Armenien og Nagorno Kharabak

Armenien og Nagorno Kharabak

Fra DKK 14.995,-

10 dage – inkl. fly, 3*/4* hotel, helpension og udflugter

Dato Afrejsested Pris fra DKK
23-05-2019 Aalborg 14.995,-
 • Fly Aalborg-Yerevan t/r
 • Transfer lufthavn - hotel t/r
 • 8 hotelovernatninger på gode 3- og 4 stjernede hoteller
 • 8 morgenmad, frokoster og middage (eksl. drikkervarer)
 • Koncertbilletter
 • Entre til museer mv.
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder og engelsk talende armensk guide
 • Visum til Nagorno Kharabakh
 • Enkeltværelse: kr. 2100,-
 • Afbestillingsforsikring: kr. 500,-

Besøg dette fantastiske land, der har en helt unik historie og kultur.

Efter stor succes med en gennemført tur for ungdomsskoleledere til skønne Armenien, er vi nu stolte af at kunne tilbyde denne storslåede rejse for alle interesserede i 2019.

På denne grupperejse skal vi bl.a. på sightseeing-tur i den ældgamle hovedstad Yerevan, hvis historie starter helt tilbage i år 783 f.Kr. Vi skal lære om byens og Armeniens fascinerende historie samt opleve smuk arkitektur ved besøg på det Historiske Museum, Victory Park der er mindesmærke for det gamle Sovjet Armeniens deltagelse i 2. Verdenskrig og det arkitektoniske Republic Square der omtales som “hjertet af Yerevan”. Ved højlys dag, kan man i byens baggrund tyde den sovende vulkan Ararat’s Bjerg, der af Armenere betragtes som deres nationale symbol. Vi skal besøge smukke klostre og kirker der sammen med mange bjerge, præger det armenske landskab med unik arkietektur og historier der starter helt tilbage til det 1. Århundrede. 

Dansk rejseleder og højt kvalificeret engelsktalende armensk guide.

 

Dag 1

Afrejse

Afrejse fra Aalborg med SAS og fra København med Austrian Airlines via Wien til Yerevan.

 


Dag 2

Ankomst

Ankomst til Yerevan. Sightseeing-tur i Yerevan. Besøg på bl.a. Republic Square, The Cascade, Victory Park og det Historiske Museum. Frokost og aftensmad i Yerevan.

 


Dag 3

Bustur

Bustur sydpå til Khor Virap kloster og kirke med udsigt over den tyrkiske grænse til Ararat’s Bjerg 5137 m. Videre sydpå til Noravank kloster og kirke med besøg i klippehulerne. Herfra videre til Goris, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Vi er nu tæt på grænsen til Iran og Aserbajdsjan.

 


Dag 4

Svævebane

Vi tager verdens længste svævebane (5752 m) over smukke kløfter og dalstrøg til Tatev middelalderlige universitet og kloster. Efter tilbageturen med svævebanen kører vi gennem korridoren i Aserbajdsjan ind til Nagorno-Kharabakh (Artsakh). Vi spiser frokost og efterfølgende besøger vi Ghazanchetosts kirken. Herfra videre til Stepanakert, der er hovedstad i Kharabakh. Aftensmad og overnatning i Shushi.

 


Dag 5

Besøg børn og bedsteforældre

Om formiddagen aflægger vi besøg i en børnehave, og derefter besøger vi Mamik og Babik (bedstemor og bedstefar), der er opført af udhuggede klippestykker. Efter frokost kører vi til Tigranakert – en borg og ruinby fra århundredet før Kristi fødsel. Herefter tilbage til Shushi for afslapning, aftensmad og overnatning.

 


Dag 6

Johannes Døberen og stenkors

Vi lægger vejen forbi Gandzasar Klostret, der er indviet til Johannes Døberen, og legenden fortæller, at hans hoved findes her som relikvie. Efter frokost kører vi ind i Armenien igen og aflægger besøg på Noratus kirkegård med Armeniens største samling af stenkors. Aftensmad og overnatning i Dilian, der er en hyggelig ferieby beliggende i en grøn dal.

 


Dag 7

Kloster og sø

Vi kører til Goshavank og Hagharstin klostre og spiser frokost i Dilivilla. Herefter kører vi ud til Sevan-søen og besøger Sevanavank, der ligger på en halvø ud i søen. Herfra går turen tilbage til Yerevan, hvor vi spiser aftensmad og overværer koncert med armensk musik og dans. Overnatning i Yerevan.

 


Dag 8

Sang og gasronomi

I dag tager vi til Geghard middelalder kloster, der er optaget på Unesco World Heritage Site. Her får vi lejlighed til at høre religiøs sang i et rum fra det 13. århundrede. Dernæst besøger vi Garni græsk/romersk tempel og spiser frokost i en gårdhave, hvorfra vi oplever fremstilling af det lokale brød. Når frokosten er nydt kører vi tilbage til Yerevan, og besøger Thisternakabert, der er det store mindesmærke og museum for folkedrabet på armenierne i 1915-17.  Til sidst aflægger vi et besøg hos Ararat Brandy Company og får et par smagsprøver. Aftensmad og overnatning i Yerevan.

 


Dag 9

Sidste dag

Et besøg til Ejhmaiatsin, der er verdens tidligst byggede kristne kirke og ruinerne af Zvartsnots katedralen. Efter frokost er der besøg på Matenadaran, der er museum og forskningsinstitut for gamle manuskripter. Man kan også vælge at bruge formiddagen eller eftermiddagen eller begge dele til at udforske byen på egen hånd. Afskedsmiddag og overnatning i Yerevan.


Dag 10

Afrejse

Afrejse fra hotel og bustransport til lufthavnen. Hjemrejse med Austrian Airlines via Wien til København og videre med SAS til Aalborg.


Der tages forbehold for ændringer i programmet.