleve det gode Toskanske køkken. Spisestedet drives da også af en charmerende og meget kvalitetsbevidst toskansk familie. Det er således et særdeles godt og velrenommeret køkken og atmosfære i flotte omgivelser, der skal danne ramme om aftenens dejlige middag i Rom. Efter middagen fortsætter vi over Piazza Navona og Piazza Campo dei tilbage til vores hoteller.


Dag 3

Søndag

Formiddagstur og frokost på Ristorante Alle Fratte di Trastevere.
Vi mødes kl. 11,00 foran Hotel Arenula for at tage på en hyggelig tur gennem den jødiske ghetto over Tiberøen til det smukke kvarter Trastevere, der af mange omtales som det mest ærkeromerske område i Rom. Her besøger vi bl.a. Santa Maria in Trastevere. Uden et besøg i denne kirke bliver det ikke rigtigt jul påstår Helge Kamp. Og hvis man så spørger ham, hvor det bedste spisested i Rom ligger, kan man være sikker på at han siger i Trastevere. Så her spiser vi naturligvis frokost. En rigtig dejlig frokost, som vennerne på Ristorante alle Fratte di Trastevere har planlagt til deres stamgæst. Efter frokost vil der være tid til at hygge sig på egen hånd og måske kikke ind i nogle af de butikker vi tidligere har stiftet bekendtskab med.

Bella notte di Roma.
Bella notte di Roma. At slentre gennem det smukt oplyste Rom om aftenen er en meget betagende oplevelse og en god afslutning på en god dag. Og hvem ved, måske får nogen også lyst til at hænge lidt ud på Piazza Navona eller Piazza della Rotonda (billedet), inden turen går tilbage til hotellet. Ikke alle kommer tidligt i seng denne aften i Rom!


Dag 4

Mandag

En sidste tur og afsked med Rom.
Mandag En sidste tur og afsked med Rom. Formiddagen er på egen hånd, og mange vil sikkert forbi Trevi-fontænen for at kaste en ”soldi” og ønske sig tilbage til Rom, som traditionen foreskriver.

Hjemrejse:
Vi mødes ved bussen kl. 11,00 for at tage til lufthavnen. Da flyet afgår kl. 13,25 og da der kan være voldsom trafik på dette tidspunkt af dagen, er det vigtigt at alle møder op til tiden.

 

 

Spisesteder på Livsnyderrejsen

Ristorante Alfredo alle Scrofa

Antipasto Alfredo
Appetitvækkere med grillede grøntsager og lokale charcuterivarer
Le originali fettuccine Alfredo (uno per due)
Den sagnomspundne pastaret, som er en ren legende i Rom 
Straccetti di manzo con rucola e pachino 
Oksekød i strimler med rucola og små, søde tomater 
Bevande della casa (½ vino rosso/bianco + aqua)
Til middagen serveres ½ flaske rød eller hvidvin efter valg og mineralvand 
(Pris pr. person 59,- euro) 

Ristorante Terra di Siena

Piatto misto di affettati senesi 
Huset vidunderlige antipasti med forskellige pølser 
Pappardelle al cinghiale 
Bredbåndet pasta med lækker, krydret vildsvine-salsa 
Cantuccini e ciambelline con vin santo 
De traditionelle toskanske “småkager” med “hellig” vin. 
Caffè 
Italiensk kaffe 
Bevande della casa (½ vino rosso/bianco + aqua) 
Til middagen serveres ½ flaske rød eller hvidvin efter valg og mineralvand 
(Pris pr. person inkl. drikkevarer 59,- euro)

Ristorante Alle Fratte di Trastevere

Bruschetta al pomodoro e basilico 
Appetitvækkere bestående af grillet brød med tomater krydret med basilikum 
Spaghetti Bolognese (uno per due) 
Lille pastaret med kødsovs (den ægte) 
Saltimbocca alla Romana con patate al forno 
Kalveschnitzel med skinke og salvie, serveret med ovnbagte kartofler 
Tiramisu 
Typisk italiensk kaffedessert 
Caffé / Cappuccino 
Kaffe efter eget valg 
Bevande della casa 
Til middagen serveres rød eller hvidvin efter valg og mineralvand 
(Pris pr. person inkl. drikkevarer 68,- euro) 


Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Helge Kamp 

Helge Kamp har opholdt sig i Rom gennem kortere og længere perioder og har nu slået sig ned i byen Sutri lidt nord for Rom.

Forfatteren er bl.a. kendt fra internet-siden Rom-guide.dk, han kender Rom som sin egen bukselomme, og har blandet andet skrevet bøgerne "Romerske spisesteder", "De romerske rioni", "Mellem de syv høje" og "Bag Porta del Popolo".

De mange, der gennem tiden har oplevet Helge Kamp som foredragsholder eller måske under et tidligere besøg i Rom, ved at han er lidt af en kapacitet, når det gælder underholdende historier, legender og alternative seværdigheder.

På denne unikke rejse tager forfatteren os med på spændende eventyr gennem sin elskede by mens han fortæller sagn og legender, små historier og viser os "ting og sager", som vi aldrig selv havde fundet med en traditionel guidebog.

Rejsen er også for dig, der gerne vil sikre dig en godbid af det ægte romerske køkken og undgå ærgerlige oplevelser med byens mange "turistfælder".
Vi besøger nemlig en række romerske spisesteder der alle byder på suveræn italiensk mad og det miljø, der har gjort romernes madkultur verdensberømt og elsket.
Spise stederne - eller madhulerne - som forfatteren ynder at kalde sine favoritter i Rom er omhyggeligt udvalgt efter kvalitet og atmosfære.

Denne rejse er således nøglen til en oplevelse af det ægte uspolerede Rom, der ligger lige omkring hjørnet - men alligevel udenfor turisternes fodsti.

 

Hotel Sole ★★★+

Hotel Sole ligger i den lille gågade Via del Biscione lige rundt om hjørnet ved markedspladsen på Piazza Campo de’ Fiori og to minutters gang fra den berømte Piazza Navona. Mere central og attraktiv beliggenhed findes simpelthen ikke.
Når vi har nydt den italienske morgenmad i den lille, hyggelige morgenmadscafé ligger hele Rom for vore fødder lige udenfor døren.

Hotellet er indrettet i et tidligere palazzo med lille, møbleret gårdhave og tagterrasse med udsigt over byens tage, der er pæne, lyse værelser af varierende størrelse, der alle har bad/brus, toilet, TV og telefon – ligesom der er gratis WIFI.

Da Hotel Sole har tre stjerner udgør turistskatten 4 euro pr. person pr. nat.

 Adresse: Via Del Biscione 76, Navona, 00186 Rom, Italien